Google provoaca Apple CarPlay cu Android Auto!

Google a lansat ieri, 25 Iunie, Android Auto, care va permite utilizatorilor să ​​conecteze telefoanele Android la o mașină și a demonstrat experienta Android pe touch screen-ul unui vehicul.
În timpul unui demo desfășurat în cadrul convenției Google I/O din San Francisco, de ieri, un angajat Google a conectat un telefon cu sistem de operare Android la masina, sincronizând dispozitivul la ecranul tactil. El a putut controla apoi alertele cu ajutorul butoanelor de pe volan, de pe ecran, sau butoanele mașinii.
Primul lucru pe care șoferul îl vede este un ecran de prezentare cu memento-uri, contacte și muzică. O atingere și el va naviga spre o destinație sau va asculta muzică.

Android-Auto-Google-Maps-005

Google Android Auto

Folosind comanda “OK Google”, între timp, șoferul poate pune, de asemenea, întrebări automobilului, fie că este vorba direcții sau de orele de funcționare pentru un muzeu din apropiere.

Android Auto face parte din Open Auto Alliance (OAA), o colaborare între Google, Audi, GM, Honda, Hyundai și Nvidia, concepută pentru a accelera inovarea tech pentru automobile. Astăzi, OAA a adăugat o serie de noi membri (față de cei de mai sus), incluzînd Volvo, Volkswagen, Fiat, Chrysler, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru și mulți alții.

Google a declarat că peste 25 de branduri de mașini au semnat pentru a sechipa cu Android Auto propriile mărci, iar primele mașini cu acest sistem instalat vor fi lansate de către dealeri până la sfârșitul anului.

Google va lansa în curând și Android Auto SDK, cu API-uri complete pentru aplicații audio și de mesagerie, a declarat compania la convenția I/O. Experiența Android Auto va fi disponibilă pentru utilizatori odată cu lansarea publică a sistemului de operare next-gen Android, mai târziu în acest an.
Rivalul Google, Apple, are o ofertă similară, numită CarPlay. Pentru mai multe detalii, vezi articolul nostru despre Apple CarPlay de la începutul acestei luni.
De asemenea, urmăriți clipul video de mai jos, în care sunt prezentate câteva anunțuri ale Google de la convenția I/O din acest an.

3 thoughts on “Google provoaca Apple CarPlay cu Android Auto!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.