LG G4

lg-g4

LG G3 este la ora actuală cel mai bun smartphone pe care banii îl pot cumpăra… și ce va fi atunci când LG G4 va ieși pe piață… și ce va oferi acesta? Vedem mai jos ce anume se zvonește despre LG G4 și data sa de lansare în Europa, precum și un preț și câteva specificații.
LG este deja un nume solid pe piața smartphone-urilor, după mai multe lansări de dispozitive emblematice impresionante. De aceea suntem încantați de fiecare dată când firma propune un upgrade.

LG G4, data de lansare?

Producătorii de smartphone sunt destul de consecvenți în lansări de produse noi (și LG a demonstrat-o de cele mai multe ori, oricum) acesta lansându-și ultimele două smartphone-uri în lunile mai și august. Acum e un pic diferit, dar fiind un ciclu anual, ne așteptăm ca LG G4 să apară pe piață cam în aceeași perioada a lui 2015 – în mai sau iunie cel mai probabil, dar și la MWC 2015 în martie ar fi posibil.

LG G4 - Ecranul

LG G4 – Ecranul?

Deși la MWC 2015 există o POSIBILITATE de lansare, un raport al „The Chosun” (cel mai important ziar din Corea de Sud) susține că un executiv din cadrul LG a exclus acest lucru cu fermitate. „Am lansat LG G3 în mai anul trecut așa că nu intenționăm să dezvăluim LG G4 la „Mobile World Congress” din acest an, dorindu-ne să petrecem mai mult timp cu perfecționarea viitorului telefon”, a declarat acesta.
Știm că LG G4 va apare în cele din urmă, deoarece firma a depus cererile de brevet în Coreea chiar și pentru LG G5, LG G6 până la LG G9. Asta ar trebui „să ne mențină în viață curiozitatea” pentru o vreme.
În plus, în timp ce vorbea cu Trusted Reviews la CES 2015, acesta a „scăpat” numele de LG G4. „Nu cred că vom fi în măsură să așteaptăm liniștiți ca oameniilor să le placă G4, sau oricare nume ar fi, doar pentru că le-a plăcut G3. Nu cred că piața mai funcționează în acest fel de mult timp. Nu cred că oamenii mai sunt la fel de loiali pe partea de Android ca și pe partea de iOS, deci va trebui într-adevăr să ne câștigăm fiecare client cu produsele pe care le vom lansa”, a declarat acesta.

Prețul LG G4 pentru europeni?

În ceea ce privește prețul, avem doar speculatii, și doar pe baza dispozitivelor anterioare, LG tinde să subcoteze prețul față de rivali deși LG G3 a fost cu o marjă mai sus decât G2. Ca și smartphone-pilot va avea un preț premium, dar sperăm că LG poate păstra tradiția de a-l lansa mai ieftin decât rivalii. Pariul nostru este undeva aproape de 3000 lei (660€).

LG G4: Specificații

Se cunosc puține detalii despre specificațiile LG G4, dar se zvonește destul de des despre un ecran de cristale de safir și există câteva lucruri despre care se pot face estimări destul de apropiate. Primul este că LG G4 va apare cu Android Lollipop deja instalat, care a apărut deja public la sfârșitul anului 2014, ceea ce a oferit LG o mulțime de timp pentru a dezvolta și a obține variante ale software-ului pentru preîncărcare.
Ne așteptăm ca dispozitivul să apară cu următoarea generație de procesoare Qualcomm Snapdragon810, cel mai probabil pe 64 de biți, cipul prezentat în LG G Flex 2 la CES 2015. Cu toate acestea, LG a anunțat dezvoltarea și propriului procesor „Nuclun” care se zvonește deasemenea că va fi instalat în G4. Nuclun este un procesor octa-core cu capabilități de rețea LTE-A Cat 6, pentru a permite viteze 4G de până la 300Mbps (teoretice).

Deși LG a optat împotriva un design rezistent la apă, acest lucru este din ce în ce mai mult de așteptat într-un smartphone pilot premium, după ce Sony oferă această capabilitate chiar și pe telefoanele mid-range. Noi nu-l așteptăm atât de mult, dar este cu siguranță un upgrade posibil.
LG a anunțat deasemenea un ecran cu o ramă super-subțire, chiar mai mică decât cea a LG G3. Ecranul va avea o ramă de doar 0,7 mm față de 1.15mm (lucru deja impresionant). Acest lucru nu a fost confirmat la G4 dar este perfect posibil. Mărimea sa, posibil de 5.3 inci, este un pic mai mică decât G3.

De asemenea, se crede că este probabil ca LG să actualizeze și aparatul foto și să continue să ofere un slot pentru card microSD. Potrivit GSM Arena acesta va fi un aparat de fotografiat 16MP cu o rezoluție maximă de 5312×2988 pixeli. Ecranul este o necunoscută ca G3 a fost primul care a venit cu un afișaj HD Quad astfel încât acesta este foarte probabil să rămână la fel și la G4. Dacă rezoluția rămâne aceeași, atunci sperăm că upgrade-urile vor veni și sub alte forme, cum ar fi o putere mai eficientă și poate chiar și caracteristici fizice curbate sau de flexibilitate.

Sperăm, de această dată, că după atâția ani de pauză, vom primi noutăți și în tehnologia de fabricare a bateriilor, mai degrabă decât doar folosind celule mai mari și „ultra moduri de economisire a energiei” care chinuie dispozitivul aproape inutil. Nu ne vom ține respirația prea mult, totuși.

3 thoughts on “LG G4

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.