Cele mai bune Oferte la Cerneala pentru Imprimante!

CMYK

Cum să faci o afacere cu cerneala când ai o imprimantă?

Dacă ai cumpărat o imprimantă cu jet de cerneală ieftină, e sigur că vei plăti o mică avere pentru cerneala folosită (presupunând că folosesti cerneala pe care producătorul a conceput-o pentru această imprimantă). Chiar si asa, dimensiunea facturii depinde într-o mare măsură de marca de imprimanta pe care o cumperi. Unii producători de imprimante, insă, cum ar fi Kodak, transpiră din greu pentru a mentine preturile la cerneala proprie rezonabile, în timp ce altele, cum ar fi Dell, percep în mod constant sume de top.

Când te uiti la asa de multe imprimante cu jet de cerneală si imprimante multifunctionale cum facem noi la Cartridge Service Cluj – aproximativ 50 pe an, reprezentând aproape jumătate din numărul total de modele disponibile în prezent de la furnizorii majori de pe piată – veti începe să observati tendintele în materie de preturi la cerneala folosită. Ne place să observăm dinamicitatea costurilor pentru cerneala folosită, care se schimbă an de an la momentul in care adăugăm alte imprimante pe lista noutătilor si le retragem pe cele vechi. Preturile la imprimantele de calitate medie au rămas relativ stabile pe parcursul ultimilor ani: pentru dimensiuni standard la cartusele de cerneală, se printează în general aproximativ 250 de pagini sau mai putin, iar pretul mediu pe pagina este de aproximativ 0.15 lei pentru paginile care utilizează numai cerneală neagră, si este de aproximativ 0.40 lei pentru printări care folosesc toate cele patru culori. Cartusele de mare capacitate au mai multă cerneală si imprimă mai multe pagini – în unele cazuri, mai multe mii de pagini – si ca si cele mai multe achizitii en gross, acestea costa mai putin pe termen lung. Costurile medii pentru cartuse mari, de mare randament sunt în jur de 0.11 lei pe pagină pentru negru si 0.32 lei pentru o pagină, cu toate cele patru culori.

Cernelurile Kodak raman cele mai ieftine!

kodak_esp_310

Kodak ESP C310

Cerneala de la Kodak este una dintre cele mai bune oferte de pe piată, indiferent de cat de special este modelul cumpărat. Pentru 100 de dolari la imprimanta Kodak ESP C310 multifunctională, de exemplu, costul pentru cerneală neagră rămane la un foarte rezonabil 0.9 lei pe pagină, indiferent dacă folositi cartusul de cerneală standard sau cel cu randament ridicat. Pentru cel color (cu cyan, magenta si galben), costul se ridica la 0.30 lei pe pagină pentru un cartus de dimensiuni standard, dar care însă este totusi cu aproximativ  1.5-2.0 bani pe pagina mai ieftin decat costul mediu de cerneală la cartusul de patru culori. Pentru cartusele color de mare randament, pretul Kodak este de 29 de bani pe pagina imprimată în patru culori – încă mult sub medie. Cerneala ieftină nu este totul, desigur.  Ne-am mai confruntat cu probleme la viteză, caracteristicile si calitatea imprimărilor, la imprimantele Kodak si în trecut. Compania insă si-a îmbunătătit modelele  cele mai recente, oarecum pe aceste variabile, tocmai la timp pentru a se salva de la faliment.

Costurile pentru cerneala la cartusele de imprimanta “Brother” si “HP” sunt la mijloc!

hp_photosmart_5510

HP Photosmart 5510

Cartusele de imprimanta de la Brother si HP nu sunt apropiate de preturile Kodak, dar ele tind să fie undeva spre medie. Imprimanta Brother MFC-J430w MFP, care costă doar 100 de dolari, oferă cerneluri de mare randament, care în cele din urmă costă 13 bani pe pagina imprimată doar cu cerneala neagră si 35 bani pentru cartusele cu toate cele patru culori, ambele cifre fiind doar cu putin peste medie. Pentru acelasi pret la imprimantă, modelul HP Photosmart 5510 MFP se potriveste cu MDC-J430w de 13 bani pe pagină de mare randament negru si costă 35 de bani pe pagină pentru imprimările cu patru culori.

Cazul Imprimantelor “Epson”

epson_workforce_845

Epson Work Force 845 all-in-one

Preturile la cartusele de cerneală pentru imprimante Epson sunt un caz usor diferit. Veti găsi preturi rezonabile mai ales pentru imprimantele liniei Artisan, orientate spre creativitate si afaceri:  Epson Artisan 837 MFP, de exemplu, costă doar 10.5 bani pe pagină pentru negru si 29 de bani pe pagină pentru imprimarea cu patru culori, în timp ce taxarea pe pagină la Epson Work Force 845 all-in-one este de 9.5 bani pentru negru si 33 de bani pentru toate cele patru culori. Linia de imprimante Stylus – cele asa zise “casnice” –  este o exceptie. La dimensiunile standard ale cartuselor de cerneală pentru Epson Stylus NX430 MFP au costuri mai mari decât media adica 18.5 bani pe pagină pentru negru si 50 bani pe pagină pentru toate cele patru culori. Linia de produse Stylus oferă, de asemenea, utilizatorilor optiunea de a cumpăra ceea ce numeste Epson cartusele “moderate”, cu randamente mai mici de pagini decât cele ale cartuselor de dimensiuni standard: doar 200 de pagini sau cam asa ceva. Aceste cerneluri sunt chiar si mai scumpe: 20 de bani pe pagină pentru negru si aproape 58 de bani pentru o pagină, cu toate cele patru culori.

