HP Elite x3 – o incercare disperata?

Zilele acestea iadul ar fi mai favorabil lansării unui smartphone Windows decât piața mondială a mobilelor și totuși exact acest lucru „nepermis” l-a făcut HP duminică noapte, la Mobile World Congress 2016, când după multe alte inovații ale HP a debutat telefonul pilot al companiei, HP Elite x3. Acest dispozitiv, fabricat la nivel premium, pătrunde pe o piață pustiită, plină cu telefoane eșuate, ce folosesc un sistem de operare care, în cele din urmă, conform ultimelor rapoarte, se agață de doar un procent din piața mondială.

hp_elite_x3

HP Elite x3

În ciuda riscurilor clare și semnificative, HP pare a avea o strategie rezonabilă: vrea să ne dea un dispozitiv frumos și puternic. Și dorește să-l vândă în lumea afacerilor, a corporațiilor bazate pe Windows. În cele din urmă, compania se bazează pe opțiunea „Continuum”, această caracteristică specială găsită în sistemul de operare Windows 10 Mobile, singurul lucru pe care rivalii săi, Android și Apple iOS, nu îl au.

Această caracteristică presupune andocarea unui telefon Windows 10 într-o mini stație specială prin care telefonul poate fi conectat la un PC tradițional. Astefel, toate operațiile normale de pe laptop pot fi accesate și controlate și de pe telefon.

hp_mobile_dock

Statie andocare pentru HP Elite x3

E prea devreme pentru a ști dacă acest plan poate impulsiona piața telefoanelor ce folosesc Windows. Dar putem recunoaște ceea ce face HP: scopul scuză mijloacele iar acest lucru este cea mai buna șansă pentru orice fel de succes, chiar și cel mai greu de atins. Acum, să aruncăm o privire la curajosul și strălucitorul campion al HP trimis în luptă cu mari „dragoni”.

HP Elite x3 – Caracteristici si Design

HP Elite X3 este, într-adevăr, un telefon frumos și puternic (cel puțin pe hârtie). Stația de andocare, „Mobile Extender” arăta ca o modalitate foarte convingătoare pentru a face din acest telefon centrul mobil de lucru al unei vieți complicate pentru un om de afaceri. HP chiar lucrează la modalități de a atrage și aplicații mai vechi pe platforma aceasta prin intermediul acestui spațiu de lucru.

Designul HP X3 Elite se bazează pe conceptul „all-in”. „Ce avantaje ai cu un dispozitiv de buzunar la fel de puternic ca PC-ul propriu?”, a fost întrebat reprezentantul HP, Michael Park, în cadrul unui briefing recent. Park a răspuns că HP a conceput telefonul ca un aparat frumos și puternic din toate punctele de vedere, pentru folosirea sa ca o unitate de calcul și prezentare”, arătând în continuare cum, dispozitivul elegant, de dimensiunile unui phablet, este armat cu ambiții elitiste. „Acesta este un dispozitiv pentru lideri”.

HP Elite x3 – Specificatii

Specificațiile evidențiate par să urmeze declarațiile oficiale ale HP, pentru un aparat de telefonie „fără compromisuri”, cu caracteristici de vârf:

 • Un corp de culoare grafit, cu accente cromate
 • Un afișaj de 5,96 inci, cu rezoluție de 2560×1440 pixeli (WQHD), ecran edge-to-edge din Corning Gorilla Glass 4 și cu strat anti-reflexie
 • Noul procesor Qualcomm Snapdragon 820 cu procesor video Adreno integrat
 • Memorie de 4GB LPDDR-RAM
 • stocare de 64GB eMMC, cu posibilitate de SD extensibil de până la 2TB
 • 4G, 6 LTE ( „conceput pentru continuitate”, a explicat Park: „Noi știm că LTE este conexiunea unde lucrurile funcționează”.)
 • camera foto frontala de 8MP, iar cea principală de 16MP
 • Dual sim
 • Baterie de 4,150mAh (Park a promis că va dura „toată ziua”)
 • Dimensiuni: 3.29×0.31×6.36 inci
 • Greutate: 195 de grame
 • Durabilitate: telefonul a trecut de testele IP-67 și MIL Standard 810G, incluzând o cădere de la 1,5m înălțime.

HP Elite x3 e mare, dar subțire și nu îți dă sentimentul că ar fi greoi. E poate folosi confortabil, deși trebuie două mâini pentru mai multe gesturi pe acesta. Textura din spate, de grafit, este folositoare pentru folosirea rapidă.

HP Elite x3 are sistem de sunet de la „Bang & Olufsen” și, potrivit lui Michael Park, optimizează modul audio pentru apeluri prin Skype, având difuzoare duble în față cu sistem de anulare activă a zgomotului.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.