Cum sa Cumperi o Imprimanta Multifunctionala (MFP)?

Cum să Cumperi o Imprimanta Multifuncțională (MFP)? Imprimantele multifuncționale (MFP) sunt un produs cu o anumită caracteristică: totul-în-unul (all-in-one, AiO), deși se pot numi și copiatoare multifuncționale (MFC) sau dispozitive multifuncționale (MFD) etc. Indiferent de nume, aceste imprimante au un singur lucru în comun: imprimă (și aproape toate copiază și scanează) și fac și alte… chestii. Complicația rezumă în faptul că celelalte lucruri menționate ca și plusuri variază și cînd doriți o MFP trebuie să vă alegeți setul de caracteristici necesar pentru propria muncă. Următoarele întrebări vă vor putea ajuta în alegere.

Ce categorie de imprimantă MFP ai nevoie?

Singur mod, și cel mai util, pentru a clasifica MFP-urile este prin utilizarea intenționată: acasă, la birou, sau ambele? Dacă sunteți în căutarea unei imprimante MFP pentru acasă, probabil doriți să imprimați fotografii de calitate, ceea ce înseamnă că vă doriți o imprimanta pe jet de cerneală. Dincolo de faptul că vă interesează fotografiile, adițional sunteți în căutarea unui mod de a le imprima de la aproape orice sursă, carduri de memorie, stick-uri USB, camere video, slide-uri, role de film și fotografice originale, printuri pentru care ai avea de un laborator foto. Există doar câteva opțiuni în această subcategorie: le puteți găsi prin capacitatea lor de a scana diapozitive și role de film, o caracteristică de cele mai multe lăsată pe dinafară de majoritatea imprimantelor MFP.

Imprimantă Multifuncțională

Imprimantă Multifuncțională

Dacă sunteți în căutarea unei imprimante MFP strict pentru un birou, probabil că vă va interesa mai mult textul decât pozele, ceea ce înseamnă că veți dori o imprimantă laser sau din clasa laser (unde includem LED-uri precum și imprimante cu cerneală solidă și chiar unele cu jet de cerneală). Probabil, de asemenea, doriți să trimiteți prin faxuri, e-mailuri și să includă un alimentator automat de documente (ADF) pentru scanare, copiere, fax, e-mail și pentru documente cu pagini multiple.
Dacă aveți nevoie de o imprimantă cu rol dublu, acasă și la birou de acasă, veți dori un jet de cerneală de calitate fotografică, dar unul echipat cu funcții centrate pe office, cum ar fi un ADF și fax modem.

De care funcții și caracteristici aveți nevoie la o imprimantă MFP?

Dincolo de generalitățile despre funcțiunile pentru acasa și cele de birou, este util să înțelegem funcțiile și caracteristicile de care avem de fapt nevoie. Imprimarea, scanarea și copierea sunt incluse, dar chiar și aceste elementele de bază nu sunt la fel de simple cum s-ar putea crede. Unele imprimante multifuncționale sunt limitate la scanarea printr-o conexiune USB. Dacă aveți de gând să conectați imprimanta într-o rețea, asigurați-vă că scanarea funcționează și pe o rețea. Posibilitatea de a scana folii transparente (diapozitive și benzi de film) este suficient de neobișnuită și este de multe ori listată ca o funcție separată. Asigurați-vă că dimensiunile MFP includ mărimile documentelor de scanat; cele transparente sunt adesea limitate la 35mm.
Unele imprimante MFP au nevoie de un calculator pentru copiere. Dacă doriți să copiați cu calculatorul, asigurați-vă că imprimanta multifuncțională va funcționa ca un copiator independent.
O caracteristică de fax include aproape întotdeauna fax independent, care va fi controlat prin tastatura imprimantei de pe panoul de control. Cu toate acestea, o imprimnată nu include în mod necesar o funcționalitate de trimitere a unor documente fax direct de pe PC-ul dvs., fără a fi nevoie să le imprimați mai întâi. PC Fax-ul poate fi sub forma de utilitate fax, sau doar un driver de fax pe care îl utilizați ca un driver de imprimare, sau ambele.

Imprimanta Multifunctionala

Imprimanta Multifunctionala

Caracteristica e-mail, de asemenea, vine în două forme. Scanează e-mailul direct și îl trimite direct la furnizorul de servicii Internet (ISP) sau va fi un server de e-mail “in-house” în rețea. Cea mai comună alegere pentru o imprimantă MFP low-end este de a deschide un mesaj e-mail pe un PC și a adauga documentul scanat ca atașament. Orice imprimantă MFP poate oferi una sau ambele tipuri de e-mail. Rețineți că unele funcții de e-mail directe nu vor lucra cu toate ISP-urile, astfel încât să trebuie să fiți sigur dacă există opțiunea la ISP-ul dvs., înainte de cumpărare.
Cele mai multe imprimante MFP includ o platformă potrivită pentru scanarea fotografiilor sau a documentelor de o singură coală. Un alimentator automat de documente (ADF) vă va permite să scanați cu ușurință (plus copiere, fax și e-mail) documentele cu pagini multiple. Pentru imprimantele multifuncționale cu platforme pentru dimensiuni diverse, un ADF vă va lăsa de multe ori să scanați pagini și la dimensiunea „Legal”, dar nu în orice configurașie, astfel încât e bine să verificați întâi.
Unele ADF au, de asemenea, caracteristica duplex (scanarea ambelor fețe ale unei pagini). Dacă aveți deseori nevoie de scanarea multor documente față-verso, caracteristica are valoare mare când vă căutați imprimanta. Cele mai multe MFP-uri care acceptă scanarea duplex fac acest lucru prin scanarea unei fețe a documentului, întorcându-l apoi pe cealaltă parte, dar unele oferă scanare pe ambele fețe ale paginii printr-o singură trecere, ceea ce este mult mai rapid. Dacă imprimanta include și un duplex de imprimare, de asemenea, combinația vă va lasa, de obicei, să copiați originalul simplu, o singură față, sau față-verso la alegerea dvs.

Ce nivel de calitate la ieșire ai nevoie?

În plus față de verificarea calității de ieșire la imprimare, poate fi necesar a se verifica și calitatea la scanare. Aceasta nu este o problemă pentru birouri, pentru că, practic, orice scanner poate scana documente la o calitate suficient de ridicată. Pentru fotografii, cu toate acestea, veți dori să aruncați privire mai atentă, în special pentru foliile transparente.

Cât de mult vă va costa printarea?

Când calculați ciclul de imprimare și capacitatea de intrare de care veți avea nevoie la o imprimantă MFP, amintiți-vă a adăuga și copiile făcute precum și faxurile primite la numărul total de pagini pe care le veți imprima.

Cât de mult vă va costa imprimanta per total?

În cele din urmă, asigurați-vă că să verificați costul total al funcționării unei imprimante. Comparați costul total per pagină pentru fiecare imprimantă la care vă gândiți și astfel veți afla care va fi mai ieftină pe termen lung.
Acum, că ați luat în considerare aceste întrebări, ar trebui să fiți într-o poziție mult mai bună pentru a găsi imprimanta cu combinația potrivită de caracteristici pentru nevoile dumneavoastră. În timp ce comandați imprimanta pe internet, gândiți-vă la sfaturile noastre, și asigurați-vă că ați verificat “ponturile” noastre de top, pentru imprimante MFP normale sau imprimante MFP wireless.

1 thought on “Cum sa Cumperi o Imprimanta Multifunctionala (MFP)?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.