Cum sa scoti pe o Imprimanta 3D un Aston Martin DB4? Cu rabdare…

Masinile copiate reprezintă o fraudă. Pur si simplu. La fel si cele copiate pe o imprimantă 3D. Dar suntem dispusi să-i dăm un pic de credit lui Ivan Sentch pentru că nu numai că si-a bazat modelul de Aston Martin pe un corp de Nissan Skyline, ci a si imprimat pe o imprimantă 3D caroseria, la un nivel de detaliu inimaginabil .

Untitled-2

Imprimarea 3D pe pagina de facebook!

Originar din Auckland , Noua Zeelandă, Ivan este un fanatic de Aston Martin si a fost întotdeauna îndrăgostit de modelele mai vechi ale mărcii, asa că a decis să recreeze un Aston Martin DB4 din 1961. Si cum mai există doar 1.200 de bucăti, astfel obtinerea unuia poate fi posibilă cu o sumă cuprinsă oriunde între câteva sute de mii la 1 milion de dolari (la casele de licitatie), iar sansa ca un inginer de software să detină vreodată una dintre acestea ar fi mai mică decât infimă.

Aston Martin DB4 pe imprimantă!

Deci, Sentch a ajuns la locul de muncă, copiind o randare CAD din TurboSquid iar apoi modificând-o pentru a se potrivi gusturilor sale. Apoi, a început munca foarte grea.
Folosind soft-ul Autodesk 3ds Max pentru modelare si o imprimantă desktop Solidoodle 3D, Sentch a început procesul laborios pentru imprimarea 3D individuală a sectiunilor de 4 pe 4 inci, montarea lor pe cadrul de lemn si apoi lipirea fiecărei bucăti la loc. Până acum, el a produs peste 2.500 de matrite din fibră de sticlă si spune că este la 72 la sută din drumul spre finalizare , dar acesta este numai aspectul de imprimare.
El mai are încă de imprimat bordul si alte bucăti interioare. Odată ce exteriorul este completat, va începe procesul lung si dificil de sablare, adăugarea de umpluturi, din nou sablare, pregătirea exteriorului pentru un luciu sticlos , iar apoi aplicarea în cele din urmă a vopselei.

IMAGES-2013-06-52pc1

Imprimarea 3D a unui Aston Martin DB4

Imprimarea 3D pentru incepători!

În timp ce te-ai astepta ca Sentch să fie un fel de savant in imprimarea 3D, el de fapt a început să folosească tehnologia din decembrie, recunoscând într-un interviu la Solidoodle că el de fapt este un “noob” (începător/amator). Totusi, a avut o anumită experientă pe tărâmul replicării si cunostea imprimarea 3D, odata cu construirea unui Ferrari 250 GTO acasă. Aceea masină îsi datorează piesele de rulare si trenul de rulare extrase de la un Nissan Skyline GTS din 1993 – după care intentionează să înlocuiască motorul de 250′, cu al unui BMW V12.

IMAGES-2013-05-Body20_3

Ai o imprimantă? Fă o masină!

Sentch estimează că a cheltuit aproximativ 2.000 dolari pe plasticul pentru imprimarea 3D, si plănuieste să construiască o matrită bazată pe corpul creat pentru a construi o carcasă din fibră de sticlă, care va forma în cele din urmă exteriorul masinii DB4. Dar va trece o vreme până atunci. Sentch estimează că Aston-ul lui improvizat va fi pe drum cel mai devreme peste patru sau cinci ani. Insa, cine mai are atata rabdare?

1 thought on “Cum sa scoti pe o Imprimanta 3D un Aston Martin DB4? Cu rabdare…

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.