iPad 5: cand va sosi urmatoarea generatie de iPad-uri?

ipad

iPhone 5S este pe piata! Ce urmează? iPad, a 5-a generatie, desigur.
Este foarte probabil ca un nou iPad va fi lansat de Apple la mijlocul lunii octombrie. A patra generatie iPad a fost prezentată pentru prima dată la un eveniment în octombrie 2012, la câteva săptămâni după dezvaluirea iPhone 5, iar zvonurile indica o repetare a a acestui joc al Apple din 2012.

Ce stim despre noua jucarie?

Oficial? Nimic. Apple nu a scos un cuvânt despre următoarea aparitie a unui nou iPad.

Ce credem ca stim?

Credem (si zvonurile o confirma (?!?!) ca va fi lansat la evenimentul din 15 octombrie.

Designul carcasei noului iPad 5:

Apple-iPad-5

sursa Sonny Dickson

Potrivit imaginilor postate de Sonny Dickson, iPad-ul celei de-a cincea generatie nu este prea diferit de design-ul actual al iPad-ului Mini. Diferentele sunt mai mici decât fata de iPad 4, insa are margini mai subtiri, cu margini mai rotunjite, si în conformitate cu analistul  Mingchi Kuo de la KGI Securities , se spune ca noul iPad 5 va fi cu circa 15 la suta mai subtire si 25 la suta mai usor decat iPad 4.

În timp ce pentru designul carcasei se zvoneste ca nu va fi o schimbare radicală, se mai zvoneste cate ceva neplacut si  despre aspectul de iPad 4 si de “vechiul feeling”. Si anume, marginile sale vor fi mult prea ascutite, lătimea prea mare, si corpul prea solid. Un iPad 5 mai rotunjit, ar putea însemna un iPad mai confortabil de folosit.

Nu va fi mai mare de 9,7 inchi!

Apple-iPad-5

Noile carcase de iPad 5 si iPad Mini (Credit: Sonny Dickson)

Desi Apple este in teste, se spune despre dimensiunile ecranului ca nu vor fi mai mari – de până la 13 cm – pentru niciuna dintre versiunile viitoare ale iPad-urilor, si s-ar părea că nu vom vedea o versiune a unui iPad mai mare până în 2014 cel mai devreme.

Nu va fi nici mai scump si nici mai ieftin!

Cu  iPhone 5S, Apple a păstrat structura preturilor ca de obicei – de la 199 dolari pretul de pornire pentru modelul subventionat – si dacă se va respecta istoria, stim ca pretul unei versiuni de bază a unui  iPad 5 de 16GB  cu Wi-Fi  va incepe de la 499 dolari.

Apple-iPad-5-092

Noul iPad 5 (Credit: Sonny Dickson)

Când ne putem astepta la o lansare?

Probabil că la începutul lunii noiembrie, la fel ca si anul trecut.

Ce dorim de fapt sa vedem la noul iPad 5?

O mare parte din lista de dorinte la un iPad a fost acoperită de cele de mai sus, dar aici sunt câteva lucruri pe care, ar fi placut să vedem ca, Apple le adoptă  pentru o mai mare satisfactie. Ca să fie clar, un scanner de amprente digitale pe iPad (cel de la iPhone 5S) nu este ceva ce ar fi foarte necesar.

Un procesor A7 upgradat (A7X)!

In noul iPhone 5S  acest “A7” este o piesă puternică de siliciu, dar în cazul în care se va merge pe imbunătătiri acesta va păli în comparatie cu A7X cum ne asteptăm să fie la noul iPad 5. Cu un ecran de rezolutie mai mare, iPad GPU-5 are mai multi pixeli de randat, ceea ce înseamnă mai multă muncă si o cerintă de lătime de bandă mai mare. Deci, nu fiti surprinsi dacă veti găsi câteva nuclee de procesare grafică suplimentare in A7X.

O camera foto mai bună!

Din pacate, spre jena unora, oamenii încă mai folosesc iPad-uri lor pentru a face fotografii in loc sa-si foloseasca “smartfoanele”. Asta nu se va opri curand, astfel încât Apple ar putea foarte bine ajuta acesti “ciudati fotografi în devenire” cu ceva, pentru a obtine mai multi entuziasmati.
Să sperăm că, la noul iPad 5 camera foto va avea si ea parte de upgrade-urile de la  iPhone 5S,  inclusiv “slow-motion-ul”, plus  expunerea la lumină slabă îmbunătătită, precum si modul “Tone True” mai echilibrat pentru blit.

Baterie cu viată mai lungă sau incărcare rapidă!

Cum cererea pentru un iPad mai subtire si mai usor este in continuă crestere, asa creste si dificultatea de a “indesa” o baterie mai mare (referindu-ne la  durata de viată) în carcasă. Apple a dotat bateria de la iPhone 5S doar cu o usoară “scamă in plus” la viată, asa că nu ne putem astepta la o prea mare surpriză in aceasta privintă, de la gigantul american.
Cu toate acestea, să nu trecem cu vederea importanta vitezei de încărcare a bateriei. Chiar si acum, la sfarsitul lui 2013 (!) este nevoie de multe ore pentru a încărca un iPad 4 la 100% capacitate maximă. Ne-ar plăcea să vedem acest timp cel putin injumătătit. Cine stie, poate ca va merita sa punem la bataie in concursul nostru si acest nou iPad 5. Pana atunci, va oferim o imprimanta, Gratis!!!

www.cartuse-shop.ro

 

1 thought on “iPad 5: cand va sosi urmatoarea generatie de iPad-uri?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.