Elephone P5000

elephone.P5000

Pe hârtie, Elephone P5000 este deosebit de orice telefon pe care le-am văzut vreodată, cu o baterie de 5350mAh, care poate rezista patru zile sau care, datorită suportului OTG, chiar acționează ca un încărcător.

Elephone P5000: Proiectare și construcție

Având în vedere masiva baterie de 5350mAh, ne așteptam ca Elephone P5000 să fie foarte mare și voluminos. Și în mod clar mai greu și mai grosolan decât smartphone-uri rivale cu ecran de 5 inci, dar la 206g și 9.3mm grosime nu este nici pe departe atât de mare cum ne-am putea imagina.
În ceea ce privește designul Elephone P5000 arată identic cu un dispozitiv Samsung Galaxy S5, și are chiar și un senzor de amprentă digitală construit în butonul „Home”. Disponibil în negru sau alb, cu o ramă argintie, acest smartphone Android KitKat se simte robust și incasabil, în ciuda panoului de plastic din spate, detașabil.

Elephone-P5000

Elephone P5000

Un ecran IPS full-HD de 5 inci împodobește P5000, cu o densitate a pixelilor de 440ppi. Display-ul este foarte clar și cu unghiuri de vizualizare excelente și culori-realiste, dar am fost surprinși să aflăm că era stabilit la luminozitate de 100 la sută. Menținerea la 100 % va „mânca”, de asemenea, din baterie.

Elephone P5000: Hardware și performanță

Nu te lăsa păcălit de faptul acest smartphone are un procesor octa-core MediaTek MT6592 la 1.7GHz și deși este cuplat cu o memorie de 2GB de RAM și un procesor grafic Mali-450, oferă doar o performanță medie în benchmark-uri. De asemenea, am aflat că jumătatea superioară a telefonului se încălzește, chiar și atunci când foloești camera foto. Elephone P5000 este echipat cu 16GB stocare standard, iar în plus puteți adăuga un card microSD de până la 64GB capacitate.

Viața bateriei

Bateria este punctul cheie în vânzarea acestui telefon. Nu numai că oferă cam de două ori și ceva din capacitatea obișnuită la un telefoan Android standard, bateria de 5350mAh acceptă OTG. Acest lucru înseamnă că, folosind adaptorul furnizat, puteți crea un cablu micro-USB la micro-USB și îl poți atașa la un alt smartphone (sau hard disk) și, dacă te simți într-adevăr generos, îl poți utiliza ca și încărcător. Am încercat acest lucru la un HTC Desire Eye, care suportă deasemnea OTG.

Elephone P5000

Elephone P5000 cu baterie de 5350mAh

O preocupare în legătură cu bateriile de mare capacitate, este faptul că poate dura o veșnicie reîncărcatul telefonului. Nu este așa la P5000: încărcătorul poate umple bateria până la 70 la sută în maxim o oră. Asta e destul de uimitor. Avem însă unele probleme cu privire la acest super ”patru zile de funcționare” (și „45 de zile în așteptare”) a mega bateriei. La primirea telefonului bateria a fost complet descărcată. Am încărcat-o maxim, am pus telefonul înapoi în cutie pentru o zi, iar când l-am deschis din nou, pentru a verifica, bateria a fost din nou complet descărcată. Am reîncărcat și am resetat telefonul („factory settings”), iar performanța bateriei s-a îmbunătățit, dar nu a fost deloc ceea ce ne așteptam.

În stand-by P5000 nu consumă deloc. După a doua încărcare l-am lăsat în așteptare timp de opt ore și l-am găsit tot la 100%. Dar apoi am rulat „GFXBench T-Rex” (test) și bateria a scăzut la 92 la suta. Nu am făcut toate testele pentru această baterie, dar se pare că este genială, cu condiția să nu utilizați telefonul; de îndată ce veți porni Wi-Fi sau vă veți juca sau fotografia, se va comporta la fel ca orice alt telefon Android.

