iPhone 5S și 5C: Tot ce trebuie să știți despre următorul iPhone!

Când apare următorul iPhone?

Intrebările sunt la modă acum: “Când apare următorul iPhone?” “Ar trebui să astept următorul iPhone sau să-mi iau unul acum?” Si „de ce as vrea ca iPhone-ul meu să-mi citeasca amprenta?” Se întâmplă în fiecare an  în această perioadă – un potop de întrebări despre următorul iPhone.
Si calendarul de zvonuri si de interes are un sens. În ultimii doi ani, Apple a lansat un nou iPhone în septembrie, ceea ce înseamnă că multi se pregătesc pentru upgrade-ul mult asteptat. Si da, conform rapoartelor, Apple pregateste pentru septembrie un eveniment unde este asteptată dezvaluirea succesorului iPhone 5 – probabil  iPhone 5S – plus un alt telefon numit iPhone 5C. Da, se zvoneste că Apple ar realiza nu unul, ci două iPhone-uri in acest an.
Pentru cei care au întrebări cu privire la iPhone-ul următor, data aparitiei si dacă trebuie să asteptati, ati ajuns la locul potrivit: iata in cele ce urmeaza un ghid pentru iPhonisti. Da, pentru voi! Iata tot ce am scos la suprafata despre rmătoarele telefoane Apple, tinând cont de faptul că Apple a refuzat sa comenteze oricare dintre următoarele rapoarte sau speculatii.

401209

iPhone 5S

iPhone 5S

IPhone 4S este pentru iPhone 4, ceea ce va fi iPhone 5S pentru iPhone 5. Nu, acest lucru nu este standard totusi, dar, la fel cum iPhone 4S a avut un design similar cu iPhone 4, dar cu câteva caracteristici noi, noul iPhone 5 este de asteptat să urmeze un traiect similar. Nu vă asteptati la un ecran mai mare pe 5S iPhone, chiar daca Apple pare a pregati asa ceva. Conform diferitelor rapoarte, iPhone 5S va avea un design foarte similar cu iPhone 5, dar va avea următoarele modificări:
Senzor de amprentă digitală
Siri (intelligent personal assistant) a fost caracteristica speciala a modelului iPhone 4S, si toate semnele indica un senzor de amprentă digitală ca si caracteristica standard pentru 5S. Conform diferitelor rapoarte, iPhone 5S va avea un senzor de amprentă digitală în butonul principal.
Si există mai multe dovezi in sprijinul acestui lucru. Anul trecut, Apple a cumparat “AuthenTec” o companie de solutii pentru cititoare  biometrice de securitate, si un fisier denumit “biometrickitUI” a fost descoperit recent în  codul sursa al IOS. “O amprentă care îsi schimbă culoarea în timpul procesului de instalare” a fost, de asemenea, un update în software-ul actual.
Mark Gurman de la „9 to 5 Mac” a scris în această săptămână că, potrivit unor surse proprii, cititorul de amprente fi în butonul „home” si va lucra mai bine decât unele solutii concurente care au apărut pe alte smartphone-uri, cum ar fi Motorola ATRIX.
Dar aici este o întrebare: de ce ai vrea să ai  un senzor de amprentă digitală pe un telefon, iPhone sau nu? Caracteristica in acest hardware va fi o modalitate de a “te autentifica” si oferă o alternativa pentru siguranta telefonului. Aceasta ar oferi, de asemenea, probabil, o alternativă la codul PIN sau parola. Apple, de asemenea, a spus că iOS 7, următoarea versiune a software-ului pentru iPhone, are mai multe caracteristici de securitate sau de autentificare pentru a fi protejat împotriva furturilor fizice sau a datelor. De exemplu, o functie vă va solicita să introduceti ID-ul Apple a înainte de resetarea dispozitivului.

