Arma secreta a Google: Proiectul Ara!

project-ara

Ați auzit de Proiectul Ara? Sau ati auzit unde doreste să ajungă Google cu acest proiect? Google are in minte ceva genial cu Proiectul Ara?

Iată singurul fapt cert cunoscut până acum: Google va lua telefonul mobil, un lucru important fără de care majoritatea noastră nu poate trăi și va încerca să destabilizeze o intreagă industrie si, în același timp, va cultiva terenul pentru a converti cât mai mulți dintre noi in fabricantii propriilor telefoane…

Proiectul Ara

Proiectul Ara – Fa-ti singur, un telefon mobil!

De unde “vine” Proiectul Ara?

Mișcarea „fă-ți singur”, a apărut de ceva număr de ani. Este în mare parte dominată de hobby-uri care includ imprimarea 3D, arduino, lipirea, tăierea și coaserea. În locuri cum ar fi New York, cultura „fă-ti singur” a hipsterizat pană la punctul în care a început să se simtă inaccesibilă pentru restul societății. Deci, în ciuda tuturor zvonurilor , mișcarea „fă-ți singur” este încă, foarte mult, o nișă care continuă să crească, chiar dacă prea lent față de obiectivele declarate sau nu ale Google.

Telefon mobil - Proiectul Ara

Telefon mobil – Proiectul Ara

In ciuda a ceea ce spun experții tech, unele tehnologii, cum ar fi imprimarea 3D sunt încă foarte mult bazate pe pasiune și nu pe practică. Până când oamenii nu vor putea produce o piesă de îmbrăcăminte în loc de un ornament de birou, majoritatea lor nu se va năpusti la Best Buy pentru cea mai recentă imprimantă 3D. Cu toate acestea, telefoane sunt o poveste complet diferită. Dacă te gândești la asta, ideea de ati personaliza telefonul nu a existat cu adevărat până la lansarea Moto X, care vă permite să alegeți culoarea, textura și chiar imaginea de fundal a dispozitivului prin Moto Maker (desi Google a vandut Motorola catre Lenovo). Acum, Google vrea să ia conceptul de personalizare de la capăt si să-l ducă la un nivel cu totul nou, cu acest Proiect Ara, care, în termeni simpli, va fi un telefon LEGO funcțional. Desigur, asta este o descriere brută, deoarece Ara este una dintre cele mai tari idei văzute într-o lungă perioadă de timp. Aceasta are potențialul de a transforma complet industria de telefonie mobilă. Acestea fiind spuse, este la fel de probabil ca Proiect Ara să si eșueze, sau cel mult să devină un alt element pe o altă nișă.

Proiectul Ara de la Google

Proiectul Ara de la Google

Bănuiala este că Google nu vrea să se întâmple asta, dar va fi interesant a vedea unde se va incadra telefonul modular în strategia telefoanelor mobile Google, pe termen lung. Speranța ar fi ca, atunci când în ianuarie anul viitor va fi lansat primul telefon Ara, Google va fi investit destule resurse în procesul de accesibilizare pentru toată lumea, inclusiv pentru copii. Pentru a realiza acest lucru, Google în cele din urmă trebuie să stabilească o strategie de constructie „cărămidă-cu-cărămidă”. Dacă nu un magazin de vânzare cu amănuntul full – service, cel putin magazine de tip pop-up-temporare, in care vor fi invitati oamenii de toate vârstele să vină și să stea în jurul unei mese acoperite de Phonebloks. Nu ne putem gândi la o modalitate mai bună de a redefini industria de telefonie mobilă și de a învăța consumatorul despre designul unui produs decât altcumva de a-l implica în construcția efectivă a dispozitivului, care bazandu-ne pe probele de până acum, va fi la fel de ușor ca si combinarea pieselor LEGO.

Viitorul pentru Proiectul Ara

Google a făcut unele lucruri impresionante, dacă vine vorba de telefoane, în ultima vreme. Cu linia Nexus si împreună cu un preț prietenos, a obtinut binemeritate aprecieri; Google poate continua a aduna punctaj masiv cu inițiative precum Proiectul Ara, în timp ce noi așteptăm, parcă în zadar, ca Apple să ne lase cu gura căscată (din nou…). Cu toate acestea, la un singur lucru pare a fi imbatabil Apple; la politica de marketing, sau, mai bine zis, la puterea de a vă convinge că ar trebui să plătiti mai mult pentru dispozitivul său. Ca atare, și nu numai pentru acest scop, sperăm că Google va rezolva toate opreliștile din calea Proiectului Ara și va lua în considerare că într-adevăr poate avea un impact major în viitorul pieței de telefonie mobilă.

5 thoughts on “Arma secreta a Google: Proiectul Ara!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.