BitDefender si Kaspersky – 100% protectie antivirus pentru Windows 8.1

antivirus

În vânzări, se spune că ești la fel de bun pe cât arată cifrele tale de luna trecută. Idem și pentru să zicem, un software antivirus. Și la această oră, trei sunt cele mai bune firme din acest domeniu: BitDefender, Kaspersky și mai puțin cunoscutul Qihoo 360 (folosit mai mult pentru protejarea telefoanelor – Made in China).
AV-Test, una dintre cele două firme mari ce se ocupă cu testarea prorgamelor antivirus, a lansat în februarie ratingurile pentru pachetele antivirus cele mai potrivite pentru Windows 8.1, evaluând 27 de astfel de pachete antimalware disponibile, privind protecția, performanța și ușurința în utilizare. Rezultatele nu ar trebui să vă surprindă: numele mari din industrie au rămas în partea de sus a claamentului, în timp ce în partea de jos, ca de obicei se află Microsoft.

Antivirus Kaspersky

Kaspersky

În principal mesajul este destul de simplu: dacă folosiți doar antivirusul „built-in” al Microsoft pentru a vă proteja PC-ul, vă păcăliți. Fie investiți într-o soluție plătită, fie vă descărcați o versiune gratuită a firmelor din top. Nu există o soluție antivirus perfectă, dar cel puțin vă poate da o șansă în această luptă.

Software-ul antivirus trebuie, de asemenea, să fie ușor de utilizat

Testele nu au măsurat doar cât de eficient a fost fiecare program în protejarea PC-ul împotriva programelor malware de toate tipurile; două treimi din punctajului evaluărilor programelor testate, au socotit și cât de ușor de utilizat sunt acestea. În această din urmă categorie, Microsoft a înscris „un gol perfect”, șase din șase puncte posibile, dar la fel au relizat și alți unsprezece furnizori, lucru ce arată cât de simplu de utilizat sunt cele mai multe dintre programele de protecție.

Bitdefender - Made in Romania

Bitdefender – Made in Romania

Până acum, aproape toți vânzătorii de astfel de programe oferă soluții pe baza de abonament; Avira, de exemplu, te taxează cam 49 dolari pentru a proteja un PC pe timp de un an. Protecția de la Avira include „link-control”, pentru a evita descărcarea unui malware în primul rând; alte programe aruncă acești viruși într-un firewall. Dar unii furnizori de programe anti-virus, cum ar fi Avira și Panda, oferă și versiuni gratuite ale software-ului lor, și care oferă o protecție mai puțin cuprinzătoare fără a downloada întregul program, permițându-vă să vă construiți propriile soluții de securitate, personalizate după cum credeți de cuviință.

Clasament programe antivirus - Testul lunii Februarie 2015

Clasament programe antivirus – Testul lunii Februarie 2015

În ceea ce privește Microsoft, firmele de testare, cum ar fi AV-test, au utilizat programul de la Microsoft ca o linie de referință, dar doar de dragul comparației. Ca să fim preciși, sistemul anti-malware de la Microsoft a găsit doar 76% din mostrele de viruși cunoscute de AV-test și cu care acesta a fost „lovit”. Asta e mult mai rău decât media pe industrie de 95%. (BitDefender sau Kaspersky, prin contrast, au avut un procentaj de 100%.)

2 thoughts on “BitDefender si Kaspersky – 100% protectie antivirus pentru Windows 8.1

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.