Aorus X5

aorus

TAIPEI – „Aorus X5 este cel mai puternic și ușor laptop de gaming de pe planetă”: a fost declarația companiei pentru noul produs prezentat la târgul Computex 2015 din capitala Taiwan-ului. Aorus este o divizie a cunoscutului producător Gigabyte, un specialist al laptopurilor pentru gaming. Marca Aorus are deja alte două laptopuri de gaming pe piață: un enorm „X7” de 17.3 inci și un „backpack friendly” de 13,9 inci, „X3 Plus”.

Cel mai subțire laptop de gaming - Aorus X5

Cel mai subțire laptop de gaming – Aorus X5

Aorus X5 se află chiar la mijloc cu ecranul său de 15.6 inci – având o rezoluție de 2,880×1,620 pixeli, apropo. Ca și greutate ajunge la 2.5 kg (apropiindu-se de Lenovo Y50-70, dar la putere aproape dublă) și măsoară 390 x 272 x 22.9mm.

Totuși e surprinzător de ușor și subțire, având în vedere puterea pentru jocuri pe care X5 o aduce cu el. Procesorul (în funcție de configurație) Intel Core i7-57000HQ rulează până la 3.5GHz este destul de puternic, dar având două plăci grafice Nvidia GTX 965 puterea este mai mult decât dublă. Configurația minimă include memorie de 8GB RAM, dar Aorus X5 poate suporta și 32 GB.

aorus-x5

Aorus X5

În ceea ce privește stocarea, puteți alege mai multe configurații – există trei sloturi pentru SSD-uri și unul pentru un hard disk clasic. În conformitate cu Aorus ai putea configura maxim trei sloturi de 512GB SSD, plus un hard disk 2TB.

Designul este subestimat în comparație cu alte laptopuri de gaming, dar este la fel de frapant, cu o tastatură cu iluminare de fundal, taste macro individuale și o manufacturare inteligentă cu ventilare și management termic îmbunătățit. De fapt, Aorus X5 a câștigat anul acesta două premii: „Computex Design & Innovation” și premiul „Computex Best Choice”.

Există unele caracteristici suplimentare pe care Aorus le-a inclus și care vor ajuta într-adevăr un gamer serios. S-a adăugat tehnologia „Nvidia G-Sync” care ajută jocurile să ruleze mai lin, cu mai puține șanse de lag, bâlbâieli sau „crash-uri”. Există un encoder hardware opțional, „AverMedia”, pentru jucătorii care doresc să-și înregistreze sesiunile de joc și să transmită online în același timp, în mod HD.
Ca orice lucru de calitate, Aorus X5 nu este ieftin – începe de la 2.299 dolari. Însă este o opțiune excelentă pentru jucătorii care doresc ceva mai mare decat Aorus X3, dar nu sunt încă pregătiți pentru enormul Aorus X7 de 17.3 inci.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.