Procesor îmbunătătit si un aparat foto mai bun

Mult mai putin se stie despre alte îmbunătătiri hardware, dar, potrivit unor surse, telefonul va avea o noua versiune de procesor Apple (probabil numit A7), care va fi în mod natural mai rapid si mai eficient, impreună cu o viată a bateriei prelungită. Este de asteptat, de asemenea, să incorporeze o camera foto imbunatatita, despre care „Apple Insider” raporteaza că va avea un un blitz mai bun pentru fotografii mai bune în conditii de lumină scăzută.

iPhone Gold

Potrivit altor raportări din piată, inclusiv prin „TechCrunch”, „AllThingsD”, „iMore” si „9 to 5 Mac”, iPhone-ul următor va adopta si o culoare nouă. Un model „gold” va adera la actualele modele alb-negru pentru iPhone. Se pare, totusi, că fiind vorba de Apple, nu vom avea o culoare de „bling-bling de prost gust, ci o culoare „Champagne” mai temperată.

iPhone 5C

Dar asta nu e tot ceea ce vom auzi despre culori. Există speculatii că va fi un alt  iPhone mai accesibil: iPhone-5C. Caracteristica principala a „C-ului” nu va fi pretul (mai mic), ci varietatea de culori. În functie de diverse fotografii „scapate pe net”, iPhone 5C va fi fabricat din plastic si va avea diferite nuante, inclusiv verde, roz, alb, albastru si galben. Bloggerul  australian Sonny Dickson a publicat o serie de fotografii de la pretinsa carcasă din spate a telefonului.

iPhone 6?

iPhone 6?

Deoarece telefonul este fabricat din material plastic, comparativ cu aluminiul si metalul folosite pentru iPhone 5 (sau 5S), este de asteptat că telefonul va fi mult mai accesibil decât 5S, care probabil va incepe de la 199 dolari cu un contract pe doi ani. Expertii Apple, inclusiv John Gruber de la „Fireball Daring”, au sugerat că 5C va înlocui aparatele iPhone mai ieftine de pe piată, cum ar fi iPhone 4 sau 4S. (Apple scade, de obicei, preturile de la telefoanele vechi atunci când un model nou este lansat.)

Software-ul

Apple nu a comentat nimic cu privire la oricare dintre zvonurile lansate despre hardware-ul pomenit anterior, dar a mentionat o noutate la iPhone: sistemul de operare iOS 7. În iunie, Apple a prezentat versiunea complet restructurată sistemului de operare pentru iPhone si iPad. Software-ul a fost complet schimbat, cu noi iconite, animatii si caracteristici.
In mod special, există o nouă zonă „Control Center”,  care va face în cele din urmă mai usor drumul prin care ajungi la setările utilizate frecvent, inclusiv Wi-Fi si luminozitatea ecranului. Deasemenea accesul la o imprimanta si imprimarea prin functia wireless va fi mai rapida. Din punctul de vedere al multitasking-ului este, de asemenea, o noutate, prin care inchiderea aplicatiilor va fi mult mai facilă, castigandu-se in acest fel timp.
Am evidentiat doar cateva dintre noile caracteristici care apar la noul sistem de operare iOS 7 aici. Si nu minimalizam nici pe departe importanta a software-ului din acest an. Chiar dacă nu cumperi un nou iPhone, noua versiune de iOS va schimba definitiv si aspectul modelelor mai vechi.

iphone6

Urmatorul iPhone, cand?…

Data de lansare

“Când iese următorul iPhone?” Ah, da, marea întrebare… am fost întrebata de luni de zile acest lucru. Potrivit „AllThingsD”, Apple are in plan organizarea unui eveniment pe 10 septembrie. Dacă programarea va urma calendarul obisnuit al producatorului, Apple va pune iPhone-ul pe rafturi o săptămână si jumătate mai târziu, în jurul datei de 20 septembrie. The Wall Street Journal, de asemenea, a raportat că, in trecut, Apple a fost în grafic si a livrat un “nou iPhone high-end si low-end la începutul lunii septembrie.”
Dar, desigur, până când Apple va ajunge la această etapă despre acest lucru vom avea doar zvonuri si speculatii. Doar CEO-ul Apple, Tim Cook, si Senior Vice President of Design, Jony Ive, au răspunsurile la potopul de întrebări despre noul iPhone (pe care le primesc în fiecare an), dar eu sunt încrezătoare în a spune acest lucru: Un nou iPhone vine si, da, trebuie să mai asteptati.

Joanna Stern (for ABC News) 20 Aug. 2013

4 thoughts on “iPhone 5S și 5C: Tot ce trebuie să știți despre următorul iPhone!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.