HP plănuiește să anunțe o imprimantă 3D în Iunie

hp-3d

Hewlett-Packard susține că a rezolvat cele mai mari două probleme la imprimantele 3D de astăzi și va face primul anunț mare în acest domeniu tehnologic, în iunie, a declarat miercuri CEO-ul HP, Meg Whitman.

Există o mulțime de “zvonuri si fierbințeală  în jurul imprimantelor 3D, dar sistemele disponibile acum au două mari provocări peste care trebuie să treacă”, a declarat Whitman la adunarea acționarilor HP. Una dintre ele este că acestea sunt mortal de lente. “Este ca și cum ne uităm la gheață cum se topeste”, a spus ea.

Pe de altă parte, în conformitate cu Whitman , este că nici calitatea nu este la fel de bună cum ar trebui să fie. “Suprafața printărilor nu este perfectă”, a spus ea. “Noi credem ca am rezolvat ambele probleme și vom face un anunț în această privință, în iunie în in legătură cu modul în care vom aborda aceste probleme”, a declarat Whitman.

imprimare 3D

imprimare 3D

Imprimare 3D fără probleme?

Asta nu înseamnă că HP va lansa produse in acel moment, dar aceasta implică un lucru important: compania va arăta ce are in lucru și incotro se îndreaptă această tehnologie.
Whitman a declarat că va viza piața de afaceri în primul rând, în cazul în care se crede că există cerere pentru sisteme care pot fi utilizate pentru a imprima prototipuri și produse finite. În ceea ce priveste ceilalti consumatori, HP a anuntat ca prima lor experienta cu imprimarea 3D va fi cu un furnizor de servicii de imprimare 3D, echivalentul unui oficiu FedEx, în cazul în care vor fi dori să trimită lucrări de imprimare 3D personale.

Pe cand vom vedea imprimantele 3D de la HP?

 Au fost o mulțime de întrebări despre planurile imprimării 3D către HP, în parte pentru că imprimantele sunt o mare parte a afacerilor companiei, iar unii oameni cred că HP este în pericol de a fi lăsat în urmă de către competitori. Whitman a răspuns unui acționar care a întrebat dacă HP a fost interesat în creștere pe această piată și, dacă este așa, “Cum de nu aveti nicio imprimantă 3D disponibilă încă?”.
Mai multe companii sunt deja cu vanzări pe piată, inclusiv 3D Systems și Stratasys. Firma de cercetări pe piata tehnologiei, IDC, spune despre imprimarea 3D că a trecut “dincolo de amatorism si hobby” și se așteaptă ca numărul de imprimante 3D vândute în acest an să crească cu 67 la sută fată de 2013.

imprimante 3D

imprimante 3D

Whitman, de asemenea, a atins si problema cu privire la planurile telefoniei mobile ale HP, la evenimentul cu acționariatul. HP a lansat primul său “phablet” în India, dar adevărul este că încă încearcă să-si dea seama cum să pătrundă pe piața in creștere ultra-rapidă a smartphone-urilor.

HP CEO - Meg Whitman

HP CEO – Meg Whitman

“Ceea ce nu vrem să facem este să lansăm o inițiativă smartphone cu care am putea pierde un miliard de dolari. Asta este ceea ce evităm să facem în acest moment”,  a declarat Whitman miercuri. “Am făcut atât de multe progrese în problemele financiare pe care le avem incat dorim să găsim o modalitate de a captura o mai mare mobilitate, dar într-un mod care este potrivit pentru HP”.

2 thoughts on “HP plănuiește să anunțe o imprimantă 3D în Iunie

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.