Cea mai noua Imprimanta 3D are designul unui “Tony Stark” din Germania!

colani_3dprinter

O Noua Imprimantă 3D in 2013

În timpul conferintei de presă de la IFA Berlin din 2013, compania Pearl a prezentat cu mândrie cel mai nou produs in domeniul printării, o nouă imprimantă 3D, proiectată de Luigi Colani.

Dacă esti ca majoritatea consumatorilor, aproape nimic din fraza anterioară nu înseamnă ceva, astfel încât o să o punem în context. Compania Pearl, într-un fel, este versiunea germană a QVC (corporatie americana multinationala specializată in teleshopping), chiar dacă QVC are de fapt o sucursală în Germania. Pearl este specializată in publicitatea și vânzarea de produse electronice de marcă, inclusiv a telefoanelor mobile, tabletelor, modelelor radiocomandate de elicoptere, și imprimantelor 3D.
Oferta lor actuală in imprimarea 3D este FreeSculpt EX1, care nu doar imprimă obiecte 3D, dar, de asemenea, este capabilă a scana obiectele (dimensiunea max : ~ 8.75 ” x 5.7 ” x 6 “) pentru modificare și / sau imprimare. Aceasta imprimantă 3D dispune de obisnuitul procedeu de depunere polimer incremental (IPD) adica imprimarea prin adăugarea de straturi de material plastic topit. Dispozitivul vine gata construit, fără a fi nevoie de asamblare și este intentionat să fie extrem de ușor de utilizat.

Despre inventatorul “Tony Stark” al Germaniei, Luigi Colani si Imprimanta 3D

Unii ar putea crede că în timpul conferintei de presă, toată atentia va fi indeptată spre versiunea anuntată recent și îmbunătătită a acestei imprimante 3D … sau, poate, cel putin cea mai mare parte a audientei, la urma urmei domnișoara Miss Germania 2011 si prezentatoare la Pearl TV, Anne Kathrin Kosch a anuntat evenimentul. Dar adevarata vedeta a spectacolului a fost inovatorul din spatele noului design pentru această imprimantă 3D: Luigi Colani. Colani poate fi cel mai bine caracterizat ca un real “Tony Stark” al Germaniei.

imprimante

Papa Colani, semnand Imprimanta 3D!

În timp ce nu este foarte cunoscut în mare parte din America de Nord, Colani este un o celebritate în Europa și pe scena designului industrial, în general . În timpul conferintei de presă, octogenarul a fost prezentat ca responsabil in cariera sa de proiectele a multor produse folosite azi, de la camioane la camerele DSLR, și implicarea sa in subiecte usor controversate, cum ar fi politica europeană și implicatiile socio – economice ale celor mai noi inventii ale sale.

Ce este nou la Imprimanta 3D Colani?

Gazda conferintei de presă, ocazional, a reușit ghidarea discutiei cu Colani înapoi la tema noii revizuite imprimante FreeSculpt EX1, care este denumită pe bună dreptate Colani FreeSculpt. În timpul acestor momente scurte, inovatiile evidente au fost puse in discutie: un design exterior elegant si nou, o cavitate de imprimare mai voluminoasă, și unele îmbunătătiri tehnice. Cel mai interesant, la aceasta imprimantă 3D “Colani FreeSculpt” este că permite utilizatorului să imprime obiectele utilizând două tipuri diferite de filamente din material plastic: ADS plastic obisnuit și plastic solubil în apă.
De ce ati vrea să imprimati obiectele din plastic solubil în apă? Un pic ar trebui să vorbim despre aspectul imprimării 3D si despre structurile de sprijin de care are nevoie un obiect, ca să fie tipărit. Unele obiecte 3D, cum ar fi arcadele, sunt destul de instabile până când întreaga structură este finalizată si necesită bare de sprijin și coloane in timpul procesului de imprimare.

imprimanta 3d

Imprimanta 3D – “Colani FreeSculpt”

Aceste structuri de sprijin trebuie să fie eliminate după ce imprimarea este finalizată, ceea ce adaugă pasi suplimentari intr-un proces care este deja destul de complex și mare consumator de timp. Imprimarea acestor structuri de sprijin cu o imprimanta 3D folosind un material solubil în apă face îndepărtarea mult mai ușoară. Pur și simplu scufundăm modelul într-o cadă de apă sau il clătim cu o cantitate mare de apă și obiectul dorit se curătă de structurile de sprijin nedorite la finalizare.
Deoarece specificatiile pentru imprimanta Colani FreeSculpt nu sunt încă publice, există putine informatii despre îmbunătătirile de performantă în termeni de viteză sau rezolutie. Cu toate acestea, în cazul în care numele numele produsului reprezintă vreo indicatie, performanta aceastei imprimante 3D ar trebui să nu rămână cu mult în urma designul său. Cel putin designul atractiv și capabilitătile de scanare cu sigurantă fac din Colani FreeSculpt un favorit în rândul clasei sale de pret. Modelul la  imprimanta 3D Colani de bază, va fi disponibil în 2014 de la 899.00€ , în timp ce modelul cu imprimare / scanare / copiere / fax va fi pe piata la un respectabil  1299.00€ .