Apple va intra in razboi cu Google! Noul iWatch!

iwatch

Un produs Apple Inc. este adorat și utilizat de către milioane de clienti din întreaga lume, pentru interfața sa eleganta și specificațiile hardware-ului puternic. După lansarea primului iPad în 2010, compania nu a mai reușit să elibereze un produs revoluționar ai ultimilor cinci ani, lucru ce supără din ce in ce mai mulți analiști și fani tradiționali. În afară de aparitia diferitelor versiuni de iPhone, iPad și MacBook și vânzarea de dispozitive TV conexe, Apple este în pericol de a deveni o companie „zombie”, bazându-se exclusiv pe vânzările dispozitivelor tradiționale, dacă speculăm despre viitor. În ciuda postării de rezultate bune pentru primul trimestru din 2014 și acordarea de stimulente masive acționarilor, cele mai multe critici aduse companiei continuă a se referi la lipsa de produse noi și inovatoare.

Speculații puternice pentru aparitia iWatch în 2014

Răspunsul Apple la critici ar putea veni în cele din urmă în 2014, după cum arată speculațiile puternice care arată că un SmartWatch, numit iWatch va fi lansat pe piată în trimestrul 3 din 2014. Zvonurile sunt deosebit de puternice in acest an, despre faptul că Apple caută a înlocui linia dispozitivelor depășite numite iPod touch, cu un nou produs. Există deja mai multe astfel de dispozitive de pe piață, inclusiv in SUA, „Pebble SmartWatch” la 150 dolari și în curând „Moto 360” iar Apple va trebui să scoată toate armele din dotare în cazul în care doreste a crea un produs cu adevărat revoluționar.

iWatch from Apple

iWatch from Apple

Există deja mai multe zvonuri in jurul iWatch, dar acestea sunt cele mai plauzibile:

  • IOS 8 va fi sistemul de operare primar pentru SmartWatch și nu va fi un sistem de operare separat. Această mișcare este destinată pentru a permite dezvoltatorilor să aducă aplicații pentru dispozitiv înainte de data aparitiei intenționată.
  • Mai mulți analiști au speculat că iWatch va fi pe deplin compatibil cu toate celelalte produse Apple, cum ar fi iPhone, iPad și Mac. Utilizatorii pot verifica notificări pe ceasurile lor, fără a fi nevoiti a apela la telefoane, spre exemplu.
  • iWatch va avea senzori biometrici pentru a monitoriza aspectele vitale ale sănătății unui utilizator, cum ar fi ritmul cardiac, calitatea somnului etc. Un alt raport bazat pe brevetele obtinute de Apple, speculeaza ca iWatch va cuprinde senzori de mediu pentru a urmări temperatura și umiditatea ambientală.
  • LG va produce display-ul ceasului, ca OLED curbat, cel care a atras atenția la smartphone-uri si noile designu-uri pentru televizoare. Dispozitivul va fi disponibil relatărilor, la o mărime de 1,3 inci pentru doamne și la o dimensiune de 1,5 inci pentru bărbați.
  • Apple si Nike sunt, conform relatărilor, în curs de a dezvolta acest SmartWatch împreună, alimentând speculațiile unui concept similar cu banda energetică Nike.
  • Bateria dispozitivului nu va fi curbată și va avea suficientă putere doar pentru 1 sau 2 zile.
  • Dispozitivul va fi axat pe aplicații de sănătate, prin integrarea cu aplicația Healthbook.
  • Mai multe concepte de design există ca si zvonuri pentru iWatch, inclusiv un design standard similar cu cele mai multe ceasuri de mână precum și un nou design revolutionar.

De ce este Apple in cursa pentru SmartWatch?

Motivele Apple pentru a dezvolta un dispozitiv SmartWatch sunt destul de clare. In aceste zile dezvoltarea de dispozitive mobile este următoarea frontieră pentru toate companiile tech si extinderea afacerilor in aceste tehnologii ușor de purtat pot face diferenta dintre „winners & loosers”. Din moment ce majoritatea utilizatorilor folosesc deja diferite dispozitive o zi întreagă, pare logic să se folosească si produse care monitorizează neîntrerupt corpul uman.

Concept iWatch

Concept iWatch

Apoi, există motivația de afaceri. Rivalul Apple, Google Inc., a anunțat deja dezvoltarea unui soft Android conceput exclusiv pentru aceste ceasuri inteligente. Până în 2020, este de așteptat ca piața ceasurilor de monitorizare să ajung la 373 milioane de unități, global. Cu astfel de piețe mari în joc, Apple pur și simplu nu își poate permite să aștepte ideile minune, în timp ce rivalii forjează înainte cu succes. Numai anul trecut, au fost vândute 1,2 milioane de ceasuri Android. Motorola Moto 360 este setat pentru o lansare în iunie 2014 și Samsung Electronics a vândut deja 50.000 de unitati Galaxy Gear SmartWatch folosind tot sistemul de operare Android, în numai două luni.

 Vânzările de Pebble SmartWatch au ajuns la cel puțin 300.000 de unitati, de la lansare. Un raport din China spune că Apple va căuta să bată aceste cifre prin vânzarea a cel puțin 65 de milioane de iWatch numai în primul an. Vestea mai putin bună, insă, arată că, chiar dacă iWatch devine disponibil, acesta va avea o etichetă de preț tare voinică, de cel puțin 265 USD.