Lenovo ThinkPad Twist – un simplu Review

Lenovo ThinkPad Twist este ultimul notebook dintr-un șir de hibrizi care rulează Windows 8, și e un pic diferit de competitorii săi. În principal, este o tabletă-laptop de orientată spre afaceri ce rămâne fidelă liniei ThinkPad tradițională, chiar dacă oarecum plictisitoare din punct de vedere estetic. Ca și alți hibrizi, Lenovo ThinkPad Twist are un mod unic în sine de conversie de la tabletă la laptop și înapoi. De data aceasta ecranul este atașat în partea de jos a laptopului cu o singură balama rotativă, robustă. Puteți roti ecranul laptopului la 180 de grade, pentru a-l folosi ca pe o tableta.

Modelul acesta, la aproximativ 800 dolari este configurat cu o a treia generație de procesoare Intel Core i5-3317U, 4GB de RAM (3.82GB de utilizat) și HDD la 7200rpm de 500GB lângă unitatea de cache de 24GB SSD. În partea inferioară a aparatului se găsesc conexiunile Wi-Fi de 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, și un slot pentru o cartelă SIM, pentru utilizatorii care doresc conectare la internet.

Performanța Lenovo ThinkPad Twist

În WorldBench 8 testele au relevat scoruri pentru Lenovo ThinkPad Twist de 47 de puncte din 100, acest lucru înseamnă că e cu 53 la sută mai slăbuț decât modelul nostru de testare, care nu este o surpriză. Modelul testat avea a treia generație de procesor Intel Core i5, 8 GB de memorie RAM și o placă grafică Nvidia discretă. Acest model Lenovo ThinkPad Twist nu are placă grafică dedicată. Scorul Lenovo ThinkPad Twist nu este mare – este în partea de jos a sistemelor similare ce au acelasi procesor. De exemplu, IdeaPad Yoga Lenovo, care are același procesor i5-3317U și 4GB de RAM, atinge 60 de puncte din 100 pe WB8. De asemenea, Dell XPS 12 Touch Cabrio, o altă tabletă convertibilă în laptop, are un scor de 64 din 100. Diferențele de scor sunt, probabil, aceste alte sisteme au SSD-uri în loc de hard disk-uri rotative.

ultrabook-tabletă

Ultrabook-tabletă de la Lenovo

De exemplu, în testul PCMark 7 scorul Lenovo ThinkPad Twist ajunge la 1099 de puncte, este în urma Lenovo IdeeaPad Yoga cu 2115 și Duo 12 la 2187. Deși ThinkPad Twist are o unitate de boot de 24GB SSD, este nevoie de mai mult timp decât la alte Ultrabooks convertibile pentru a porni – 13.4 secunde, care este aproape de două ori mai mult decât la Yoga, de 7.9 secunde și Duo la 8.8 secunde. Este mai rapid, cu toate acestea, decât laptop-uri care nu au drive-uri SSD de boot, cum ar fi Toshiba Satellite S4310-P854t (22.07 secunde), sau Acer Aspire V5-571P-6499 (21.3 secunde).
Performanța grafică pe Lenovo ThinkPad Twist este exact locul unde ne așteptam ca acest model să scadă, având în vedere că este un Ultrabook, fără o placă grafică dedicată. În test Dirt (setările de calitate la maxim, și 1366 x 768 pixeli rezoluție) Twist reușit 28.8 cadre pe secundă.
Am reușit să stoarcem doar trei ore si 15 de minute de viață din bateria cu Lenovo ThinkPad Twist, care nu este foarte mult având în vedere clas de business unde s-ar vrea încadrat. Alți hibrizi ultrabook-tabletă obțin de obicei, cel-puțin cinci ore (Yoga cinci ore și 37 minute, în timp ce Duo 12 ajunge la patru ore și 39 minute).

Design și Utilizare

Lenovo ThinkPad Twist arată ca o versiune elegantă, sexy, a unui laptop tradițional ThinkPad. Lenovo a avut grijă să păstreze linia vizuală similară la toate ThinkPad-urile, păstrând finisajul mat tradițional negru și accentele roșii, deși au actualizat aspectul în moduri subtile. Capacul este foarte simplu cu o linie de argint subțire în jurul marginii.

lenovo

Lenovo ThinkPad Twist

Lenovo ThinkPad Twist oferă o selecție de porturi decentăpentru un ultrabookhibrid. Există un port Ethernet Gigabit, care este foarte util pentru oamenii de afaceri și nu este ceva ce vezi de obicei pe un Ultrabook. Sunt, de asemenea, două porturi USB 3.0, un mini display port și un port mini-HDMI, un cititor de carduri 4-in-1, și un slot pentru Kensington Key. Există o mufă pentru căști/microfon combinată, iar butonul de pornire este situat pe partea dreapta a ecranului, împreună cu un buton de blocare a ecranului pentru când îl folosiți în modul tabletă.

Ecran și Boxe la Lenovo ThinkPad Twist

Lenovo ThinkPad Twist folosește un ecran touchscreen lucios de 12.5-inci IPS cu o rezoluție nativă de 1366 x 768 pixeli. Această rezoluție poate să arate un pic învechită pe ecrane mai mari, dar la Twist dă bine pe ecran, ca și imaginile și textul clar. În general, ecranul Twist este frumos ca aspect: este luminos, la 350 nits (luminozitatea medie pe ecranele de laptop se situează între 200 și 250 nits), ceea ce înseamnă că vei putea să-l folosești în aer liber sau în situații de luminoase fără probleme. Luminozitatea suplimentară este ideală în cazul răsucirii în modul tabletă.
Ecranul Twist oferă și un contrast excelent și unghiuri de vizualizare în afara axei; singura problemă mică am avut-o cu culorile ecranului sunt un pic ”off-the-grid”. De exemplu, albul ocazional arată spre gălbui, mai ales atunci când luminozitatea nu este la maxim.
Ca touchscreen, ecranul Lenovo ThinkPad Twist lucrează foarte bine. Este receptiv și exact iar răspunsul la multi-touch este foarte bun – situându-l pe picior de egalitate cu o tabletă. Este similar cu touchscreen-ul lui Yoga, care este de asemenea receptiv și ușor de folosit.
Producțiile video arată și sună destul de mediocru pe Lenovo ThinkPad Twist. Streaming-ul video HD este redat destul de bine, dar în jocuri am găsit o mulțime de cadre nerandate corespunzător și zgomot de fond cam în fiecare scenă.

Concluzie

Deși Lenovo ThinkPad Twist are defectele sale, este proiectat pentru a face față cererilor de business, foarte bine. Fiind orientat special spre business este un hibrid ultrabook-tabletă fantastic și este o alegere excelentă pentru acești utilizatori.
Performanța Twist este un pic spre partea inferioară a sistemelor din clasa sa, dar nu e nimic prea grav pentru a nu trece peste. Ecranul ”twist” este deosebit de util dacă lucrați în grup și doriți să le arătați rapid ce se întâmplă pe ecran (presupunând că stai pe partea stângă – pentru că ecranul se răsucește într-o singură direcție). Și, bineînțeles, tastatura profesională și opțiunea de date mobile sunt foarte bune pentru călătoriile de afaceri.

7 thoughts on “Lenovo ThinkPad Twist – un simplu Review

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.