Apple iPhone 6 Plus vs. Galaxy Note 4, LG G3 Stylus, LG G Flex

După ce o perioadă semnificativă de timp a înghițit cu greu toate veștile despre smartphone-uri Android de dimensiuni mari, lansate cu ciudă pe net de fanii Apple, compania din Cupertino a prezentat „la cerințele publicului” și a lansat un phablet propriu de 5,5 inci, iPhone 6 Plus, telefon care împărtășește o mulțime de specificatii cu iPhone 6, dar are unele șmecherii proprii, numai bune pentru a-l încadra în noua categorie – „phablet”.
Desigur, iPhone 6 Plus pus cap la cap cu cea mai recentă versiune a unui phablet adevărat, Samsung Galaxy Note 4, este un început, dar iată cum arată specificațiile sale puse împreună cu celelalte „phablete„ apărute relativ de puțin timp. Mai jos este un grafic care arată unde se situează iPhone 6 Plus în relație cu celelalte „phablete„ Android.

Apple iPhone 6 Plus vs. Galaxy Note 4, LG G3 Stylus, LG G Flex

Apple iPhone 6 Plus vs. Galaxy Note 4, LG G3 Stylus, LG G Flex

Phabletul de la Apple și propriile „măsuri”

iPhone 6 Plus, este dotat cu un ecran mare de 5,5 inci, întărind ferm prezența sa pe piața phabletelor, și nu există îndoială că se va vinde ca pâinea caldă. Acest telefon se poate lipsi de stylus-ul lui Galaxy Note 4, dar asta nu e o problemă pentru nimeni, neexistând o cerere a fanilor Apple în acest sens vreodată, nici măcar când a fost vorba de iPad.
Desigur, dotarea iPhone 6 cu un ecran Retina este doar un mod fantezist al Apple de a-și crea propriul marketing în domeniul afișajului, și a scăpa indirect de cererile pentru un iPhone cu un ecran HD, tendință apărută în anul 2011 pentru telefoanele Android. Dar uită de iPhone 6 și scoate mai mulți bani din buzunar, pentru că iPhone 6 Plus are un afișaj Full HD 1080p!

iPhone 6 & iPhone 6 Plus

iPhone 6 & iPhone 6 Plus

Desigur, densitatea pixelilor este ceea ce contează cu adevărat la ecranele smartphone-urilor și tabletelor, iar Apple a facut o treabă decentă în acest departament, împingând ppi-ul ecranelor sale înaintea multor telefoane Android ..
Cu o densitate a pixelilor de 401 PPI, iPhone 6 Plus depășește ușor LG G3 Stylus și se apropie de L G Flex, dar nu poate concura cu afișajul 2K pe phabletele high-end, cum ar fi noul Galaxy Note 4.

Procesorul Apple A8

Dispunând de noul procesor A8 și co-procesorul grafic M8, fratele mai mare al iPhone 6 este la fel de puternic ca si modelul de 4,7-inch. 6 Plus va fi o piesă vioaie, dar detaliile exacte sunt încă prea vagi.
Dezvăluirile Apple despre procesorul A8 vor mai fi așteptate ceva timp, pentru a afla exact ce se află sub capota noului cip, inclusiv cât de mult RAM va avea A8 în ajutor, dar bănuiala noastră ne aduce spre 2 GB. Acest lucru face, de asemenea, greu a compara A8 cu procesoarele existente pe piața telefoanelor Android. De departe cel mai tare și ar fi Qualcomm Snapdragon 805, care se găsește pe noul Galaxy Note 4.

Viata bateriei la iPhone 6 Plus

Viata bateriei la iPhone 6 Plus (în ore)

A7 a fost un procesor destul de rapid la vremea sa, iar Apple susține că noul procesor A8 este cu 25% mai rapid și procesorul GPU cu 50% mai rapid, așa că ne așteptăm ca acestea să concureze de la egal la egal împotriva telefoanelor Android de anul viitor.
Ar trebui să reținem că Apple nu dă nici specificațiile bateriei, dar susține că iPhone 6 Plus va dura cu două ore mai mult decât versiunea de 4,7 inci, atunci când navighezi pe Web, și are aproape de două ori timpul de convorbire și timpul de redare audio. Există cu siguranță o baterie mult mai mare acolo, dar și ecranul mai mare mănâncă mai mult din ea, atunci când activitățile pe ecran cer folosire îndelungată.

Camera iSight îmbunătățită

Urmează camera iSight de ultima generație în descrierea noastră, iPhone 6 Plus având un senzor dezvoltat pentru camera de 8 megapixeli. În timp ce marea majoritate a smartphone-urilor Android a depășit utilizarea aparatelor foto de 8 megapixeli în urmă cu câțiva ani, Apple nu a găsit de cuviință a scăpa de ea, și încă pentru un motiv destul de bun. Este încă un aparat de fotografiat solid, care face fotografii excelente, indiferent de modul în care îl folosești.
Caracteristicile camerei sunt identice și la iPhone 6 și la 6 Plus, inclusiv înregistrarea video „super-slow motion” la 240 fps, panorama îmbunătățită și detectarea cu autofocus.
Unul dintre puținele diferențele dintre iPhone 6 și iPhone 6 Plus este că acesta din urmă vine cu stabilizarea optică a imaginii (OIS). O caracteristică ce încă nu se găsește în prea multe smartphone-uri Android de astăzi, acest OIS pe iPhone 6 Plus, ar trebui să intereseze multă lume.
Camera „FaceTime” a văzut foarte puține actualizări. Este încă cea de 1.2 megapixeli găsite pe iPhone-ul anterior, dar acum are o deschidere putin mai largă (f/2,2 în loc de f/2,4), mod foto „Burst”, și videoclipuri HDR.

NFC pentru plăți cu telefonul

O caracteristică pe care Apple a dorit să o pună în aplicare obligatoriu în smartphone-urile sale este NFC (near field communication), și ea, alături de funcțiunea Apple Pay, a fost introdusă în noua gamă iPhone. În timp ce smartphone-urile Android au fost dotate cu aceste cipuri NFC de ani buni, sistemul de plăți susținut de ele, „Google Wallet”, nu a avut un start prea reușit.
Acum, că Apple a intrat în acest joc, există o bună șansă ca „Tap to Pay” să devină o obișnuință acum. Cu priceperea Apple în marketing, plățile prin telefonul mobil ar putea rezulta într-o afacere de care vor beneficia chiar și concurenții săi.

Mai scump decât modelul standard

Cum era de așteptat, iPhone 6 Plus va costa mai mult decât modelul de 4,7 inci. Acesta este cazul și pentru celelalte telefoane „phablete” Android, iar hardware-ul premium de la Apple va costa 300 dolari pentru o versiune de 16 GB cu un nou contract. Va fi nevoie doar să vă gândiți dacă 0,8 inci în plus pe ecran chiar valorează 100$…