Cel mai tare Smartphone din China nu asteapta dupa noul iPhone | Xiaomi

xiaomi_mi4_01

Compania chineză Xiaomi a lansat cel mai nou și emblematic smartphone MI4, luni seara.
Telefonul are specificatii ce rivalizează cu telefoanele de top, cum ar fi Samsung Galaxy S5 și 5S iPhone. MI4 are un ecran de 5 inch si ruleaza o versiune special modificată de Android, pe care Xiaomi o folosește la toate telefoanele sale.
La această oră Xiaomi este cel mai ”vânat” producător de smartphone-uri din lume. Acesta vinde telefoane doar în China și alte câteva piețe emergente, dar la câtă piață are acolo este, pe departe, peste Apple și Samsung în termeni de popularitate. De fapt, a vândut mai multe telefoane decât Apple, în China. În ultimul trimestru, compania a declarat că a vândut 15 milioane de smartphone-uri. Ea speră să vândă 100 de milioane de telefoane în 2015 (!!!).

xiaomi_mi4

Xiaomi MI4

O mulțime dintre succesele sale, ca și la Samsung, vin de la copierea afacerii Apple, pagină cu pagină. CEO-ul companiei, Lei Jun, poartă blugi și tricouri negre în timpul lansării produselor și a demo-urilor, la fel ca Steve Jobs (Steve, de ce n-ai înregistrat ”copyright”?). La prima vedere, produsele Xiaomi arată exact ca produsele Apple.
Iată o imagine a MI4:

xiaomi_mi4_lateral

MI4

În timpul prezentării pentru MI4, compania a avut chiar și un slide “Încă un lucru …” – ”One more thing”, preluat și acesta de la Apple, făcut faimos în zilele când acesta anunța surprize la care consumatorii rămâneau cu gura căscată.

Mari producători simt deja efectele creșterii agresive ale Xiaomi. La inceputul acestei luni, Samsung a raportat venituri dezamăgitoare. Profiturile sale sunt în scădere, în mare parte datorită startului fulgerător al vânzărilor Xiaomi pe segmentul telefoanelor high-end.

Cele mai bune telefoane Samsung Galaxy costa 600 dolari sau mai mult. Dar Xiaomi își vinde ”navele amiral”, cum ar fi noul MI4 pentru doar 320 dolari. Și asta este o mare problemă pentru producătorii de Android, cum ar fi Samsung. Apple are un ecosistem mobil special cu iOS, pe care îl puteți folosi doar pe iPhone și iPad, iar pe cealaltă parte, nu există o mare diferență între ceea ce poate face un telefon Samsung Android față de un telefon Xiaomi Android.

Deci, se gândesc în mod natural consumatorii, de ce aș plăti de două ori mai mult dacă pot obține un gadget high-end, care face același lucru pentru jumătate de preț? Și cine pierde aici? Noi nu, și nu ne prea pasă, după atâția ani în care am jucat dansul dictat de marile corporații ”super-mondiale”…

3 thoughts on “Cel mai tare Smartphone din China nu asteapta dupa noul iPhone | Xiaomi

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.