Intel Compute Stick

intel

Un pic mai târziu decat ne-am fi așteptat, pc-ul Intel Compute Stick va fi pe piață la pre-comandă prin intermediul unor magazine online la prețul de 150 de dolari.

Calculatorul de dimensiunile unui stick este disponibil la Newegg cu sistemul Windows 8.1 la bord. Dacă ești genul care gândește mereu „Micro$oft”, Newegg vinde, de asemenea, versiunea Linux pentru doar 110 dolari. Liliputing raportează că stick-ul vine cu Ubuntu 14.04. Prețul pentru Linux Compute Stick trebuia să fie 89 dolari, dar încă nu l-am văzut nicăieri așa de ieftin.

Intel Compute Stick

Intel Compute Stick

Indiferent de sistemul de operare, Compute Stick are procesor quad-core Intel Atom, memorie de 2GB RAM, 32GB de stocare și internet prin Wi-Fi 802.11b/g/n. Se conectează direct la un monitor sau la un televizor prin HDMI și este alimentat printr-o mufa Micro USB de pe partea laterală a stick-ului. Are, de asemenea, un port USB și Bluetooth 4.0 pentru a putea conecta un mouse și o tastatură (tot wireless).

Intel inițial a planificat a lansa Compute Stick în luna martie, dar Newegg listează ca dată de lansare 24 aprilie pentru ambele modele. Un stick similar cu branding „BeeLink” este deja disponibil, dar la comercianții cu amănuntul mai obscuri.

fara cabluri

Viata fara cabluri!

De ce contează acest stick: am văzut o explozie de calculatoare miniaturale în ultimul timp, inclusiv un nou Raspberry Pi cu suport promis pentru Windows 10, dar Compute Stick promite să fie cel mai mic din buchet. Deși Intel a vorbit despre acest nou produs din noiembrie anul trecut, nimeni nu a crezut ca va fi posibil așa de rapid (deși visam cu toții acest lucru). În timp ce Compute Stick nu a trecut încă testul de „produs real”, se pare că vom putea să-l punem la încercare în curând. La revedere cabluri în casă!!!

2 thoughts on “Intel Compute Stick

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.