Imprimanta “Foodini” cu un pas mai aproape de Food Replicator… Star Trek, deja Realitate?

foodini

Imprimantele 3D  încep să dea drumul la motoare în acest inceput de an, iar prețurile sunt în scădere în mod dramatic, acestea ajungand la din ce în ce mai multi cumparatori obisnuiti… Dar următorul pas spre replicatorii gen Star Trek poate să fi fost deja făcut. Prototipul Imprimantei Foodini, dezvăluit în această săptămână, produce creatii comestibile despre care “Natural Machines”, creatorii acestei imprimante, spun ca “speră să revoluționeze gătitul de acasă”.

tumblr_mb3fxvE4fi1rz307wo1_1280

Hungry Klingonian!

Cu sediul la Barcelona “Natural Machines” doresc ca viitoarele imprimante Foodini să ajute “bucătarii in devenire” să pregătească singuri hrana, mai degrabă decât pur și simplu să se bazeze pe pachetele si semipreparatele din comert. Se utilizează cinci capsule pentru a ” imprima ” ingredientele la diferite presiuni și temperaturi cu ajutorul unui element de încălzire. Compania spune că imprimanta este adaptată pentru a prepara burgeri de legume, biscuiti, ravioli și aluat, dar procesul nu este  complet automatizat; Imprimantele Foodini nu pot găti de fapt mâncare, doar le țin incalzite, iar capsulele de alimente vor ajunge în mașina de spălat vase odată folosite.

Imprimanta Foodini, un proiect pentru viitor?

Imprimanta Foodini este concepută pentru a fi simplă, astfel încât în ​​loc să se bazeze pe documente de proiectare si sa fie asistată de calculator, cum ar fi alte imprimante 3D, are o interfată touchscreen cu software personalizat care ar trebui să facă adăugarea de instrucțiuni dintr-un retetar sau ajustarea setărilor, un proces simplu pentru oricine a folosit vreodată o tabletă sau un smartphone.

“Funcția sa este mai mult de asamblare alimente, deci este important să nu se confunde ceea ce face aceasta imprimantă cu gătitul real”, a declarat co-fondatorul companiei Lynette Kucsma pentru revista Smithsonian. “Este, probabil, cel mai ideal aparat pentru deserturi sau feluri de mâncare cu pastă de carne sau brânză, cum ar fi ravioli. Dar chiar și atunci acesta poate fi utilizat cu mai multe tipuri de alimente.”

Foodini Food! (courtesy Expert Reviews)

Foodini Food! (courtesy Expert Reviews)

Imprimantele 3D ataca Bucătăria!

“Prepararea propriei hrane cunoscând toate ingredientele este evident mai usoară,  a declarat un purtător de cuvânt al “Natural Machines”,” dar lucrul cu această imprimantă ia mai mult timp în bucătărie, față de prepararea unei mancăruri deja procesate, congelate sau deja pregătite.”
Gurmanzii care doresc să achizitioneze o imprimantă Foodini vor trebui să aștepte cel puțin până la jumătatea anului 2014, și apoi să fie pregătiți să plătească un drastic pret de 835 de lire. Binenteles, pachete cu ingrediente proaspete vor fi vândute separat…. Bon Apetit si un An Nou Fericit din partea Cartridge Service Cluj!!!

by Tom Morgan

3 thoughts on “Imprimanta “Foodini” cu un pas mai aproape de Food Replicator… Star Trek, deja Realitate?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.