Imprimantele Dell si unele de la Canon va costa mai mult!

dell_v715w_inkjet

Dell V715w

Imprimantele multifunctionale cu jet de cerneală de la Dell au facut istoria unora dintre cele mai scumpe cerneluri de pe piată. De exemplu Dell V715w MFP are cartuse de dimensiuni standard, care costă în prezent 38 de bani pe pagină pentru pagini alb-negru si 1 leu si 12 bani pe pagină pentru cele patru culori. Totusi, cartusele de mare randament au redus aceste cifre la un pret mai acceptabil de 26 bani pe pagină pentru negru si 56 bani pe pagină pentru cele colorate. Compania a anuntat recent modelele V525w si V725w cu cartuse de dimensiuni standard, care va vor costa putin peste media de 21 de bani pe pagină de text negru simplu, dar un atroce leu si 20 de bani pe pagină dacă printati color. Pentru cartusele de foarte mare randament pagina alb-negru costa 10 bani, dar costul la patru culori rămâne totusi usor ridicat la 60 de bani pe pagina.

canon_pixma_mg_4120

Canon Pixma MG4120

Imprimantele Canon la pretul de 200 de dolari si mai sus tind să aibă costuri rezonabile la cerneală. Nu este insa asa pentru cele sub  200 $: pentru Canon Pixma MG4120, costurile pentru printare in alb-negru  sunt de 30 de bani pe pagină pentru cartusul de mare randament, si 27 de bani pe pagină pentru cartusul de foarte mare randament (diferenta aproape neglijabila). Cernelurile color de mare randament sunt mai rezonabile la pret, cu o pagina in patru culori la un pret mediocru de 60 de bani. Singura imprimanta Canon ieftina si cu cerneluri la pret rezonabil este cea de 150 dolari, Canon Pixma MG5320 MFP. Ea nu oferă cartuse de mare randament, dar la cartusele de dimensiuni standard pagina va costa 20 de bani pentru alb-negru si 55 de bani pe pagină pentru un full color – mai ieftin decât media pentru aceste dimensiuni.

Lexmark au polarizat piata cernelurilor!

Cele mai recente imprimante cu jet de cerneală de la Lexmark si-au îmbunătătit calitatea considerabil în ultima vreme, dar preturile la cerneală ale companiei sunt total de neinteles. Cartusele de mare capacitate Lexmark au adesea costuri surprinzător de scăzute pe pagină. Dar preturile cresc brusc pentru cartusele de randament standard.

Cerneala Lexmark cea mai profitabila!

OfficeEdge Pro5500 all-in-one

Dacă utilizati cartuse de mare capacitate pentru Lexmark OfficeEdge Pro5500 all-in-one, de exemplu, preturile sunt la doar 6.5 bani pe pagină pentru alb-negru si 34 bani pe pagină pentru toate cele patru culori – ambele cifre fiind cu mult sub medie. Pentru dimensiunile standard preturile cartuselor pentru o pagina sunt semnificativ mai mari. Adica 18 bani pe pagină pentru alb-negru este undeva in jurul pretului mediu, în timp ce 75 de bani pe pagină pentru cele patru culori este cu 25 de bani pe pagină mai mare decât media.

Cum sa gasesti cea mai buna imprimanta (ca si costuri)?

Desigur, mult mai multe imprimante sunt disponibile pe piata fata de cele mentionate aici. Deci, cum iti dai seama daca cerneala pentru o imprimant, vă va păpa bugetul? Matematica este, de fapt destul de simplă.
La orice imprimantă vă gânditi, uitati-vă la fiecare cartus de cerneală si împărtiti pretul pe cartus cu randamentul declarat pe pagina vânzătorului (un cartus de 98 de lei / randament declarat 500 pagini alb negru, spre exemplu). Acest calcul vă va oferi un cost simplu pe pagina, doar pentru cerneală. Cei mai multi furnizori utilizează acest test de randament standard în industrie, care face comparatia mult mai usoară in cele mai multe cazuri. Dacă producătorul oferă cartuse de mare randament sau de randament scăzut, în plus, fată de versiunile standard de dimensiuni, iti poti da seama de aceste costuri la fel de bine.
Este de asemenea important să te gândesti la cât de mult vei folosi una din aceste imprimante. Cartusele de mare capacitate sunt relativ ieftine, dar dacă imprimati frecvent, veti termina mult mai multă cerneală decât aveti nevoie si riscul de a se usca si capul de imprimare, va fi marit. Daca iti cumperi cartuse cu randament scăzut, si vei tipări volum mare, vei înlocui cartusele în mod constant – si vei dona dolari seriosi furnizorilor.

Nu in ultimul rand, cea mai eficace solutie in cazul bugetelor ultra-mici ramane totusi refill-ul, insa grijă mare unde il faceti. Cartridge Services nu il recomandă decat in situatii de urgentă (cand nu există pe piată inlocuitor).

1 thought on “Cele mai bune Oferte la Cerneala pentru Imprimante!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.