LG G4 vs Samsung Galaxy S6

G4vsS6

Samsung Galaxy S6 nu este un telefon perfect, dar combinația designului uimitor cu ecranul mare și aparatul de fotografiat genial face din el cel mai bun telefon Android din lume, la această oră; deși, s-ar putea să piardă acest loc, atunci când LG G4 va ajunge pe piață.
Cu un design elegant singular, plus un ecran de top și o cameră foto foarte bună, LG G4 pare pregătit pentru a da lovitură după lovitură, celui mai bun Samsung. Deci, cum se compară aceste două super telefoane? Să aflăm.

Designul LG G4

Pielea carcasei LG G4 nu poate ajuta în această bătălie, dar scoate în evidență telefonul, fiind o alegere mai neobișnuită decât metalul și plasticul găsit pe majoritatea smartphone-urilor. Adăugăm la aspectul său ușor neobișnuit, carcasa ușor curbată în spate și ecranul, care este incontestabil premium, dar care adugă la dimensiunile 149,1 x 75,3 x 8.9mm cele 154 de grame.

LG G4 vs Samsung Galaxy S6

LG G4 vs Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 are un design mai conventional, dar nu mai puțin elegant, cu un cadru metalic și cu spatele de sticlă. Sticla arată bine, cu o calitate aproape de o piatră prețioasă, deși poate fi un magnet pentru amprente. La 143,4 x 70,5 x 6.8mm și 136 g este mai mic, mai ușor și cu mult mai subțire decât cel mai recent LG. Dimensiunile mai mici sunt, fără îndoială, un lucru bun iar forma atletică arată cu siguranță mai bine, dar vine și cu un cost: o baterie mai mică.

Ecranul – LG G4 vs Samsung Galaxy S6

LG G4 folosește un ecran QHD IPS Quantum de 5,5 inci cu rezoluție maximă de 2560 x 1440 pixeli. Este mai mare decât cel de 5.1 inci Super AMOLED al Samsung Galaxy S6, la aceeași rezoluție.
De obicei ecranele Samsung sunt mai luminoase și mai bogate decât cele ale LG, dar G4 promite cu 25% mai multă și mai bogată luminozitate decât LG G3, deci LG ar putea reduce decalajul avut față de Galaxy S6. Este, de asemenea 98% conform standardului DCI (digital cinema initiatives), ceea ce îl face de aproape aceeași clasă ca a unui ecran de cinema.
Samsung Galaxy S6, în comparație este aparent compatibil 110%, conform LG, cu cele mai multe culori suprasaturate și mai puțin naturale, deși telefoanele Galaxy S6 nu au capacitatea de a atenua acele efecte.

Putere și stocare

În teorie Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6 ar trebui să-i dea clasă LG-ului, deoarece folosește un procesor pe 64 de biți octa-core Exynos 7420, cu patru nuclee tactate la 2.1GHz și patru la 1.5GHz, în timp ce LG G4 are un cip hexa-core Snapdragon 808 pe 64 de biți la doar 1.8GHz.
Având în vedere că Galaxy S6 bate chiar și dispozitivele care folosesc noul procesor Snapdragon 810 în testele benchmark, s-ar părea că este un telefon mult mai puternic decât LG G4, dar nu este întotdeauna atât de simplu, pentru că unele elemente, cum ar fi interfața, pot juca un rol foarte important în modul în care răspunde telefonul, fără „lag-uri” sub degete.

În orice caz, ambele sunt telefoane foarte puternice și ambele au 3GB de memorie RAM, permițându-le să efectueze multi-sarcini în moduri chiar eficiente.
În ceea ce privește stocarea, Samsung Galaxy S6 vine cu o triplă gamă de 32, 64 sau 128GB „non-removable”, în timp ce LG G4 va fi lanst într-o singură dimensiune: 32GB. Dar LG G4are, de asemenea, un slot pentru card microSD si suporta carduri de pana la 200GB, în timp ce Samsung Galaxy S6 nu are loc pentru expansiune. Acesta e un câștig mare pentru telefonul LG.

Aparatul foto

Atât Samsung cât și LG au depus mii de ore de muncă pentru îmbunătățirea calității camerelor foto. LG G4 are camera principală de 16MP cu OIS 2.0, care se presupune că este mai bună decât cele cu module mai mari de stabilizare optică a imaginii. Dispune, de asemenea, de autofocus cu laser pentru focalizare rapidă și are o deschidere a obiectivului f/1.8, permițându-i să captureze mai multă lumină.
Samsung Galaxy S6 are, de asemenea, o cameră foto de 16MP cu stabilizare optică a imaginii, deși din cele ce spune LG, versiunea lor de OIS poate fi mai bună. Camera telefonului Samsung nu se va descurca probabil la fel de bine în lumină scăzută, deoarece are o deschidere f/1.9 a obiectivului.
Nu spunem că Samsung Galaxy S6 nu este priceput la fotografierea în iluminare slabă, ci doar că vrem să vedem cum se compară în practică cu noul LG G4.

Camera foto LG G4

Camera foto LG G4

Ambele telefoane sunt pline de moduri de fotografiere și opțiuni, cum ar fi efectul „bokeh” impresionant al Galaxy S6 și fotografia gesturilor la LG G4, care face patru „selfies” în succesiune rapidă. Ambele au, de asemenea moduri „profi” (sau modul Expert, cum e numit pe LG G4), cu o selecție mare de controale manuale.
În descriere LG G4 sună mai bine la moduri, de exemplu, modul de Panorama face fotografii de 104MP, în timp ce S6 reușește fotografii de doar 60 megapixeli, dar camera Galaxy S6 este extrem de impresionantă și a fost pusă deja în practică, spre deosebire de LG G4.
„Războaiele selfie” sunt în curs de desfășurare, LG G4 fiind foarte promițător la această cameră, cu 8MP față de cea de 5MP de la Samsung.

Bateria

Un lucru știm sigur, Samsung Galaxy S6 ne deazamăgește la acest capitol. La doar 2550mAh nu este destulă energie, în fapt, este mai mică decât bateria Galaxy S5. Este, de asemenea, ușor depășită în practică , deoarece pentru o zi întreagă de utilizare moderată vei fi probabil nevoit să o reîncarci în fiecare noapte.
LG G4 pe de altă parte, are baterie de 3000mAh, mult mai rezonabilă dar și un ecran mai mare; LG declară că ar trebui să dureze până la 19,5 ore în convorbire, lucru destul de bun, dacă este adevărat, deci are o șansă în plus față de Galaxy S6. Mai mult, în timp ce bateria Galaxy S6 este sigilată, la LG G4 este detașabilă. Victorie! Sau nu?… Vom vedea…

4 thoughts on “LG G4 vs Samsung Galaxy S6

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.