iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

iphone6

A trecut ceva timp de când Apple nu a mai fost sub presiune pentru a impresiona cu un nou iPhone. După actualizarea destul de simplă de anul trecut, compania din Cupertino avea nevoie de ceva special, pentru a lupta împotriva mișcărilor făcute de rivalii sai. iPhone 6 și iPhone 6 Plus sunt contra-loviturile Apple, sau acum poate că luptă împotriva lui însuși? Și care ar trebui să fie prețul plătit de client?

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus: Proiectare

Telefoanele iPhone au devenit mai subțiri și mai ușoare, începând cu 2007, dar în acest an Apple a lucrat într-adevăr cu stilul „air” al iPad pentru a readuce magia spre dimensiunile celor mai recente telefoane ale sale. iPhone 6 la 4,7 inci are doar 6.8 mm grosime (fiind cu 10% mai subțire decât iPhone 5S), în timp ce iPhone 6 Plus la 5,5 inci are o grosime de doar 7.1mm.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

Diferența față de lotul din 2013 al iPhone este vizibilă, iar echipa lui Jony Ive a rotunjit colțurile iPhone 6 și 6 Plus pentru a accentua subțirimea acestor dispozitive, și a adăugat mai mult metal „premium” pentru a accentua diferențele.
Familiarul aspectal butonului de pornire al noului iPhone a fost redesenat pentru a permite acest nou cadru super subțire. Cel mai semnificativ lucru, buton de putere se mută din partea de sus în mijloc, în timp ce părțile de sus și de jos a dispozitivelor sunt mărite pentru a îmbunătăți recepția și conectivitatea.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

Aceste aparate sunt două telefoane aproape imposibil de zvelte, cu iPhone 6, oferind un design puțin mai subtire decât mai scumpul frate, iPhone 6 Plus. Dacă ești un fan al phabletului sau ai mâini deosebit de mari, modelul mai mare este cel pe care îl vei iubi. Aceleași culori, aurii, argintii și opțiunile de culoare gri sunt disponibile pentru piață.

Ecranul

Ecranul este locul unde găsim cel mai mare decalaj între iPhone 6 și iPhone 6 Plus, fiind principala distincție între modele. Ecranul iPhone 6 măsoară 4.7 inci din colț în colț, la o rezolutie de 1334 x 750 pixeli (sau 326 de pixeli pe inci).
Cel al iPhone 6 Plus măsoară 5,5 inci și are o rezoluție de 1.920 x 1080 pixeli (401ppi). Aceste cifre pun iPhone 5S clar în umbră, cu o rezoluție de 1136 x 640 pixeli și 326ppi pe ecran.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus – Marimea Ecranului

Toate acestea înseamnă că veți obține mai mulți pixeli pe iPhone 6 Plus, repartizați pe o suprafață mai mare. Textul site-urilor va fi mai clar și fiind mai mare, filmele pot fi vizionate de la mai mare distanță și așa mai departe. De asemenea, face dispozitivul mai greu de ținut într-o singură mână, dar modul construcției este special făcut pentru o singură mână, în timp ce noul sistem iOS 8 ar trebui să poată atenua unele dintre eventualele probleme. Greutatea iPhone 6 sau iPhone 6 Plus nu ar trebui să fie o problemă, cel puțin deocamdată.
Un beneficiu suplimentar veți obține de la spațiul suplimentar al ecranului pe iPhone 6 Plus cu abilitatea de a rula aplicațiile în modul peisaj, în stilul iPad, fiind un bonus pentru oricine vrea mai mult spațiu de lucru pe telefon.

Camera Foto

Ambele noi modele de iPhone sunt dotate cu aceeași tehnologie pentru obiectivul aparatului foto. Asta înseamnă că au un „shooter” de 8 megapixeli (ca și la iPhone 5S), dar cu o apertură a diafragmei F/2.2 și algoritm de prelucrare îmbunătățiti, astfel că imaginile vor arăta mai bine decât oricând și în orice condiții. Țineți cont de faptul că iPhone 6 va fi mai ușor de folosit cu o singură mână atunci când încadrați fotografii, dar iPhone 6 Plus vă va oferi mai mult spațiu pe ecranul vizor pentru a obține imaginea aliniată corect.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

iPhone 6 – Camera Foto

Stabilizarea electronică a imaginii există la ambele modele, pentru prima dată și ar trebui să îmbunătățească fotografiile și mai mult. De asemenea, în iPhone 6 și iPhone 6 Plus a fost introdusă și tehnologia NFC, necesară pentru noul sistem de plăți mobile de la Apple (și alte utilizări, de exmplu pentru comunicarea cu o imprimantă DW), astfel încât să puteți utiliza telefonul pentru a efectua plăți fără contact atunci când sunteți la cumpărături. iPhone 6 este un pic mai mult prietenos cu buzunarul, lucru care vă poate ajuta în cazul în care doriți să călătoriți cu puține bagaje.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus: CPU și RAM

