Batalia Xbox One vs. PlayStation 4!

Batalia Xbox One vs. PlayStation 4! A început!…. cele doua console unt disponibile. Și e inevitabil, vor fi comparate în toate modurile posibile. Dacă doriți să aveți un nou sistem de jocuri video, acestea două sunt elita generației actuale, cu mulți ani de jocuri în istoria lor și o mulțime de noi componente hardware și caracteristici. Am pus Xbox One și PlayStation 4 în bătălie, într-o varietate de categorii pentru a determina care sistem iese câstigător.

Preț Xbox One vs. PlayStation 4

PlayStation 4 este cu 100 dolari mai puțin costisitor decât Xbox One si câștiga războiul prețurilor in mod decisiv. În funcție de preferințele dumneavoastră pentru jocuri, s-ar putea vedea de fapt, economii mai mari de 100 dolari la PlayStation 4 decat la Xbox One. Atât Microsoft cat și Sony oferă abonamente premium pentru serviciile lor online. Utilizatorii Xbox One pot obține un an de Xbox Live Gold pentru 60 dolari (insa nu in Romania), iar utilizatorii PlayStation 4 pot obține un an de PS Plus pentru 50 dolari (si in Romania). Pentru ambele sisteme, acest serviciu premium este necesar pentru a juca jocuri multiplayer on-line. Cu toate acestea, Xbox One, necesita Xbox Live Gold sau OneGuide pentru a utiliza TOATE serviciile on-line. PlayStation 4 poate rula Netflix, Hulu Plus, precum și alte aplicații fără a fi membru PS Plus. PS Plus poate fi mai benefic pentru gamerii de toate culorile pentru că tinde să ofere mult mai multe și variate (ca parte a abonamentului) jocuri gratuite decât Xbox Live Gold o face în prezent.
Câștigător: PlayStation 4

349212-xbox-vs-ps4-update

Xbox One vs. PlayStation 4 (courtesy Pcgame.com)

Hardware Xbox One vs. PlayStation 4

Acum, că ambele sisteme sunt pe piata, argumentele cu privire la specificațiile tehnice par discutabile. Pe hârtie, PlayStation 4 are un avantaj ușor datorită folosirii in placa video a memoriilor GDDR5 RAM în loc de DDR3 RAM utilizate în Xbox One, în rest caracteristicile sunt incredibil de asemănătoare. Ambele au procesoare cu 8 nuclee AMD, 8GB de memorie, hard disk-uri interne de 500GB, și unități optice Blu – ray.
Din cauza diferitei arhitecturi și a sistemelor de operare, benchmarking-ul și compararea directa a Xbox One și PlayStation 4 este efectiv imposibila. Sunt atât de asemănătoare ca nu se poate declara care sistem ar fi superior bazandu-ne pe specificatii, iar acestea sunt destul de diferite si iarasi nu putem compara direct performanța. În acest moment, este la alegerea dezvoltatorilor de jocuri dorinta de a obține cele mai multe avantaje din fiecare consolă, și dacă unul va dori sa straluceasca cu adevarat ca si cel mai puternic, o va face numai cu jocuri noi și cu modul în care acestea ruleaza efectiv pe fiecare dintre console. Diferite jocuri ar putea rula la 720p sau 1080p, la 30fps sau 60fps. Dar nu e nici un singur set câștigător aici.
Câștigător: la Egalitate

Controller-ul

Ai nevoie de un gamepad bun pentru a juca jocuri și atât Xbox One și PlayStation 4 le au. Gamepad-ul Xbox One este o versiune usor imbunatatita a vechiului controller de la Xbox 360, ușor mai rotunjit, un pic mai sensibil si butoane care oferă force feedback individual. DualShock 4, gamepad-ul PS4, este un controller complet revizuit care păstrează cele mai bune părți ale DualShock 3 și le revizuieste pe cele mai rele. Stick-urile analogice se simt mai bine, declansarea este mult mai receptiva, iar controller-ul chiar se simte mai plăcut în mână. Are chiar si un difuzor încorporat și un touchpad în mijloc, potential utilizabil, dar până în prezent insuficient folosit. Singura problema cu DualShock 4 este bara de lumina ce arată care controller este atribuit, la care jucător. Acea bară de lumină nu se poate opri sau diminua și în cazul în care ecranul HDTV este lucios, veți observa probabil, o reflexie iritanta a controller-ului, dacă nu-l acoperiti .
Gamepad-ul Xbox One este mare, dar DualShock 4 este pur și simplu excelent, cu câteva caracteristici iritante. Nici nu ar trebui să fie considerată o dispută, pentru că amândouă lucrează foarte bine, dar DualShock 4 este pur și simplu gamepad-ul cel mai confortabil pe care l-am testat pană acum.
Câștigător: PlayStation 4

