Aorus X7 Pro

Aorus X7 Pro

Laptop-urile subțiri pentru jocuri, cum ar fi Origine EVO15-S și Digital Storm Triton, ne-au făcut să ne regândim așteptările pentru aparate de înaltă performanță. Multumită unor piese mai eficiente, inclusiv procesoarelor Intel Haswell (și în curând Broadwell-U), precum și GPU-urilor Nvidia Maxwell, producătorii nu mai au nevoie a pune componentele într-un șasiu voluminos pentru un notebook. Nici un dispozitiv nu dovedește această performanță mai mult decât Aorus X7 Pro de la Gigabyte. E un laptop de gaming de 17,3 inci echipat cu două plăci grafice Nvidia GeForce GTX 970M ce lucrează împreună în SLI, plus un procesor Intel Core i7 musculos. Și totuși, aparatul este mai mic de un centimetru la grosime. Pe hârtie, X7 Pro stă pe picior de egalitate cu Alienware 17 și MSI GT72 Dominator, dar a reușit să strecoare Aorus aceeași cantitate de performanță de joc într-un pachet mai mic?

Aorus X7 Pro – Design

Aorus X7 Pro este un laptop de gaming incredibil de subțire, având în vedere cele două GPU-uri si cip-uri high-end cu care vine ambalat. Cu tot cu capac, laptopul se închide până la o siluetă incredibil de subțire de 0,9 inci (2,28 cm). Comparativ cu cele mai multe alte laptop-uri pentru jocuri, de 17 inci, cu excepția unuia și mai subțire, Razer Blade 14 (la o diagonală totuși mai mică), aproape ai putea confunda că Aorus îți oferă un ultrabook supradimensionat.

Aorus X7 Pro - Gigabyte

Aorus X7 Pro – Gigabyte

Majoritatea aparatului dispune de un cadru metalic din care este constituit capacul ecranului, partea de sprijin a mâini și puntea tastaturii, precum și cadrul inferior al laptopului. Singurele părți de plastic includ rama din jurul ecranului de 17.3 inch, precum și părțile laterale ale laptopului. Nu vei observa într-adevăr diferența dintre cele două materiale diferite, deoarece Aorus a acoperit plasticul cu vopsea specială care se aseamănă foarte mult cu finisajul de metal anodizat.

Designul Aorus X7 Pro este un mix între un bombardier stealth și o super mașină, care este pusă în valoare de o schemă simplă, alb-negru, de culori. Capacul laptopului dispune de trei linii ascuțite, inclusiv una proeminentă în față. Detaliile suplimentare arată motivul șoimului din logo-ul Aorus deși ne temem că vopseaua se va șterge prea ușor la marginile ascuțite.
Partea frontală a mașinii, de asemenea, aduce la un moment dat cu forma distinctă a unui cioc de șoim. Între timp, panou din interiorul laptopului oferă un grătar ascuțit cu aerisire unghiulară care arată extrem de futurist și servește la răcirea componentelor din interior.

Aorus X7 Pro este un laptop „hot”!

Aorus s-a asigurat de două ori pentru a ventila această „mașină” subțire pentru jocuri. Partea din spate a laptopului este ușor ridicată datorită gurilor de aerisire, similare cu cele ale Asus ROG G750, și asemănătoare cu sistemul de evacuare din spate a unei mașini sport. Pentru căldura ce iese din spatele aparatului, există patru guri de aerisire ingenios construite în lateralele laptop-ului.

Interior Aorus X7 Pro

Interior Aorus X7 Pro

In față, veți găsi, de asemenea, guri de aerisire pentru admisia aerului care chiar se înfășoară în jurul colțurilor laptopului. Mai mult, există chiar și mai multe fante de admisie răspândite în partea inferioară a aparatului. În ciuda tuturor acestor măsuri pentru a asigura un flux de aer maxim, plus încălzirea pasivă a metalului din partea de jos a laptopului, Aorus ajunge, totuși, regulat la temperaturi ridicate în timpul sesiunilor de joc. Folosirea unui „cooling-pad” devine astfel necesară.

Aorus X7 Pro se încălzește, nu există nici o îndoială despre asta, însă, fără folosirea unui cooling-pad, zgomotul ventilatorului devine atât de supărător, încât jucătorul va trebui să poarte aproape întotdeauna căști în timpul sesiunilor de joc. Aceasta este, de asemenea, un notebook pe care nu veți dori să-l folosiți în poală, chiar dacă nu dorești decât vizionarea unui video de pe YouTube.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.