Imprimante de Top: HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585z

Top-Printers

Generalitati ale HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585Z

Ca imprimantă multifuncțională cu jet de cerneală si fiind principala statie de printare a HP (in domeniul MFP),  MFP X585Z combina tehnologia „PageWide” a companiei, cu viteze laser pentru jet de cerneală și soluții de flux de lucru digitale plus caracteristicile de productivitate din seria Flow. Este o imprimantă formidabila ce este pusa foarte bine în valoare de către grupurile de lucru ce cauta calitate in culoare pentru MFP-uri de volum mediu, deși, în testele noastre, viteza la setările implicite și calitatea la ieșire nu au fost ceea ce am sperat.

HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585Z este topul a trei modele introduse de companie. X585dn (la 2.000 dolari), fiind modelul de bază nu are capacități de fax, în timp ce  X585f (la 2.300 dolari), nu are tastatura mobila a lui X585z, precum si capacitățile OCR și de detectare cu ultrasunete a alimentării duble, iar alimentarea maxima de 50 de coli este depasita. Tehnologia cu jet de cerneală “PageWide” de la X585z pe care HP o utilizeaza cu rezultate foarte bune, foloseste un ansamblu cap de imprimare care se întinde pe întreaga lățime a paginii. Este compus dintr-o serie de 10 de matrițe în patru culori, cu un total de 42400 ejectoare de cerneală. Acest lucru permite imprimarea ultrarapidă, în special pentru text, deoarece capul de imprimare poate rămâne staționar în timp ce lucrarea avansează sub el.

HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585z

HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585z

HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585Z poate imprima, scana, copia și trimite prin fax; se poate scana de la e-mail, dintr-un folder de rețea, sau de pe un server FTP, deasemenea se poate imprima direct de pe un stick USB. Acesta oferă imprimare protejat prin parolă și o serie de alte caracteristici de securitate, și are un hard disk încorporat de 320 GB criptat. Puteți iniția diferite lucrari de la ecranul cu interfata touch-screen de opt inch color pivotant, care dispune de previzualizare a imaginii, meniuri simple, și multe altele. Puteți introduce date sau text direct pe tastatură QWERTY mobila full-size.

Imprimanta cântărește 80 de kilograme si masoara 22,6 x 21 x 21,5 inci (HWD), care este mult prea mare pentru a o dispune pe un birou. Scannerul, echipat cu un alimentator de 100 de coli automat pentru documente (ADF), scanează ambele fețe ale unui document în același timp. Caracteristicile de scanare includ detectarea cu ultrasunete a blocajelor, auto orientare, auto calibrare a paginilor, precum și alte caracteristici de corecție si de imagine. De asemenea, imprimanta trimite la SharePoint și are OCR (recunoastere optica a caracterelor) încorporat, ceea ce vă permite să citiți și să salvați fișierele scanate in mai multe formate, inclusiv documentele PDF. Ecranul de scanare permite documente până la dimensiunea „legal”. Imprimanta are un incarcator de 550 coli de hartie plus un alimentator multifuncțional pentru 50 de coli. Un duplex automat permite imprimarea pe ambele fețe ale unei coli de hârtie.

Tastatura HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585z

Tastatura

Dispozitivul se poate conecta prin USB sau Ethernet (inclusiv Gigabit Ethernet), avand și adaptoare opționale pentru imprimare prin Wireless direct sau Field Communications (NFC. Este compatibil cu HP ePrint și oferă suport de imprimare încorporat pentru iOS (via AirPrint), Samsung Android și Windows 8 pentru celelalte dispozitive mobile.

Viteza de printare la HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585Z

Pe suita noastră de aplicații de business de test, folosind hardware și software pentru testare QualityLogic, am cronometrat HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585Z la 44 de pagini pe minut în modul Professional implicit, la un sistem eficient de 7,8 pagini pe minut (ppm). Acest test a lăsat în urma HP Officejet Pro X576dw MFP cu 9.5 ppm, evaluat la 42 de pagini pe minut și a fost mai eficient decat HP LaserJet Enterprise Color Flow MFP M575c (3,085.95 dolari la EnterComputers.com), evaluat la 31 de pagini pe minut. Deși viteza MFP X585Z a fost mare decat pentru un printer cu jet de cerneală obisnuit, a fost, totuși, neimpresionanta, comparativ cu viteza nominală și în comparație cu alte imprimante laser pe care a fost proiectata să le inlocuiască. (Rețineți că vitezele nominalizate ale producătorilor se bazeaza pe imprimare doar a textului, în timp testele noastre de afaceri combină paginile de text cu pagini grafice).

HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585z

HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585z

Calitatea la ieșire

Calitate de ieșire pentru HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585Z a fost un amestec, cu o calitate de text puțin mai mare fata de ceea ce arata o imprimanta obisnuita cu jet de cerneală, o calitate grafica medie și calitate foto submedie. Calitatea textului a fost destul de bun pentru cele mai multe utilizări de afaceri, si pentru lucrari care nu necesită fonturi foarte mici.

Calitatea foto a fost sub valoarea nominală a unei imprimante cu jet de cerneală. O fotografie monocrom avut o tentă ciudată, precum și benzi ușoare (un model regulat de striații). O serie de alte printuri au si ele nuanțări ușoare. Mai multe au avut o pierdere de detalii în zonele întunecate. Doar două dintre printurile noastre de testare au avut calitate „farmaceutică”.

Costuri de funcționare la HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585Z

Costurile de funcționare ale HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585Z sunt de 1,2 cenți pe pagină alb-negru și 5,6 cenți pe pagină color, pe baza datelor de preț și de randament pentru cerneală și alte consumabile furnizate de HP, si sunt punctele forte ale acestei imprimante; deasemenea cifra consumului la culoare este deosebit de impresionantă.

Ca imprimanta „premier” de jet de cerneală în linia HP, Officejet Enterprise Color Flow MFP X585Z are o mulțime de puncte de recomandare. Are viteza apropiata de cea a clasei laser, costurile de funcționare sunt extrem de reduse pentru imprimarea color, productivitatea precum și o serie de caracteristici ale fluxului de lucru, printre care scannerul cu o singură trecere cu ADF de 100 de coli, tastatura de dimensiuni complete și capacitatea de 320 GB, ii asigura locul unu in clasa sa.

6 thoughts on “Imprimante de Top: HP Officejet Enterprise Color Flow MFP X585z

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.