Imprimarea 3D întâlnește imprimanta “Make-up Mink”

Știm că poate costa o avere doar intenția de a arăta bine. Dar s-ar putea să nu fie chiar așa, după tehnologia nou-nouță apărută de curând în New York, având la bază o afacere abia apărută, numită Mink.

Imprimanta Mink – machiaj perfect?

Mink face pentru machiaj ceea ce a făcut imprimarea 3D, ei bine, cam pentru orice altceva. Fondatoarea și auto-proclamata “inventatoare de serie” Grace Choi, absolventă a Harvard Business School, a dezvoltat o imprimantă 3D în miniatură, care combină cernelurile aprobate de FDA (U.S. Food & Drug Administration), cu o varietate de substraturi pentru “a crea orice tip de machiaj, de la pulberi, la creme de ruj”, a declarat Choi într-un interviu pentru revista Time.

Grace Choi & Imprimanta Mink

Grace Choi & Imprimanta Mink

În conformitate cu Choi imprimanta funcționează în tandem cu un software convențional de editare a imaginilor care probabil il aveți deja instalat pe PC-ul (este ușor de achiziționat). Acesta este modul prin care se selectează culoarea exactă pe care imprimanta o transformă apoi în diferite machiaje: fie faceti un screenshot și alegeți o culoare de la ceva la care vă uitați pe PC sau, dacă preferați, introduceți codul hex prime (de ex. #FFFFFF este culoarea “alb”) în editorul dumneavoastră de culoare. Umple întreaga imagine cu acea culoare, imprimați la Mink și vă va apărea machiajul după câteva minute.

Presupunem că va dura un pic mai mult procesul de configurare decât alegerea a cărui fel de machiaj veți dori să-l produceți, de exemplu? Choi nu a specificat în demo-ul ei prezentat pe TechCrunch Disrupt (sau, cel puțin, nu am văzut noi), dar putem doar presupune că există un comutator pe imprimantă care vă va permite să alegeți ceea ce faceți.

Culori Make-up

Culori Machiaj

Machiaj ieftin acasa!

În ceea ce privește prețul de vânzare cu amănuntul al acestui proces de imprimare, ar fi posibil pentru ceva mai puțin de 200 dolari – încă un pic cam prea scump pentru ținta demografică avută în vedere, (fete 13 – 21 de ani) dar nu așa de mult dacă se ia în considerare ceea ce s-ar putea economisi la tinuta unei astfel de adolescente care caută cele mai recente culori de la Mac sau Sephora. Este neclar căt ar putea costa diferitele pigmentații și substraturi, dar Choi comentează că acestea ar trebui să fie “relativ ieftine”.
“Ceea ce facem noi este de a scăpa de „bullshit-ul marilor companii”. Marile companii de machiaj iau pigment și substraturile, le amestecă, și apoi „pac! apare prețul”. Noi facem același lucru și această tehnică vă va permite să obțineți același machiaj chiar în propria casă”, a relatat Choi în interviul menționat.
Cel puțin, spunem noi, va fi un avantaj pentru doamnele si domnișoarele care doresc să experimenteze cu noi culori și stiluri, fără a fi nevoie să ia un mic credit ipotecar pentru a face același lucru la magazinul local cosmetice.

 

2 thoughts on “Imprimarea 3D întâlnește imprimanta “Make-up Mink”

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.