Elephone P5000: Conectivitate

Un element esențial atunci când cumpărați telefoane de peste mări și țări, este dacă acestea sunt compatibile cu rețelele din Europa. P5000 funcționează pe 850/900/1800/1900MHz în 2G și 900/1900/2100MHz în rețeaua 3G, ceea ce înseamnă că va fi compatibil cu Vodafone, Orange, Telekom, dar nu există nici un suport pentru 4G. Dacă sunteți în căutarea unui telefon 4G ieftin, nu este cazul de față. Ca și în multe alte telefoane de pe piața chineză, P5000 suportă dual SIM. Acest lucru este din ce în ce mai atractiv la noi, deoarece își permite să separi afacerile de plăceri cu un singur telefon, deși puține telefoane dual-SIM sunt disponibile oficial.

P5000_ID

Fingerprint ID

Scannerul pentru amprente digitale al Elephone P5000 este la fel ca cel de pe Samsung Galaxy S5, și am constatat că a trebuit să trecem degetul, într-adevăr destul de lent peste el, pentru a ajunge să recunoască amprenta.
În afară de sus-menționatul suport OTG, Elephone P5000 are, de asemenea suport Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC și GPS.

Elephone P5000: Camerele foto

O cameră de 8MP este montată pe partea din față a Elephone P5000, utilă pentru „selfies” și video chat. Camera are un mod „Face Beauty”, deși nu oferă o previzualizare live.
În partea din spate camera principală este de 16MP cu LED blitz. Există suport pentru modul HDR, detectare a feței, „foto la zâmbet” și multe altele. Camera suportă foto panoramice, picture-in-picture, urmărirea mișcării, „multiple-beauty-face”, fotografii în unghiuri multiple și altele. Înregistrarea video este suportată până la 1080p.
Iată o imagine de test, prezentată mai jos.

Elephone P5000 - Imagine Test

Elephone P5000 – Imagine Test

Elephone P5000: Software

Telefonul rulează Android 4.4.2, „KitKat”, un software rezonabil până la această dată, deși am fi dorit să fi văzut 4.4.4 (sau 5.0, dar „Lollipop” abia a apărut la telefoanele „amiral”). Deși Elephone P5000 este „rootat” (deci puteți folosi sistemul Android într-o mai mare măsură decât un utilizator obișnuit) și ruleaza „SuperSu” (o aplicație care permite gestionarea accesului avansat al oricăror aplicații care necesită rootare), în meniul „Settings” apare totuși că sunt disponibile și actualizări FOTA.

Software-ul Android KitKat este destul de standard, cu puține adăugiri. Mai multe gesturi utile sunt acceptate, deși sunt oprite în modul implicit (default). Din ecranul de blocare puteți atinge dublupentru a deschide telefonul, sau desena o literă sau mișca într-o anumită direcție pentru a deschide o aplicație la alegere.

3 thoughts on “Elephone P5000

  1. Florin says:

    Bateria telefonului este un gunoi. Dupa ceva timp de functionare, refuza sa se mai incarce complet, practic , cand contectez aparatul la incarcator face ca nebunul, ba incarca ba nu incarca, poate sta si o zi in priza si daca ai noroc gasesti 30-50% . De mentionat ca bateria nu este detasabila si nu veti gasi o alta prea usor. Eu pana acum nu am reusit sa rezolv aceasta problema. Per general ca functionalitati, sunt incantat de viteza, de semnalul wifi, amprenta si multe altele. Dar la ce folos toate cand se pare ca are o problema des intalnita ? Faceti un searh la elephone p5000 can not recharge sau problem recharging sa va convingeti.

  2. Sorin says:

    Eu am acest telefon din martie 2015,sunt foarte multumit de el chiar daca este numai 3G,la mine bateria se incarca total c-am intr-o ora si jumatate,singura problema pe care o am acum la telefon este ca s-a stricat mufa de incarcare si ma chinui sa îi prind o pozitie buna,ca sa incarce bateria. Asta se schimba la un centru de reparatii. Din punctul meu de vedere este un telefon bun,nu mai ai grija bateriei,la capitolul poze,face destul de bine pentru un telefon dar nu asa de bine cum se lauda producatorul. Pe internet se misca foarte bine in 3G. Semnalul, iarasi sunt un pic nemultumit deoarece in anumite situatii cand esti departe de o localitate sau intr-un subsol,pierd semnalul iar alti tovarasi au o liniuta sau doua pe telefoanele lor la antena. Daca stai in oras cu el nu ai probleme. Din cauza semnalului uneori ai distorsiuni de voce cu persoana de la celalalt capat.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.