Barack Obama, primul Presedinte American Printat 3D

Barack Obama poate adăuga incă un capitol la lista sa de premiere: va fi primul presedinte american ce va avea o scanare și va fi imprimat 3D.
Bustul și fața lui Obama imprimate 3D au fost expuse în 18 iunie, la prima expoziție făcută vreodată la Casa Albă și numită “Maker Faire”, la o celebrare a studenților și a antreprenorilor care folosesc această tehnologie pentru a crea noi produse și afaceri, promovată de Institutul Smithsonian.
O echipă de specialiști în imagistica digitală 3D de la Smithsonian au scanat imaginile președintelui la începutul acestui an. Ei au folosit scanerul Universității California de Sud pentru a realiza în prima etapă chipul lui Obama cu înaltă rezoluție, ajutați de scanere 3D portabile și camere SLR, iar apoi pentru a crea o reconstrucție a bustului.

3d.barak

Barak Obama si Tehnologia 3D

Apoi, experții în grafică 3D de la compania de software Autodesk au produs modele de înaltă rezoluție, care au fost tipărite folosind imprimante de sinterizare selectivă cu laser de la 3D Systems.
Scanările și modele imprimate vor deveni parte dintr-o colecție a National Portrait Gallery a muzeului Smithsonian, care vor prezenta mai multe imagini ale fiecare președinte de acum înainte. Portretele 3D vor fi adăugate la colecția actuală de lucrări a muzeului, reprezentându-l pe Barak Obama.
Smithsonian lansase deasemenea și un program de scanare 3D și imagistica numit Smithsonian X 3D în 2013, pentru a face accesibile colecțiile sale muzeale și probele științifice disponibile pe o scară mai largă, cercetătorilor.

Scanare 3D - Barak Obama

Scanare 3D – Barak Obama

Colecția Smithsonian X 3D include modele ale “Wright Flyer“, primul biplan mai greu decât aerul care a fost succesul în aeronautică al fratiilor Wright in 1903, rămășițele supernovei Cassiopeia A, o fosilă de balenă și o statuie a lui Buddha al VI-lea. Aceste obiecte sunt disponibile on-line și oricine, cu o imprimantă 3D, le poate imprima la cerere.

1 thought on “Barack Obama, primul Presedinte American Printat 3D

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.