Imprimanta Ta, Cate Cartuse de Cerneala Foloseste? | cartus imprimanta

toner

Nimic nu este mai insetat decat un cartus de imprimanta inkjet ultra folosit, mai ales cand te face sa cheltuiesti 120 de lei dintr-un foc. Si orice adept al “ctrl-p” iti poate confirma setea producatorilor de cartuse de imprimanta cand e vorba de contul tau bancar.

Cartusele reciclate sunt bune pentru mediu, si opresc producătorii de imprimante de la monopolizarea pietei consumabilelor din acest domeniu.

Cartusele reconditionate, care de obicei costă cel putin cu 30% mai putin decât cele vândute de producătorii de echipamente originale de imprimante (OEM), sunt o afacere mai bună pentru consumatori. Sunt de asemenea bune pentru mediu. Cei care reconditionează, reumplu cartusele epuizate, astfel economisind mii de tone de plastic si metal industrial să ajungă în depozitele de deseuri, în fiecare an, conform International Imaging Technology Council (IITC), o grupare industrială formată pentru a sustine industria consumabilelor reconditionate.

toner_laser

Toner Laser

Cartusele reciclate de asemenea retin producătorii de imprimante de la monopolizarea pietei consumabilelor, o constrângere pe care producătorii de echipamente originale de imprimante (OEM) par a o inghiti cu greu. “Furnizorii de imprimante cu sigurantă au mărit mizele si devin din ce în ce mai agresivi, în timp ce industria reînlocuirii cartuselor atinge $3 miliarde în vânzările anuale si globale”, spune Patricia Judge, director executiv IITC. “Devin mai agresivi cu cipuri inteligente, si în principiu dau aproape gratis imprimante de $100, cea ce a creat o nevoie de a proteja piata consumabilelor.”

Fie că sunt motivati de către profit sau calitatea imprimării, producătorii de imprimante sustin că folosirea cartuselor reciclate poate conduce la deteriorarea “printhead-urilor” (capete de imprimantă), scurgeri de cerneală, si la productivitate inferioara. “O masura pentru a produce calitate de imagine, permanenţă, si durabilitate, este faptul că hardware-ul, cerneala, si hârtia sunt optimizate pentru a lucra împreună,” spuse Rajeev Mishra, managerul de produse pentru consumabile al grupului Epson. “Cerneala este o stiintă foarte pretenţioasă, si companiile care reconditionează cartusele nu au tehnologia producerii de cerneală pe care o avem noi.” Industria de reconditionare ia în râs astfel de afirmatii. “E aceasi melodie obosită: ‘Deoarece noi suntem producătorii de echipamente originale de imprimante (OEM), noi stim să facem mai bine.’ După 15 ani ca si industrie, cei care reconditionează pot concura de la egal la egal pentru calitate si pret,” zise Judge.

Însă, războiul cartuselor se extinde dincolo de schimbarea salvelor pe superioritatea de cerneală si pret. Producătorii de imprimante plantează cipuri inteligente în cartuse ceea ce face cartusele reconditionate să fie incompatibile cu imprimanta. Practic, cipurile inteligente monitorizează stocul de cerneală în cartus si opresc imprimanta când cerneala se termină. Iar unele imprimante n-au să functioneze decât atunci când este instalat un nou cartus OEM cu cipul inteligent adecvat.

Toner-Laser

Cartuse Toner Originale

Cei care reconditionează nu pot instala cipuri noi în cartusele reciclate, iar asta rezultă în consumabile reciclate inutilizabile care sporesc de la an la an stocurile de materiale uzate, imposibil de reciclat.

Este un pariu castigat faptul că aceste cartuse reconditionate ar putea să vă micsoreze cheltuielile de consumabile fără a afecta productia.

O altă metodă vicleană a producătorilor de imprimante în încercarea reducerii folosirii consumabilelor reconditionate  este o amenintare implicită de a anula garantiile dacă folositi aceste cartuse. Însă invalidarea garantiei ar încălca Actul de Îmbunătătire a Garantiei Magnuson-Moss. Este de asemena o încălcare a legii antitrust, spune Judge. “Este o tactică de terorizare, deoarece OEM au nevoie ca dumneavoastră să cumpărati acele produse pentru a subventiona productia lor de hardware.”

Producătorii de imprimante resping această afirmatie. “Nu este o tactică de terorizare,” spuse Mishra. “Garantia globală este în continuare intactă, si suntem la curent cu programul.” Producătorii de imprimante spun că determină paguba prin verficarea folosirii cartuselor third-party (străine), despre care sustin că provoacă frecvent înfunadrea duzelor si scurgerea de cerneală în imprimantă. Deoarece doar pagubele provocate de către cartusele străine pot anula în mod legal garantia, producătorii de imprimante trebuie să demonstreze că folosirea acestor cartuse e responsabilă vătămării.

Ca si mijloc de a înceta această ceartă si de a legitimiza folosirea cartuselor reconditionate, IITC lucrează cu Comitetul de Testare Standardizată a Metodelor (STMC) pentru a dezvolta standarde pentru cerneala de cartuse. (Deja a stabilit strategii pentru cartusele laser-toner.) Ţelul este de a se asigura că cei care reconditionează, testează cerneala folosind orientările STMC pentru randamentul de pagini, calitatea imaginii, si alti factori.

change_toner

Schimbare Toner

In acest moment, consumatorii, în căutarea consumabilelor sigure, ar trebui mai întâi să verifice acreditările de afacere a companiei care produce cartusele, inclusiv si de când e activă si dacă este sau nu membru al IITC. Judge recomandă produsele firmelor de renume si in acest domeniu, precum Dataproducts, General Ribbon, si Nukote International, deoarece au un registru solid de realizări si folosesc practici de testare riguroase.

Multi dintre cei ce folosesc ambele metode pentru imprimante, spun că nu pot constata diferentele în calitatea imprimării fată de produsele OEM mai scumpe. Altii, în particular cei care insistă pe productia de cea mai bună calitate pentru fotografiile digitale, sustin că produsele OEM sunt necesare pentru perfectionarea pozelor. Dacă vă aflati în primul grup, e un fapt dovedit că aceste cartuse reconditionate ar putea să vă reducă cheltuielile de consumabile fără a influenta produsul. Nu este chiar ca o licentă de a imprima bani, dar este un permis de a imprima mai cu economie, un lucru de care avem nevoie toti. Pana la urma, Terra nu este inepuizabila iar Cartridge Services va poate ajuta sa o mentineti curate, prin refill-uri de calitate. Magazinul nostru este deschis 24 de ore din 24.

1 thought on “Imprimanta Ta, Cate Cartuse de Cerneala Foloseste? | cartus imprimanta

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.