Consumer Electronics Show Las Vegas 2014. Viitorul in TV s-a petrecut deja ! | Sony

tv

Fiind cel mai mare Show de produse Electronice de Consum din lume, CES este un focar pentru tot felul de branduri noi si kit-uri pentru “home entertainment”, iar in vremuri mai recente ne starneste curiozitatea cu smartphone-uri de ultimă generatie. Cu toate acestea, zona principala a tehnologiei electronice, care a fost întotdeauna asociată cu această expozitie sunt “obisnuitele” televizoare. CES a fost întotdeauna un eveniment la care producătorii majori și minori dezvăluie cele mai recente seturi, de multe ori avand si câteva trucuri in mâneca.
CES 2014 nu este o excepție , am văzut deja anunțuri de televizoare curbate, televizoare UHD, televizoare UHD curbate și multe alte noutăti de la companii precum Samsung, Sony, Panasonic, LG, Sharp, Toshiba și Philips. De fapt, există atât de multe televizoare pe piată că este greu la a le ține evidența la toate. Postări individuale pentru fiecare nou set spectaculos ar putea coplesi curând acest site, împiedicandu-vă să vedeti si alte cutii cu surprize.
De aceea am decis să colaționam vestea cu cele mai bune televizoare lansate până în prezent la spectacolul CES 2014 din Las Vegas. Cine știe, poate că următoarul Dv. televizor este in acest lot prezentat mai jos.

Samsung

Samsung a arătat mai multe seturi TV în timpul conferinței sale de presă de la CES, dintre care unele vor fi puse în vânzare în curând, altele ceva mai târziu, dacă vor fi aratăte. Insă toate au fost prezentate totuși acolo.

Samsung

Samsung

Marea zbatere din acest an este însă in lumea  TV-urilor UHD și oarecum departe de ecranele OLED. Rezoluția mai mare, de asemenea, cunoscută sub numele de 4K, va fi standardul “de facto” pentru a merge mai departe. Acesta este mesajul principal care vine de la toți producătorii de televizioare, să fim sinceri.
Există, de asemenea, o extindere pe un trend mai mic observat la spectacolul de anul trecut: vom vedea mai multe televizoare curbate de la Samsung și de la alți producători în acest an .
Compania are patru televizoare UHD în linia de vanzări pentru anul acesta, inclusiv noua gamă de consum a TV-urilor curbate din seria U9000. Venind cu ecrane de 55, 65 si de 78 de inci in dimensiuni, seturile U9000 promit o distanță de vizualizare uniformă și echilibrată datorată lățimii curburii sale. Există, de asemenea, posibilitatea de a fi montat pe perete, stingand din fasă orice obiectie.
Nu suntem siguri când sau dacă TV-ul curbat UHD de 105 inci (2,66 metri!!!) se va lansa piață, dar este cu sigurantă impresionant.
Dar cei care caută TV-uri pentru “imobiliare de lux” ar putea opta pentru versiunea cu ecran plat dar cu dimensiunea mamut de 110 inci (2,80 metri!!!) a lui S9, sau varianta de 85 inci (2,15 metri) care a fost lansată anul trecut.
Sau poate un UHD TV de 50, 55, 60, 65 sau seria U8550 de 75 – inci se va potrivi profilului Dv. Această serie are o suprafata a ecranului super-subtire de doar 7 mm și are un panou de comanda extra-ordonat.
Există un alt televizor pe care Samsung l-a arătat în timpul evenimentului de presă, dar este în prototip în aceste zile. Acest televizorul flexibil de 80 inci se poate transforma de la un ecran plat la un televizor UHD curbat la simpla apăsare a unui buton.

Sony

Sony are, de asemenea, unele televizoare UHD in productie, subliniind insa ca sunt toate seturi 4K (rezolutie 4 mii de pixeli). Există trei serii  în total, și toate contin un factor de formă interesantă a prouctiei, modelul “pană” (extrem de subtiri).

