iPhone 6: Apple pregăteste ecranul cu cristale de safir

iphone-6

Predictiile in favoarea teoriei că Apple are in planificare un ecran cu cristale de safir pentru iPhone 6 au devenit aproape o certitudine dupa rapoartele care arata ca un furnizor de componente și-a intensificat producția acestui material artificial ultra – rezistent.

Apple tocmai a achiziționat suficiente cristale de safir pentru a fabrica 100 – 200 milioane de ecrane de cinci inci  în Arizona”, informează site-ul de știri tehnologice www.9to5Mac.com.

Se poate spune că GT Advanced, o companie care furnizează componente gadget doar pentru Apple, a achizitionat echipamente noi, care ii vor permite să producă cantități mai mari de cristale de safir, la costuri mai mici.

Materialul, care a fost utilizat anterior numai pentru componentele mici ale smartphone-ului, cum ar fi capacul obiectivului foto la iPhone 5S, nu se poate zgâria nici atunci când se freaca pe beton.

iPhone Saphire

iPhone Saphire

La sfârșitul anului trecut, International Business Times a raportat că Apple a plătit GT Advance Technologies 578 milioane dolari pentru a se pregăti pentru producția de cristale safir la scară largă.

Mai mult speculativ, săptămâna trecută ZDNet a sugerat că proprietarii noului iPhone 6 i-ar putea reincarca bateria doar lăsându-l în soare.

Apple a depus un brevet în februarie anul trecut care descrie un panou solar integrat în ecran, dar cererea nu a menționat modul în care aparatul ar putea să funcționeze.

Dimensiunile noului ecran iPhone 6

Un ecran rezistent la zgarieturi ar da Apple un avantaj imens in marketing, dar s-ar putea să nu fie suficient pentru a reaprinde entuziasmul în smartphone-urile de top, după 5S anul trecut și 5C modelele dezamagind unii observatori.

Analistii din industrie asteapta acum de la Apple sa li se ofere un iPhone 6 cu un ecran mai mare pentru a se diferentia complet de modelele anterioare și a concura mai eficient cu rivalii.

Display-ul de patru inci al  actualului iPhone este acum semnificativ mai mic decât cele ale multor alte smartphone-uri, Samsung Galaxy Note 3, de exemplu, are un ecran de 5.7 inci.

“Apple in 2013 a pus accentul pe un iPhone mai scump pentru a merge alături de ofertele sale emblematice standard”, a raportat MacRumors.com, “în timp ce in 2014 dezvoltarea se va centra in jurul unui ecran mai mare. Conform relatarilor “Apple testeaza o varietate de diferite prototipuri de ecrane” continuă site-ul. “Toate rapoartele au indicat o mărime variind intre 4.7 si 5.7 inci.”

iPhone 6 - Alt concept

iPhone 6 – Phablet

Apple va dezvolta o “phabletă”?

Know Your Mobile sugerează că iPhone 6 va fi, de fapt, două telefoane – unul similar în mărime cu modelul actual și altul, mult mai mare, fiind un dispozitiv ce va a concura cu cei mai mari hibrizi de smartphone – de multe ori numiti “phablets”.

“S-ar putea fi mai multe modele, la fel cum am văzut la iPhone 5S și iPhone 5C, ” rapoarteaza site-ul. “S-ar putea sa ne uitam la un model de 4.8 inci, care va fi modelul ” standard” ce va înlocui iPhone 5S și un model mai mare de 5 inci chiar spre 6 inci, ca un competitor pentru phablete.”

Pentru a mări dimensiunea ecranului, menținând în același timp o rezoluția “Retina” a dispozitivului existent, Apple va trebui să mareasca numărul de pixeli de noul ecran. Asta înseamnă că dezvoltatorii de aplicații vor avea nevoie a-si restructura aplicațiile pentru a se potrivi cu noile dimensiuni ale ecranului.

4 thoughts on “iPhone 6: Apple pregăteste ecranul cu cristale de safir

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.