Asus Zenfone 2

zenfone2

Când vine vorba de smartphone-uri de top, toate conversațiile ar trebui să înceapă cu HTC One M8 și iPhone 6, însă acum Asus intră în arena „dulăilor” cu noul Asus ZenFone 2 (începând de la 200 dolari pentru varianta cu memorie de 2GB RAM) un smartphone ce are câteva trucuri (sau ași) în mânecă.
HTC One M8, votat (de unii) cel mai bun smartphone din lume, are un procesor Snapdragon 801 la 2.5GHz care funcționează perfect pentru jocuri, filme, fotografie și navigarea pe web. La numai 160g și 146.4mm, cu ecran de 5,5 inci full HD, HTC One M8 este un dispozitiv Android bine conceput ce indeplinește cam tot ce ai avea nevoie. La același capăt de top al spectrului, iPhone 6 și sistemul său de operare iOS este o plăcere în utilizare. Dispunând de un ecran de 4.7 inci (119.3mm) „retina” HD, precum și un procesor A8 la 1,8 GHz, noul iPhone 6 este una dintre cele mai frumoase și mai rapide „surprize” de pe piață. Nu mai spunem că este ușor, la doar 129 grame.

Designul Asus Zenfone 2

Noul telefon de la Asus bazat pe update-ul Android Lollipop, dispune de un cadru din plastic dur care vor fi disponibil în mai multe culori, inclusiv argintiu și roșu. Acesta dispune de un ecran de 5.5 inci (139.7mm) full HD, Corning Gorilla Glass 3, dar este mai „voinic” decât predecesorii desciși mai sus, având 170g. La numai șase inci lungime (152.5mm) Asus ZenFone 2 n-ar trebui să cântărească atât de mult, dar veți observa o diferență majoră în comparație cu HTC One M8. Dacă greutatea este un factor major pentru tine ca și client, iPhone este o alegere „mult mai ușoară”.

Asus Zenfone 2 - Lansare CES 2015

Zenfone 2 – Lansare CES 2015

Carcasa argintie de la Asus ZenFone 2 are un finisaj mat lucios în partea din spate a telefonului și de-a lungul marginii. În față panourile superioare și laterale sunt construite din plastic lucios negru. Asta este o reminiscență de la modelele iPhone mai vechi. Butoanele „home”, „back” și „window” sunt mici și discrete jos, în partea din față a telefonului.
La 0,43 inci (10.9mm) grosime, Asus ZenFone 2 este clar mai gros decât iPhone 6 (0,27 inci, 6.9mm) și HTC One M8 (la 0,37 inci, 9.4mm). Parțiala vină pentru problema dimensiunilor Asus ZenFone 2 este panoul înlocuibil din spate, care permite utilizatorilor a schimba cardurile SIM.

Bateria ZenFone 2 ruleaza la 3000 mAh. Telefoane cu miliamperi similari, cum ar fi Oppo Find 7A, dispun de o viață a bateriei de șase ore. Asus refuză să dea o estimare pentru ZenFone 2, dar spun că, datorită technologiei „Fast Charging” de la Intel – telefonul se poate încărca 60% în 40 de minute, ceea ce este la fel cu cel mai rapid sistem de încărcare a unui telefon, existent acum în lume. Din păcate, bateria nu poate fi înlocuită.

Asus Zenfone 2 - Culori

ZenFone 2 – Culori

În ciuda problemelor de mărime și greutate, ZenFone 2 este cu siguranță un dispozitiv atractiv, mai ales atunci când ai mai multe opțiuni de culoare disponibile.

Caracteristici Asus ZenFone 2

Asus ZenFone 2 are de asemenea trucuri pentru economisirea timpului pe care majoritatea le vor iubi. Telefonul are comenzi touch directe și rapide prin desenarea de simboluri (litere, cifre) pe ecran.

Puteți seta comenzi pentru orice aplicație doriți: un W pentru browserul web, C pentru camera foto, F pentru Facebook, etc.. Din păcate, puteți seta maxim cinci comenzi… dar e un început…
O altă caracteristică inovatoare este dubla atingere a telefonului pentru a micșora desktopul. Prin atingerea cu degetul a ecranului puteți micșora dimensiunea acestuia la 60% din dimensiunea normală. Acest lucru este ideal pentru utilizarea cu o singură mână a smartphone-ului, când încercați să ajungeți la cele mai îndepărtate colțuri ale ecranului.
În domeniul foto veți iubi camera de 13 megapixeli a ZenFone 2, care este foarte bună pentru un smartphone.
Asus ZenFone 2 rulează un procesor Intel Quad-core Z3580 pe 64 biți la 2,3 GHz un pic mai lent decât adversarul HTC One M8, dar mai rapid decât iPhone 6. Este un telefon „isteț” care va îndeplini sarcinile personale cu ușurință.

Verdict

ZenFone 2 împachetează o mulțime de caracteristici interesante într-un singur dispozitiv rapid dar nu foarte mic. Este plăcut la vedere, frumos la atingere, și oferă caracteristici de economisire a spațiului și timpului și aceasta este o bucurie. Camera sa de 13 megapixeli va face entuziaștii fotografiilor fericiți iar încărcarea rapidă a baterie sale nu te va lăsa baltă în momentele critice. Cu toate acestea, ZenFone 2 este un pic mai greu și mai gros decât iPhone 6 și nu rulează la fel de rapid ca și HTC One M8, așa că îl veți situa, probabil, mai aproape de capătul inferior al eșalonului superior de dispozitive smartphone.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.