Era de așteptat ca iPhone 6 și 6 Plus să facă saltul la procesorul dual-core A8 pe 64 de biți al Apple, deși la modelul mai mare frecvența este mai mare, oferindu-i mai multă putere pentru jocuri și editarea video. iPhone 6 va avea și el putere, dar iPhone 6 Plus vă va oferi o performanță chiar mai mare. Memoria RAM „on-board” rămâne constantă la 1 GB, dar cu toate acestea, în cele mai multe sarcini de zi cu zi ale telefonului nu veți observa o diferență uriașă între capacitățile acestor două telefoane.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus – iOS 8

Diferența mare a iPhone 6 Plus față de iPhone 5S din 2014 este dată de spațiul suplimentar de stocare, prin introducerea unei opțiuni de 128GB, cu condiția să fii pregătit să și plătești pentru asta. Limita de stocare internă a iPhone 6 este raportată la doar 64GB maxim. Dacă aveți de gând să stocați masiv fotografii, muzică și clipuri video pe dispozitiv, iPhone 6 Plus poate fi opțiunea perfectă.

Sănătatea Posesorului

Am auzit o mulțime de detalii despre sistemul iOS 8 și al său „HealthKit” la WWDC, în iunie anul acesta, iar aceste noi aparate iPhone vin cu toți senzorii și gadgeturile necesare pentru a profita din plin de acele caracteristici. Nu există diferențe între cele două dispozitive în ceea ce privește senzorii incluși, în primul rând procesorul M7 pe care l-am văzut înainte, și în ceea ce privește principala aplicație pentru verificarea sănătății posesorului, pe care le folosesc pentru a urmări toate semnele vitale.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

Luxury Syle

Din nou, există doar variația diferențelor de dimensiune: iPhone 6 este mai ușor de purtat când faci jogging sau în sala de sport, în timp ce iPhone 6 Plus, în stilul lui phablet, este mai potrivit pentru a sta lîngă tine pe canapea când îți verifici semnele vitale actuale față de cele anterioare. Amândouă telefoanele vă oferă acces deplin la noua platformă de verificare a sănătății de la Apple.

Bateria

Cadrul mai larg al iPhone 6 Plus înseamnă mai mult spațiu pentru o baterie mai mare. El are, de asemenea, mai mult ecran pentru a ilumina. Apple ne spune că bateria durează mai mult decât la un iPhone 6, având 16 zile timp de vorbire, față de 10 la iPhone 6, 24 de ore de convorbire în 3G față de 14 ore la aparatul mai mic, sau 30 de ore în plus de redare audio, spre deosebire de cele 50 ale iPhone 6, și 14 ore de redare video, spre deosebire de numai 11 la iPhone 6. Ambele telefoane sunt upgrade-uri față de pe iPhone 5S în ceea ce privește viața bateriei, dar 6 Plus ajunge mult mai departe.

iPhone 6 - Ecologic

iPhone 6 – Ecologic

Prețul

Dacă ați citit tot acest articol, veți ști că iPhone 6 Plus vine cu unele caracteristici premium – ecran mai mare, mai mulți pixeli, modul „peisaj”, iar aceste caracteristici vin cu un preț „premium”.

iPhone 6 Pret

iPhone 6 Pret

Este cu 100 dolari mai mult decât iPhone 6 la fiecare categorie de stocare, cu iPhone-ul 6 începand de la 199 dolari pentru ediția de 16GB și fiind mai mare pentru iPhone 6 Plus, începand de la 299 dolari pentru 16GB.

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus Pret

Cea mai scumpă este versiunea de 128GB a 6 Plus. Nu vă așteptați însă la aceste prețuri în România unde contractarea va fi concepută pe alte baze financiare. Pre-comenzile vor putea fi făcute în USA începând cu data de 12 septembrie, telefoanele fiind puse la vânzare din 19 septembrie. Apple, deasemenea a lansat și un ceas inutil.

5 thoughts on “iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.