Ce nu stiai despre Apple?

Ne place Apple… ne plac iPhone, iPad, MacBook și celelalte si urâm ca iPhone nu-și schimba radical designul… Apple nu e în pericol de plafonare? Mai rezistă Apple? Se va poziționa Samsung pe piață, în fața Apple, în curând? Iată doar câteva întrebări pe care clienții de pretutindeni și le pun aproape zilnic. Pentru a ne lămuri, am adunat împreună, cateva informații financiare, după care ne vom da seama de mărimea acestei companii. Iată 12 lucruri pe care poate nu le știai despre Apple:

Apple si cifrele:

 1. Apple a generat 43.7 miliarde dolari în vânzări în primele trei luni ale anului 2014. Asta e mai mult decât Google, Amazon și Facebook combinate.
 2. Divizia de afaceri iPhone de la Apple, a generat 26 miliarde dolari în venituri. TOATA afacerea Microsoft a generat doar 20.4 miliarde dolari în aceeași perioadă. De asemenea iPhone este în creștere mai rapidă decât Microsoft.
 3. Divizia iPad a generat 7.6 miliarde dolari. Acesta a fost considerat un trimestru prost. Facebook a realizat 2.5 miliarde dolari in ultimul trimestru. In ultimele 12 luni, Facebook a generat doar 8.9 miliarde dolari în venituri.
 4. Divizia iTunes (software al Apple) a facut 4.57 miliarde dolari în vânzări în trimestrul 1. Pe ultimele 12 luni, Netflix a făcut 4.37 miliarde dolari în vânzări.
  Apple iPhone

  Apple iPhone

 5. Profitul net al Apple a fost de 10,2 miliarde dolari pentru primul trimestru. Asta e mai mult decât ceea ce a câștigat Amazon în întreaga sa existență de 20 de ani.
 6. Profitul net al Apple a fost al 14-lea cel mai mare din istoria financiara a lumii. Acesta a fost, de asemenea, mai mare decât profiturile Exxon din al patrulea trimestru. (Exxon nu a raportat încă rezultatele trimestrului 1).
 7. Apple are in acest moment 150.6 miliarde dolari în numerar. Cu aceștia ar putea cumpăra Facebook la actuala sa valoare. Sau, ar putea merge la cumpărături… și să cumpere Netflix, Tesla, Twitter, Dropbox, Pandora și Spotify. După aceste cumpărături Apple ar mai ramane cu încă 59 miliarde dolari în numerar pentru a-i cheltui pe alte companii…
 8. Apple totuși nu pornește la cumpărături fără număr… În schimb, a autorizat un program de răscumpărare de acțiuni de aproximativ 130 miliarde dolari. In context, valoarea de piață Amazon este de ~ 137 miliarde dolari in acest moment.
 9. Apple a realizat 9.3 miliarde dolari venituri în China, care este la fel de mult cât făcea în SUA în urmă cu trei ani. In trimestrul următor, Apple ar putea face mai multe în vânzări în China decât o face în Europa.
 10. Apple are în prezent 800 de milioane de conturi de iTunes. Asta înseamnă 800 de milioane de carduri de credit îndosariate, ceea ce este mai mult decât la orice altă companie din lume.
 11. Samsung a vândut de două ori mai multe telefoane decât Apple, dar a generat aproximativ aceeași cantitate de venituri, și mult mai puțin profit. (Samsung a realizat doar 6.3 miliarde dolari, față de cele 13 miliarde dolari ale Apple).
 12. Apple declară 60 de milioane de utilizatori noi în ultimele șase luni. Twitter, care este gratuit, a adăugat doar 23 de milioane de utilizatori noi în ultimele șase luni.