Epson anuntă un super-cartus pentru 75.000 de pagini!

Cartus care dureaza cat imprimanta!

Epson a introdus o nouă gamă de consumabile numita “Replaceable Ink Pack System” (RIPS), despre care se spune că poate oferi suficientă cerneală pentru toată durata de viață a unei imprimante sau printare de până la 75.000 de pagini A4 (sau 150 de topuri standard).

Această cantitate, spune un purtator de cuvant, este suficientă pentru “ani de imprimare neîntreruptă”, într-un mediu de afaceri și provine din experiența imprimărilor Epson în mediul industrial.

Imprimantă Epson

Epson

RIPS nu va fi disponibil ca un produs de sine stătător, ci ca parte a unui MPS (serviciu de imprimare administrat) ca o soluție pentru afaceri și întreprinderi.

Fizic, unitatea de alimentare cu cerneală se prezintă sub forma unui sac de aluminiu sigilat, cu un mâner mare în partea de sus, cu un conector și un cip în partea din spate.

Cartus care schimbă regulile jocului!

Conectarea săculetului cu cerneală la imprimantă este mult mai simplă în comparație cu schimbarea cartușelor tradiționale la o imprimantă cu jet de cerneală. Se deschide o clapă, se aliniază conectorii, se presează putin și se conectează punga cu cerneală.

Cartus pentru 75 de mii de pagini!

Cartus pentru 75 de mii de pagini!

Cartusele de culoare CMY pot stoca cerneală până la capacitatea de imprimare de 50.000 de pagini (un litru), în timp ce cea de cerneală neagră are o capacitate de 75.000 de pagini imprimate (1,5 litri).

Rețineți că imprimantele care sunt RIPS compatibile nu pot functiona cu nici un alt tip de cartușe de imprimantă. Noul produs face parte din tehnologiile dezvoltate pentru a rezolva unele dintre punctele dureroase si presante din activitatea întreprinderilor (cu care acestea se confruntă) atunci când vine vorba de administrarea IT.

Un studiu realizat de către compania Epson a identificat întreținerea imprimantelor ca fiind una dintre cele mai dificile probleme, iar acest nou produs vine aduce o economie potențială de până la 150 de zile lucrătoare pe an.

Mai mult detalii despre prima imprimantă care va folosi această tehnologie, gasisti aici.

Alte noi imprimante, seria WorkForce.

4 thoughts on “Epson anuntă un super-cartus pentru 75.000 de pagini!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.