Foxconn nevoita sa opreasca angajarile

Foxconn, compania care asambleaza in China produse Apple, a anuntat ca va ingheta angajarile din cauza scaderii cererii de iPhone 5, scrie Financial Times. Foxconn are 1,2 milioane de angajati in China, insa e fortata sa opreasca angajarile pentru prima oara din 2009 incoace.

Foxconn

Foxconn

In prezent, niciuna din uzinele din China nu mai are planuri de angajare, a spus un purtator de cuvant al Foxconn, companie  detinuta de holding-ul taiwanez Hon Hai.

Recrutarile au incetat la cea mai mare uzina a grupului, cea din Shenzen unde lucreaza 200.000, dar si la cea din Zhengzhou, care este putin mai mica. La fel s-a intamplat si la o uzina cu 79.000 de lucratori, in Taiyuan, iar stirea nu este o surpriza, mai ales ca in ianuarie au aparut informatii despre faptul ca furnizorii Apple produc intr-un ritm mai redus din cauza vanzarilor sub asteptari ale iPhone, iPad si Macbook.

In 2009, ultima data cand prolificul grup Foxconn a inghetat angajarile, efectivele erau de 800.000 de persoane, insa de atunci activitatile grupului s-au extins mult

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.