De ce am listat mai putine pagini decat scria pe cartus?

Lucrand in domeniu de 13 ani, zilnic sunt abordat de clienti care se plang ca numarul de pagini listat cu un cartus e mai mic decat cel dat de producator.  Ceea ce nu stiu (desi este scris pe cutia produsului) este ca acel numar de pagini este garantat pentru listarea de pagini cu aproximativ 5% grad de acoperire, grad de acoperire ce corespunde standardului ISO, standard in care se incadreaza toate cartusele laser, originale si compatibile. Ca exemplu, o pagina de text de marime 12, la un rand si jumatate este aproximativ la acoperire 5%. Un text mai mic, randuri mai dese, poze, grafice, fundaluri, etc. , toate acestea pot mari gradul de acoperire, si deci, scadea numarul de pagini care se pot lista cu acel cartus.

Costuri cartus Brother per pagina

Costuri Brother per pagina

In cazul in care vreti sa listati poze sau listati lucrari de diploma etc. puteti avea surpriza sa constatati ca nu ati listat decat cateva zeci de pagini cu un inkjet sau laser. Spre exemplu, desi pe cartus aveti mentionat faptul ca are o capacitate de 150 pagini la inkjet sau 1.500 pagini la un cartus laser, riscati sa nu listati acel numar de pagini pentru ca este dat pentru acoperirea de 5%.
Pentru calcularea numarului de pagini la o acoperire de 5% producatorii folosesc  regulile date de Organizatia Internationala de Standardizare (ISO).

cartus diferite imprimante

Costuri diferite imprimante

Adica  minimum noua cartuse sau seturi de cartuse sunt testate pana ajung la sfarsitul perioadei de exploatare. Astfel, se poate realiza o aproximare fiabila a capacitatii medii estimate, in limitele definite din punct de vedere statistic. Standardele recomanda pentru testare obtinerea cartuselor din diverse date si locatii de productie.

Minimum trei seturi de cartuse sunt testate pe trei imprimante diferite, pentru a evita erorile cauzate de diferentele dintre imprimante. Pe fiecare imprimanta se utilizeaza un numar egal de seturi de cartuse.

Suita de testare, specificata de ISO/IEC 24712, este gandita pentru a functiona cu hartie A4 sau de 215,9×297,18 mm. Suita consta dintr-un fisier PDF compus din patru pagini tipice clientilor si o pagina de diagnostic; acestea vor fi imprimate utilizand cea mai recenta versiune a unui cititor de fisiere in format PDF.

Speram ca aceste informatii va vor fi de folos.Daca aveti intrebari, nelamuriri, sugestii, nu ezitati sa ne contactati.

ECHIPA CARTRIDGE SERVICE 

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.