Apple CarPlay… pentru Viitor!

SAN FRANCISCO – Dezvoltatorii și vizitatorii de astăzi (03 iunie 2014) la Apple WWDC (Worldwide Developers Conference) au fost tratati cu o scurtă incursiune în universul Apple CarPlay, printre automobilele parcate la al doilea etaj al clădirii Moscone West. Am văzut un Chevrolet Spark EV, un Ferrari FF și un Ford Mustang (în verde „Bullitt”) de pe la mijlocul anilor ’60, toate dotate cu Apple CarPlay, iar în ultima am și derulat un demo rapid.

Caracteristici Apple CarPlay

CarPlay afișează un ecran de start similar cu cel de pe iPhone, plus un buton pentru Siri cu un „squircle” în el. Orice aplicație care a fost actualizată pentru CarPlay va fi afișată pe ecran, inclusiv principalele, Apple Maps, mesaje, muzică și aplicațiile pentru telefonie. Am văzut, de asemenea, un demo de MLB At Bat (pentru Baseball League), precum și pictograme pentru „Beats Music” și aplicații Podcast.

apple-carplay

Apple CarPlay

Siri pornește la comandă sau prin butoanele hands-free de pe volan și poate răspunde la comenzi standard, cum ar fi “Găsește-mi un magazin de dulciuri” sau “Sunt într-o stare de spirit pentru Mozart”… CarPlay te va aduce apoi la Maps sau respectiv la aplicația de muzică. Deosebit de această dată este că Siri îți va citi mesajele noi, precum și le va începe, după ce va căuta o persoană în lista de contacte. Textul mesajului nu se mai afișează pe ecran (cum ar fi pe iPhone), ceea ce va reduce distragerea de la condus.

Vezi/Auzi meciul prin Apple CarPlay!

Într-o lovitură similară de logică, aplicația pentru sporturi nu-ți va arăta tabele de scoruri, ci mai degrabă vă va permite să selectați posturile de radio care se ocupă de fiecare joc al echipei preferate. În acest fel puteți urmări jocul prin intermediul conexiunii de date a telefonului. Podcast-urile și Beats Music vor folosi, de asemenea streamingul audio prin intermediul difuzoarelor mașinii dumneavoastră.
Ferarri (model high-end de lux), Chevy Spark EV (model economic) și Ford Mustang (piața de “vintage”) au fost, fără îndoială, alese pentru a arăta adoptarea largă a sistemului Apple CarPlay și așteptăm cu nerăbdare în a-l instala pe propriul automobil, în viitorul apropiat.

Apple, de asemenea, a prezentat și iOS 8 (pentru dispozitive mobile) și Mac OS X Yosemite (pentru MacPro si Air), ambele sisteme prevăzute a fi lansate pe piață în toamnă.

Pentru mai multe detalii privind anunțurile Apple, urmăriți și video-ul de mai jos.

3 thoughts on “Apple CarPlay… pentru Viitor!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.