HP Omen ataca Alienware

HP.Omen

HP relansează seria de laptopuri „Omen” născută din defuncta linie „Voodoo” de PC-uri de gaming, oferind porecla „întunecată” unei noi mașini pentru distracție. Disponibilă de astăzi cu un preț de pornire de 1.499 dolari, laptopul „HP Omen” de 15 inci vizează piața mobilă de gaming, situându-se în directă concurență cu modele Alienware, Razer, MSI, Lenovo și Maingear.

HP Omen – Caracteristici

În ceea ce privește proiectarea, „Omen” uimește cu șasiul negru din aluminiu prelucrat. Interiorul notebook-ului arată o tastatură cu iluminare din interior, boxe și un touchpad extra-lat. După ce a dezbătut modelul touchpad-ului cu consumatorii, HP a decis împotriva adăugării „zonelor de control” specifice Windows 8.1, folosite pe alte laptop-uri, pentru că nu erau propice pentru jocuri.
Partea de jos a notebook-ul este echipată cu stabilizatoare din cauciuc pentru a asigura coolerelor o tragere completă de aer rece, în timp ce gurile de aerisire montate în spate disipesc aerul cald rezultat. Balamaua de sprijin ridică ecranul protejându-l de fluxul constant de aer cald.

HP-Omen

HP Omen

Deci, câte notebook-uri de gaming costă 1.499 dolari? Modelul de bază al „Omen” va avea un procesor quad-core Intel i7, 8 GB de memorie RAM, un SSD de 128GB si un procesor grafic Nvidia GeForce GTX 860m cu 2 GB de RAM. Puteți să faceți upgrade la un SSD 256GB PCIe și încă 4 GB de memorie pentru $ 100 și, respectiv 200 de dolari. HP va oferi, de asemenea, configurații cu memorie 16GB și 512GB SSD de stocare. dar compania nu a anunțat prețurile pentru aceste opțiuni.
HP a ales un ecran cu display full HD de 15.6 inci, dotând „Omen” cu un panou touch-screen la rezoluție 1920 x 1080 pixeli, care promite să acopere 72 la sută din gama de culori. Cu toate acestea, HP nu a dezvaluit care este gama de măsurare. Concurentul laptop Razer Blade 14 are un panou clar de 3200 x 1800 pixeli. În ceea ce privește sunetul, vă puteți aștepta la o experiență audio de la Beats.

HP Omen - Tastatura si Difuzoare

HP Omen – Tastatura si Difuzoare

În speranța de a îmbunătăți portabilitatea laptopului, „Omen” are o grosime de doar 1,98 cm și cântărește doar 2,13 kilograme. Asta este de fapt mai greu decât Maingear Pulse 15 (2 kg) și MSI Ghost GS60 (1,90 kg). Numai Lenovo Y50-70 Touch este mai gros și greu, la 2,5 kg. În momentul de față, cel mai apropiat Alienware raportat la „Omen” este cel de 13 inci, care este mult mai portabil. Acesta cântărește 1,99 kg si masoara 13.6 x 9.3 x 0.7  inci.

Pe laturile Omen, veți găsi patru porturi USB 3.0, un port HDMI, un mini DisplayPort, și un jack pentru căști/microfon.
HP Omen va fi livrat cu o tastatură cu iluminare din interior, care oferă o mișcare verticală de 1.5mm și șase butoane programabile situate pe partea stângă a tastaturii. Puteți personaliza tastatura și lumina de fundal a difuzoarelor utilizând aplicația HP Omen Control, care permite, de asemenea, să reglați viteza ventilatorului, să atribuiți comenzi rapide, să creeați profiluri individuale și să dezactivați touchpad-ul. Laptopul vine cu software-ul de la HP, „Advisor Performance” pentru a vă ajuta să vă optimizați sistemul pentru viteză maximă.
În ceea ce privește viață bateriei, HP susține că notebook-ul va reuși, la un consum regulat, circa 4.5 ore de funcționare (cu navigare pe internet sau vizionare de clipuri video). Asta nu e rău pentru un dispozitiv de gaming de această dimensiune.
Dacă aveți preferințe pentru periferice, HP vinde și „Omen Gaming mouse-X9000” pentru 59.95 dolari, sau „Rucsac Omen Gaming” pentru 79.99 dolari.

1 thought on “HP Omen ataca Alienware

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.