Cum să lungesti viața bateriei la Smartphone?

Fă aceste ajustări simple pentru a da telefonului tău Android o baterie mai mare.

Orice telefon cu Android SO (sistem de operare) devine deja enervant din cauza vieții scurte a bateriei, si asta numai cu setările implicite date deja din magazin. Fă aceste ajustări simple pentru a da telefonului tău un impuls si o viata mai lunga.

Smartphone & Battery Life

Battery Life

Dezactivați raportarea locației și istoria telefonului!

GPS-ul este un consumator mare de baterie, cand valorifică datele prin cip-ul telefonului, cautand turnuri de telefonie mobilă, și hotspot-uri de Wi – Fi pentru a-si stabili locația. Cu cât mai mult scanează telefonul locația dvs., cu atat mai repede bateria se goleste. Și acest lucru se intamplă nu numai cu G Maps.

Google Maps

GPS Maps

Raportarea locației și istoria locației sunt două servicii bazate pe GPS, cu motive oarecum neclare. În conformitate cu o pagină de ajutor din Google, serviciile pot fi utilizate în combinație cu orice altă aplicatie Google și poate fi utilizată pentru a vă îmbunătăți experiența (!?!).
Sanse sunt, probabil, să puteți trăi fără ele, așa că dezactivați aceste două caracteristici din Settings > Location > Google Location Reporting.

Dezactivați cardurile Google Now de pe smartphone

Acum, Google este un asistent personal de neegalat, dar unele dintre serviciile sale – care vin sub forma de “carduri”informaționale  – sunt canale de scurgere neobosite pentru baterie.
De exemplu , un card cu titlul ” locuri din apropiere” vă arată atracțiile din apropiere, atunci când vă deplasați într-un loc pe care Google il recunoaște din ruta Dv. obișnuită. Fain? Da. Necesar? Nu.

Pentru a dezactiva cardurile, accesează Google Now, apoi derulati la partea de jos, și apăsați bagheta magică. Aici, puteți alege cardurile de care aveți nevoie de fapt. Ca un ghid general, cardurile GPS, cam toate “uscă bateria”, astfel încât să vă dezactivați carduri, cum ar fi ” Travel Time” și “Nearby Places”, pentru a vedea o diferentă la baterie.

Smartphone-ul si scanarea Wi- Fi

Este bine cunoscut faptul că atunci când Wi – Fi este lăsat activat, foloseste mai multă energie. Cu toate acestea, pe Android, chiar și atunci când Wi – Fi este dezactivat, un telefon poate fi încă în căutarea unor rețele.
Pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă, intrati la setările Wi – Fi >Advanced. Aici, debifați opțiunea de scanare pentru retele Wi – Fi.
In continuare, va trebui să vă conectați la internet Wi – Fi manual, dar în schimb veți obține o viață a bateriei mai mare. La modelele mai noi, unii producători au actionat inaintea Dv. si scanarea este oprită implicit cand Wi – Fi este inchis.

battery_lowUtilizați setările bateriei

Dacă nu sunteți sigur câtă energie cere o aplicație, sau vă întrebați de ce bateria se termină atât de repede, utilizați setările bateriei (Battery Tool). Caracteristica aceasta vă arată ce aplicații utilizează cel mai mult bateria, primele două elemente fiind aproape întotdeauna ecranul și reteaua Wi – Fi.

2 thoughts on “Cum să lungesti viața bateriei la Smartphone?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.