HTC One Remix

One Remix

Chiar dacă telefoanele mari și phablet-urile răsar peste tot, unii oameni încă mai doresc un telefon care să poată fi folosit cu ușurință cu o singură mână. HTC One Remix este o versiune mai mică a HTC One M8, care arată foarte similar ca design, dar care nu are, totuși, aceleași specificații tehnice. HTC One Remix concurează cu telefoanele de dimensiuni similare, cum ar fi Droid Mini și Samsung Galaxy S4 Mini, iar specificatiile sale îl înscriu în categoria de gamă medie a smartphone-urilor.

Proiectare și design la HTC One Remix

HTC One Remix arată destul de „high-end” în ciuda faptului că este varianta mai ieftină a HTC One M8. Este dotat cu un corp în mare parte din metal, cu benzi albe de-a lungul laturilor, în spate și în partea de sus și de jos a telefonului. Remix are colțuri rotunjite si este foarte ușor, cu o greutate de 137 de grame, față de cele 158,7 grame ale M8. Toate aceste opțiuni de design fac dispozitivul ușor de folosit cu o singură mână și îl fac mult mai scump decât este.

HTC.One.Remix

HTC One Remix

Există câteva mici diferențe în porturile și butoanele de pe One Remix comparativ cu M8: butonul de pornire/blocare este pe partea din stânga sus a telefonului iar mufa pentru căști este pe partea din dreapta sus. Butonul de volum se află pe partea dreaptă a aparatului iar portul micro-USB pentru încărcare este în partea de jos.
One Remix măsoară 5.41 x 2.56 x 0.42 inci, ceea ce îl face mai mic și mai ușor decât M8 (5,8 x 2,8 x 0,37 incii), dar mai mare decât doi dintre concurenții direcți, Droid Mini (4.81 x 2.41 x 0.34 inci și 130,6 grame) și Samsung S4 Mini (4,9 x 2,5 x 0.35 inci și 110.5 grame).

Ecranul HTC One Remix

La 4.5 inci, și 720 pixeli, ecranul HD al HTC One Remix este luminos și plăcut la vedere. Acesta prezintă culori vibrante și text clar și niciodată nu simți stres în timp ce utilizezi dispozitivul pentru perioade lungi de timp. În timp ce la vizionarea clipurilor video, culorile au arătat un pic spălăcite, ecranul oferă detalii clare, dar nuanțe plictisitoare. HTC One Remix măsoară în testele ecranului 429 lucși, care se încadrează aproape de luminozitatea medie de 405 lucși ai categoriei sale. Acest rezultat îl face mult mai strălucitor decât Samsung Galaxy S4 Mini (cu 267 lux), dar mai puțin luminos decât Droid Mini (la 540 lux).

Interfața HTC One Remix

HTC One Remix ruleaza Google Android 4.4 KitKat cu Sense UI 6.0 de la HTC. Când deblochezi One Remix, întâlnești o interfață curată, ușor de navigat, cu patru ecrane de start gata de lucru. Pe ecranul de start implicit ai vremea și widget-uri, în partea de sus, un cămp de căutare Google Now chiar sub acestea și comenzile rapide ale aplicațiilor pentru telefon, mesaje, Google Chrome și aparatul de fotografiat în partea de jos a ecranului.

Performanță

HTC One Remix folosește un procesor de gamă medie quad-core Snapdragon 400 de la Qualcomm, de 1,2 GHz și 1,5 GB de memorie RAM, comparativ procesorul mai mult puternic de Snapdragon 801 la 2,3 GHz al HTC One M8 și cei 2GB de memorie RAM. One Remix vine cu 16 GB pentru stocare „built-in”, dar cu slot SD pentru expandare, acesta poate stoca până la 128GB.
HTC One Remix nu a strălucit în diferitele teste de referință. Smartphone-ul necesitat 21 secunde pentru a încărca jocul NOVA 3, ceea ce face îl mai lent atât decât Droid Mini (15 secunde) cât și Galaxy S4 Mini (18 secunde).
HTC One Remix a marcat 5622 puncte în testul 3DMark Ice Storm, un punct de reper pentru grafică bazat pe versiunea Android a motorului jPCT 3D. În timp ce acest lucru arată că este puțin mai puternic decât Galaxy S4 Mini (4915), este sub media categoriei sale de 8515 puncte și mult mai slăbuț decât Droid Mini (11.408).

HTC One Remix - Camera Foto

HTC One Remix – Camera Foto

La testul Geekbench, care măsoară performanța și viteza procesorului și memoriei unui smartphone, HTC One Remix marcat 1124 puncte. Din nou, One Remix a depășit ușor Galaxy S4 Mini (1087), dar este la mai puțin decât media categoriei de 1842, și cu puțin mai slab decât Droid Mini (1253).

Camera și video

HTC One Remix dispune de o cameră frontală de 5 MP și un aparat de fotografiat principal de 13 MP. Camera pincipală face fotografii minunate, clare și pline de culori vibrante. Acesta reușește cele mai bune rezultate în fotografierea cu lumină naturală, dar chiar și fotografiile realizate la interior cu puțină iluminare arată decent, doar un pic încețoșate. Modul „selfie” activează camera din față. Aceasta reușește fotografii ușor mai închise la culoare și granulate decât camera principală, dar redă foarte bine detaliile faciale. La filmare video cu 1080p rezultă un clip cu detalii clare și puțin zgomot, deși culorile au fost un pic prea închise.

Viața bateriei

HTC One Remix are o baterie fixă de 2100 mAh, Li-Ion. La navigarea pe Web în rețteaua 4G LTE, la 150 de nits de luminozitate, telefonul a durat 5 ore și 50 de minute. Acesta e un timp mai bun decât la Droid Mini lui (05:04) și Galaxy S4 Mini (05:40), dar încă este la câteva ore distanță decât media categoriei acestui smartphone (08:30). Pentru a fi în siguranță, sugerăm să încărcați One Remix în timpul zilei. One Remix nefolosit, conectat la rețea 4G consumă 20-30% pe zi.

Verdict

HTC One Remix este cu adevărat fratele mai mic al M8 de la HTC – este mai mic și mai puțin puternic, dar pentru cateria lui este destul de bun. Este ambalat elegant și pentru un telefon gratuit (în unele rețele), este o mare realizare. De asemenea, difuzoarele duble sunt de calitate și camera de 13-MP își face treaba bine.
Deși nu este cel mai rapid telefon din gama sa de preț, HTC One Remix poate fi considerat peste Droid Mini sau Samsung Galaxy S4 Mini, din cauza designului mai luxos, camera foto mai bună și ceva mai multă rezistență. Dacă îl vei prinde într-o rețea gratuit și vei dori un telefon care să arate scump, HTC One Remix este o alegere solidă.

2 thoughts on “HTC One Remix

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.