Inregistrarea 4K: revolutia unui smartphone!

Este chiar ciudat… cand te gandesti că ecranele de 1080p pe smartphone-uri abia au apărut la sfârșitul anului 2012 și deja vorbim despre rezolutia 4K. Dar nu e vorba doar de a pune mai mulți pixeli pe ecranul smartphone-ului încă… acest lucru poate face rău mai ales bateriei și poate reduce eficiența telefonului in consecintă.

Cu toate acestea, “revoluția 4K” este foarte aproape, după cum puteți vedea la Xperia Z2 de la Sony, unde  înregistrarea este deja de 4K (2160pixeli la 30fps), ceea ce va da un impuls puternic filmelor “de amatori”…
Beneficiile rezolutiei 4K sunt evidente: de patru ori mai multi pixeli, comparativ cu rezoluția curentă Full HD ( 3840 x 2160 vs 1920 x 1080), înseamnă o imagine mai cuprinzătoare si mai clară în comparație cu cea de până acum.

Sony Revolution

Sony Revolution

Revoluția 4K s-a întâmplat destul de încet pe telefoane, cu doar câteva dintre mărci “gâdilând” tehnologia la sfârșitul anului trecut.
Dar cu Xperia Z2, se pare că Sony a dat startul jocului prin aducerea ultimei tehnologii in domeniu la un dispozitiv cu adevărat pilot, promitând nu numai claritate uimitoare pentru acest smartphone, dar îmbunătățind masiv calitatea clipurilor video, de asemenea si in alte moduri, nu numai prin rezolutie.

Un Sony mai bun

În timp ce upgrade-ul la un TV catre rezolutia 4K are sens (claritate imbunătătită, o reproducere a culorilor mai aproape de natural și o serie de alte caracteristici de top), adevărul este că cei mai mulți dintre noi avem doar un ecran Full HD în camera de zi.

În mod similar, ecranele smartphone-urilor sunt în aceeași barcă:  Xperia Z2 foloseste un ecran Full HD pentru a obține cea mai buna reproducere a culorilor, cu eficiența maximă a procesorului in consumul de energie de pe acest telefon pilot de la Sony. Dar, doar pentru că numărul de pixeli al ecranului nu se potrivește cu cel al camerei, aceasta nu înseamnă că nu veți vedea beneficiile incredibile care sunt aduse de înregistrarea 4K pe un smartphone. Atât la un televizor HD de 1080p cât și pe telefonul tău se poate vedea incă la filmarile video o rezolutie înaltă cu o calitate mai mare a imaginii, dar intre cele doua aparate este o mare diferenta: Sony Xperia Z2 poate mări imaginea in timpul filmării scotând în continuare în evidență conținutul video în Full HD, care nu se pierde prin zoom.

Xperia Z2 și calitatea imaginii

Xperia Z2 vă oferă instrumentele pentru a face un film cu un luciu profesional – și dacă ai de gând să obtii un rezultat cu adevărat de top, a verifică microfonul stereo STM10 care se conectează cu ușurință în portul de căști pentru a furniza sunet stereo de înaltă calitate prin cele doua microfoane frontale, oferindu-vă ceva de veți fi cu adevărat mândrii să-l arătati familiei sau… producătorilor americani de film.
Sony a ambalat o multitudine de caracteristici suplimentare in această tehnologie de top în video-recording la Xperia Z2 pentru a îmbunătăți imaginea dincolo de 4K, precum: “Steady Shot” pentru a elimina tremurul filmelor ( de exemplu, atunci când filmezi mergand) și “Movie Creator”, pentru a vă oferi calitate impresionantă cu doar cateva miscari ale degetului pe ecran.

sony

Xperia Z2

Și dacă vă simțiți deosebit de creativ, “Timeshift Video” vă permite să retrăiti fiecare moment al acțiunii în detaliu… si cu încetinitorul, în cazul în care puteți filma la 120 de cadre pe secundă în Full HD și selectați scena preferată pentru a o încetini si a obține o focalizare incredibilă exact  unde doriți. Xperia Z2 de la Sony aduce împreună cele mai bune tehnologii din patrimoniul rezolutiei inalte și le impachetează într-un uimitor smartphone emblematic.

Specificatii Xperia Z2:

Sistem Operare: Android 4.4.2 KitKat

Marimi: 146.8 x 73.3 x 8.2 mm

Greutate: 163 grame

Impermeabilitate: certificat IP58, anti-acvatic 30 minute la adancimi mai mari de un metru, anti-praf

Ecran: 5.2 inci Full HD IPS (1920 x 1080) display Triluminos cu  engine X-Reality pentru mobile picture

Procesor: 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AB) quad-core Krait 400

GPU: Adreno 330

Memorie: 3GB RAM

Capacitate stocare: 16GB cu microSD si slot card (pana la 64GB)

Wireless: Wi-Fi 11ac, Bluetooth 4.0 cu A2DP, NFC, microUSB 2.0, MHL 3, A-GPS

Camera: 20.7Mp cu Exmor RS  senzor imagine, sensor LED flash de 1/2.3 inci

Video: 2160p@30fps (4k), 1080p@60fps (Full HD) , 720p@120fps (HD), video stabilizare, HDR

Camera frontala: 2.2 MP, 1080p@30fps

Baterie: Li-Ion 3200mAh

SIM: Micro-SIM