Jocurile

Xbox One și PlayStation 4 sunt mai noi de un an, iar asta înseamnă că acestea au de-a face cu începutul de an deprimant fără lansări de jocuri noi. Fiecare sistem are cateva jocuri excelente, dar cele mai bune titluri vor veni in urmatorii ani.
Cele mai multe dintre jocurile importante de azi sunt disponibile pentru ambele sisteme, cum ar fi Call of Duty , Battlefield 4, Assassin Creed, și francizele Madden. Fiecare consola are câteva jocuri exclusive notabile, totuși. Xbox One are Killer Instinct, Dead Rising 3 și Forza Motorsport 5. PlayStation 4 are mai puțin impresionantul Killzone: Fall Shadow și Knack. Nici unul dintre acestea nu sunt suficiente pentru a justifica achiziționarea sistemelor iar titlurile viitoare arata mult mai interesant decât ceea ce este disponibil acum. Xbox One va primi Titanfall (extrem de anticipat), în timp ce PlayStation 4 va primi mai puțin notabilul, dar încă mai intrigantul The Order: 1886, InFamous: Second Son, and Driveclub. Asteptati-va totusi ca cele mai mari jocuri ale anului viitor (cu excepția exclusivului Titanfall  al Xbox One și Windows) să fie titluri pentru ambele sisteme, totuși.
Câștigător: la Egalitate

Titanfall_wallpaper2560x1440

Titanfall – Xbox One Exclusive

Serviciile Online

Fie că doriți să jucati jocuri online sau a privi la Netflix, aveți nevoie a conecta sistemul la Internet. Xbox One folosește Xbox Live iar PlayStation 4 foloseste PlayStation Network pentru a accesa serviciile online. În ambele cazuri , aveți nevoie a cumpăra abonament premium (Xbox Live Gold pentru Xbox Live, PS Plus pentru PlayStation Network ) pentru a juca jocuri on-line. Cu toate acestea, pentru serviciile de media, cum ar fi Netflix și Hulu Plus de streaming, numai Xbox One cere Xbox Live Gold. Puteți utiliza orice aplicație de pe PlayStation 4 fără a fi membru PS Plus. PS Plus oferă, de asemenea, unele beneficii mai bune decat Xbox Live Gold , datorită unei liste periodice care oferă prin rotație un număr de jocuri gratuite. Xbox Live Gold are cateva titluri gratuite, dar PS Plus oferă mult mai multe și le actualizează mai des. Deasemenea, serviciile online ale Playstation pot fi folosite in Romania, pe cand cele ale Xbox One, nu.
Câștigător: PlayStation 4

xbox

Xbox Live availability Map

Camera Video: Xbox One vs. PlayStation 4

Xbox One include camera Kinect, care oferă control vocal și recunoaștere facială pentru sistem, oferind mai multe caracteristici utile. PlayStation 4 nu include, insă opțional oferă o camera cu funcționalitate similară. Controlul prin voce al PlayStation 4 este mult mai puțin flexibil sau sofisticat decât la Xbox One. Consola Microsoft este, de asemenea, singura care poate folosi Skype și fără video chat există puține motive să iei în considerare cheltuiala extra de 60 dolari pentru camera PS4.
Câștigător: Xbox One

Caracteristici Media

Atât Xbox One cat și PlayStation 4 pot reda filme Blu-ray și pot accesa o varietate de servicii online, cum ar fi Netflix și Hulu Plus. Xbox One mai face pas suplimentar, cu integrarea in televiziune. Prin HDMI vă permite să rulați programele existente pe cablu sau satelit pe sistemul Xbox și puteti controla programele prin infraroșu cu Kinect. Acesta include si control vocal asupra programelor de televiziune live. Ghidul programului OneGuide afișează atât programele de televiziune în direct precum și ce conținut este disponibil pe servicii precum Hulu Plus și Machinima, oferindu-vă controlul total asupra a ceea ce privesti, de la distanta si fara vreo telecomandă de apăsat. Chiar dacă nu doriți să folosiți vocea pentru control pentru a schimba canalele, vă puteți bucura pur și simplu prin split screen de ceea ce este la televizor în timp ce te joci jocul preferat sau navighezi pe Internet, cu ajutorul Xbox One’s Snap. Aducand toate produsele de divertisment acasă într-o singură intrare HDMI, Xbox One câștigă de departe.
Câștigător: Xbox One

xbox-one-menu

Xbox One Menu

Total

După numere, PlayStation 4 invinge. Desigur, “numerele” nu asigură nici o ponderare între categorii, ceea ce face pur și simplu această votare fără sens. PlayStation 4 are un avantaj de preț și un mult mai frumos (dar iritant), controler, insă Xbox One il depăseste în funcții media, dacă nu te deranjează atât de mult cei 100 dolari extra pentru sistem și 60 dolari pe an pentru un abonament la Xbox Live Gold… si dacă locuiesti oriunde alt-undeva decat in Romania. PlayStation 4 este superior din punct de vedere economic fiind un sistem pur pentru jocuri, dar Xbox One este superior ca un hub legat la media internatională, si care are si functii pentru a fi un sistem pentru jocuri. Oricum, ca întotdeauna, cel mai mare factor determinant ar trebui să fie pe care dintre sistem doriti jocurile preferate și care platformă le va si avea in viitor si mai ales să fie disponibile si in Romania.

By Will Greenwald

Vezi si: noul controler Xbox pentru Windows!

4 thoughts on “Batalia Xbox One vs. PlayStation 4!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.