Sony

Sony

În loc sa adăuge o formă nouă a ecranului în sine, designul ” pană” de la Sony adaugă stabilitate la televizoare cu ecrane foarte mari, atunci când sunt montate pe un suport de birou. Acesta permite, de asemenea, difuzoare mai mari și sunet mai puternic, prin urmare, cu un nou speaker “Long Duct” sau unul cu fluid magnetic, montat în interiorul carcasei noi.
Televizoarele UHD 4K ce vor veni de la Sony din seria Bravia X95 , X9 și seria X85. În partea de sus a gamei va fi X95 de 85 de inci iar acesta va dispune de tehnologia usor imbunatatita de contrast si luminozitate Dinamic Range Pro. Gama X9 este imbunatatita cu tehnologia Dynamic Range Tech, în timp ce X85 nu are nici una dintre acestea. Toate au proprietati 4K si motor de imagine X Reality Pro Picture de la Sony, care vine cu un decodor de “upscaling” pana la 1080p.
Seria X9 este singura cu proprietatea “pană” și va fi comercializata la marimile de 55, 65 și 79 de inci. Seria X85 este disponibila doar la  49, 55 și 65 de inci.
Spre deosebire de Samsung – care are în mod evident, unele aparate la aceasta expozitie, dar nu a strigat despre asta încă – Sony a dezvăluit modelele Full HD, care vor fi disponibile începând cu primăvara anului 2014 .
BRAVIA variază  cu modelele R4, W6, W7, W8, W85 și W95 incluzand dimensiuni ale ecranului de la 32 inci pe toata gama până la 65 de inci, în funcție de ceea ce doresti, anuntand ca urmatoarea serie va veni, de asemenea, cu forma de design pană.

Panasonic

Obiectivul major al Panasonic în zona de televiziune pe ceea ce se poate denumi generic Life + Screen. cei de la Panasonic pretind că vor merge dincolo de televizoarele inteligente și ca toate vor fi disponibile cu rezolutii 4K UHD și 1080p Full HD.

Panasonic

Panasonic UHD TV

In afara de aplicațiile Smart TV sau propria personalizare “My Home Screen”,  Panasonic are pentru fiecare TV Life + Screen o interfață de utilizator revizuita care poate învăța preferințele de conținut ale utilizatorilor individuali. Aceasta interfata recunoaste fiecare utilizator în mod automat și genereaza recomandări bazate pe obiceiurile acelei persoane (smart or what?).
“Nava amiral” stabilita de producător, ce arata renuntarea la producția de ecrane cu plasmă, este un TV LED UHD, Life + Screen seria AX800. Acesta vine în două dimensiuni de ecran, 58 inci și 65 inci, are suport pentru HDMI 2.0, astfel încât aparatele pot fi alimentate cu  conținut 4K  la 60 fps printr-un singur cablu.
Rezoluția de 3840 x 2160 pixeli este susținută de tehnologia Panasonic’s Studio Master Color, care combină reproducerea culorilor bogate, precise, cu o iluminare de fundal cu LED color intr-un spațiu mare. Reglarea intensității luminoase locală este si ea prezenta, pentru a asigura niveluri de negru profunde, precum și un procesor dedicat de imagine doar pentru modul 4K (4K Fine Remaster Engine) care se ocupă de upscaling. De asemenea, televizorul este certificat THX (Creative Labs).
Există patru intervale de 1080p Full HD la modele diferite, AS680, AS650, AS640 și AS530. Toate aceste LED-uri sunt, de asemenea echipate cu “Life + Screen” și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni de ecran, de la 39 de inci pana la 60 de inci .
Marca Viera revine de asemenea, cu seria A400 Viera, insa fara “Life + Screen” la dimensiuni Full HD de 32 , 39 și 50 de inci.

LG UHD

Ca si rivalul sau coreean Samsung, LG s-a concentrat pe ecranele curbate și televizoarele UHD. Spre deosebire de Samsung, insa, a lansat toate informațiile cu privire la seturi înainte de CES 2014. Și de acum inainte LG a ramas la OLED ca o alternativă tehnologica a ecranelor sale.

LG

LG TV

LG a venit la expozitie cu un ecran curbat la dimensiunea 21:9 de 105 inci, cu o rezoluție mai mare de 4K pixeli (5120 x 2160), însă ecranul plat seria UB9800 este mult mai realist pentru cei care caută revoluția in televizoarele UHD din acest an.
Disponibil în 65, 79, 84 și 98 – inci, gama UB9800 utilizeaza tehnologie “Tru – Ultra HD Engine Pro” pentru upscaling și alte optimizări de performanță ale imaginii. Există, de asemenea, un decodor 4K HEVC , gata să prezinte conținutul dvs. la 4K UHD la codari H.264 sau H.265 la surse în ambele moduri la 30fps sau 60fps.


