Cercetatorii in cautarea de surse alternative pentru crearea de antibiotice

O echipa de cercetatori va cauta antibiotice pe fundul Oceanului Pacific, in cadrul unui proiect în valoare de opt milioane de lire sterline, finantat de Uniunea Europeana, relateaza BBC.

Echipa, condusa de oameni de stiinta de la Universitatea Aberdeen, spera sa gaseasca antibiotice necunoscute pana acum (substante organice produse de unele microorganisme, care au capacitatea de a distruge anumiti microbi) in organismele care au evoluat in adancul santurilor de pe fundul oceanului.

surse  Profesorul Marcel Jaspars a declarat ca echipa spera sa descopere noua generatie de medicamente impotriva infectiilor. Recent, un oficial englez din
domeniul sanatatii a avertizat cu privire la o „apocalipsa” a antibioticelor din cauza cresterii rezistentei bacteriilor la antibioticele existente.

Pana acum au fost colectate putine antibiotice din santurile de pe fundul oceanelor, insa oamenii de stiinta sunt de parere ca aceste locuri au un potential foarte mare pentru descoperirea antibioticelor datorită conditiilor extreme în care traiesc organismele.

Organismele din aceste medii foarte ostile sunt izolate si au evoluat diferit în fiecare dintre aceste santuri din adancul oceanelor.
Echipa  internationala va folosi vase  pentru a lansa echipamente care vor culege mostre de sedimente. În aceste sedimente ei spera să gaseasca bacterii si ciuperci din care să obtina noi produse farmaceutice.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.