De asemenea, compania a prezentat un OLED TV flexibil de 77 inci, care poate fi curbat la comanda, la fel ca cel de la Samsung, și care este planificat pentru o lansare finala, probabil, la sfârșitul anului 2014.
Dar vestea cea mare în ceea ce privește LG este prima incursiune a companiei in folosirea interfeței WebOS (sistemul de operare Linux) pentru placerea utilizatorului sistemului. Sistemul de operare a fost introdus într-un televizor pentru prima dată și este în curs de prezentare la CES 2014 in Las Vegas, in aceste zile. Acesta oferă o experiență cu totul nouă in domeniul Smart TV-urilor iar producătorul promite că il va introduce in 70 la suta dintre noile televizoare înainte de sfârșitul anului 2014.

Sharp

Sharp a fost ocupat cu ultimele retușuri pe noua sa gamă de televizoare care dispun de un pixel in plus de culoare galbenă pentru a asigura reproducerea culorilor la urmatorul nivel de calitate. Numit “Pro Quattron” în Europa și “Quattron+” in SUA, gama cuprinde două modele diferite. Linia UQ va varia între 2.999 dolari (10.500 lei) și 5999 dolari pentru seturi de 60, 70 si 80 de inci în dimensiune, în timp ce linia  SQ va oferi ecrane de  60 și 70-inci, la pretul de 2299 dolari și respectiv 3099 dolari.

Sharp

Sharp TV

Compania susține că modelele Quattron Pro vin cu o rezoluție de 2,5 ori mai mare decat cea a unui Full HD, deci poate afișa imagini 4K în mod natural.
În plus, Sharp a prezentat un TV mamut de 85 inci la 8K rezolutie, cu ochelari gratis pentru 3D. Acesta a fost dezvoltat în parteneriat cu Philips și Dolby. Cu rezoluția de 7680 x 4320 pixeli, aceasta ar putea fi descris ca un adevărat creator de spectacole.

Toshiba

Încă o dată, Toshiba se concentrează în principal pe televizoarele UHD pentru CES-ul din acest an. Producătorul și-a îmbunătățit motorul CQ de 4K și va introduce trei serii noi de modele, L8400U, L9400U și L9450U.

Toshiba

Toshiba

L9400U este TV-ul pilot si va fi la dimensiuni de 65 și 58 de inci. Fiecare gamă oferă 240Hz și vin cu versiuni de procesoare dublu și quad-core. Acestea au sistemul Toshiba Cloud Portal pentru streaming de pe rețeaua de acasă sau on-line și sunt controlate de voce. Ambele sunt dotate cu un sistem DTS Premium Sound și sunt DirectTV.
L9450U este un TV de 84 inci 4K UHD cu tot ceea ce are si L9400U caracteristici, precum și un panou pentru măsurarea intensității luminoase cu LED-uri locale. L8400U, este la fel, dar cu dimensiuni de 58 și 50 inci. Acestea vor fi livrate în această vară.

Philips

În cele din urmă , TP Vision a anunțat că va lansa televizoarele Philips Ambilight – marca ce opereaza sistemul Android, în Europa din al doilea trimestru al anului 2014.

Sistemul de operare Android va consolida funcțiile de divertisment la aceste televizoare prin oferirea de diverse aplicații disponibile de la Google Play. Televizoarele vor avea, de asemenea, procesoare quad-core , eventual “Qualcomm Snapdragon 802”, care a fost anuntat recent și este dezvoltat special pentru televizoare.
” În 2014, vom începe dezvoltarea internetului pe televizoarele Philips oferind Android în cele din urmă pe tot mai multe produse din portofoliul”, a declarat Maarten de Vries, CEO al TP Vision. ” Ne asteptam ca aprecierea consumatorilor și vanzarile sa creasca rapid. Până în 2015, majoritatea televizoarelor noastre inteligente va fi dotata cu sistemul de operare Android.”.

Stati conectati cu blogul Cartridge Service pentru mai multe informatii din IT, electronica si universul imprimantelor.

By Rik Henderson

8 thoughts on “Consumer Electronics Show Las Vegas 2014. Viitorul in TV s-a petrecut deja ! | Sony

  1. Mobile phones have undergone so many facilities and the new generation cell phones have almost all functionalities of a personal computer. The high end mobile phones with advanced features are known as Smart phones. They are highly efficient in performing multiple functions and is a combination of gadgets rolled into one namely a camera, computer, calendar, TV etc.

    But if you want to buy this or any other smartphones,you should compare the popular smartphones and choose the one which suits your needs best.I found an article on 10 Best Smartphone Reviews here

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.