Alienware 17 2014: Frumoasa sau Bestia?

Acest laptop Alienware 17 este incontestabil atractiv și incredibil de puternic, dar numai gamerii hardcore vor dori să profite de această fiară de aproape 4,5kg la drum lung… ca de un laptop
Dell a reproiectat complet linia laptop-urilor Alienware în 2013, și a introdus noul șasiu elegant la E3 2014. La noul Alienware 17 curbele sportive (acolo unde au existat aceste linii), acum folosesc oțel gri, sau aluminiu anodizat și aliaje de magneziu acolo unde existau linii de plastic cauciucat. Acest laptop are, de asemenea, un sistem personalizat de iluminare în 10 zone, care este un câștig mare pentru doritorii de festinuri vizuale.
Desigur, am văzut acest redesign în iunie anul trecut. Ne veți ierta reluarea, pentru că acesta este un notebook de gaming și ceea ce este în interior contează cu adevărat.

Alienware 17 este atractiv, rapid și încărcat la maxim.

La un preț de circa 2,200 de dolari, acest Alienware 17 din 2014 este unul dintre primele laptop-uri ce lucrează cu o placă grafică Nvidia GeForce GTX 880M, care are 8 (da!!!), 8GB de memorie GDDR5. Acești 8GB de RAM vă sunt dedicați doar pentru placa dvs. grafică!!! Și asta nu e tot: procesoarele grafice ale seriei 800M de la Nvidia au, de asemenea, mai multe caracteristici noi orientate spre plăcerea gamerilor, inclusiv ”Battery Boost” și ”Shadowplay”. ”Battery Boost” este un mod de economisire a bateriei, care , potrivit relatărilor, poate prelungi timpul de joc până la de două ori mai mult. ”Shadowplay” este un software de captură pentru jocuri, care vă permite să vă înregistrați cel mai bune ”lupte”.
Ca orice laptop de gaming, “high-end”, Alienware 17 este ambalat și cu alte specificații ”hot”, inclusiv un procesor de a patra generație Intel Core i7-4910MQ (cu overclock la 4,1 GHz), 16GB de memorie DDR3/1600, o unitate pentru boot Solid State Drive de 256GB pentru pornire rapidă și un hard disk de 1 TB la 5400rpm pentru stocare.
Notebook-ul, de asemenea, are built-in Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0 și un port Gigabit Ethernet, precum și un cititor Blu-ray și patru porturi USB 3.0. Modelul nostru de review a venit cu Windows 7 Home Premium. Puteți comanda un Alienware 17 cu Windows 8.1 de pe site-ul Dell, dar să fiți conștienți de faptul că acest aparat nu este echipat cu un ecran tactil (”touch”).
Alienware 17 s-a comportat foarte bine în teste. Notebook-ul a emis un scor WorldBench 9 de 122 de puncte, ceea ce înseamnă că este cu 22 de procente mai rapid decât modelul de comparație testat (Dell XPS 15, care este alimentat de un procesor Intel Core i7-4702HQ și placă video Nvidia GeForce GT 750M).

Alienware 17

Alienware 17 in Desktop WorldBech 9

Asta face din Alienware 17 cel mai performant laptot testat până acum pe WorldBench 9, cu aproape 13 la sută mai rapid decât al doilea cel mai bun performer, vedeta ”Republic of Gamers” ROG Asus G750JH, care lucrează cu un procesor i7-4700HQ, 16GB de RAM, și o placă grafică Nvidia GeForce GTX 780m.
Performanța grafică pe Alienware 17 este excelentă, așa cum te-ai putea aștepta de la o placă grafică nou-nouță, cu 8 GB de memorie GDDR5, dar încă nu poate rivaliza cu incredibilele de puternice configurații duble, triple sau chiar acele setări quad-GPU pe care le puteți înghesui într-un turn desktop. Vești bune, totuși: dacă ești disperat după performanța unui dual-GPU, există o opțiune GeForce GTX 880M SLI, disponibilă pe Alienware 18, cu diagonala desktopului de 18,4 inci.

alienware_bioshock

Alienware 17 2014 in Bioshock

Cu această placă grafică unică, GTX 880m, Alienware 17 a livrat framerate-uri excelente în toate testele noastre grafice la calitate medie și la o rezolutie de 1920×1080. În ”BioShock Infinite”, Alienware 17 a reușit de 122 de cadre pe secundă (fps), față de Asus G750 cu doar 105fpds. În Grid 2, rezultatele au fost mai aproape unele de altele: Alienware 17 a reușit 135 fps, în timp ce Asus G750 a fost ușor mai ”nervos” cu 138 de cadre pe secundă.

Designul: un Alienware 17 adevărat!

Un designer de sistem nu poate face prea multe pentru a transforma un laptop masiv la 17.3 inci și aproape 5 kilograme într-un ”smartphone sexy”. Dar aici va primi un premiun cel puțin pentru încercare. Echipa Dell Alienware, care operează cu o foarte lejeră autonomie față de compania mamă a făcut o treaba excelentă prin reproiectarea acestui notebook pentru jocuri, reușind săl facă să arate mai rafinat și mult mai ”lustruit”.

alienware1“Frumoasa” de anul acesta are un capac de metal atractiv, cu curbe bine plasate și linii ce amintesc vag de un Lamborghini. Notebook-ul se simte, de asemenea, extrem de solid, ca și cum l-ai putea arunca pe geam, de la etajul al doilea fără să-ți faci griji cu privire la șasiu.
În interior, Alienware se păstrează simplu: o tastatură full-size cu tastatură numerică și un trackpad de dimensiuni medii, cu cele două butoane discrete ale mouse pad-ului. În colțul din dreapta-sus găzduiește butonul principal, și există câteva taste suplimentare deasupra padului numerelor, dar nu există butoane străine care ar putea dezorganiza tastatura.

alienware 17 2014

Alienware 17 2014

Tastatura în sine este confortabilă, cu taste mari, moi la atingere dar nu este cea mai bună tastatură din lume pentru jocuri. Tastele sunt un pic alunecoase, lucru pe care-l veți observa dacă tastați rapid, oferindu-se un feedback tactil slab. Trackpad-ul este la medie, nu la fel de sensibil pe cât ne-ar plăcea, dar cel puțin butoanele de mouse sunt mari și usor de apăsat. Un trackpad de proastă calitate nu este totuși o mare problemă pe un notebook de gaming, pentru că cei mai mulți jucători optează pentru un mouse extern, dar o tastatură mediocră poate fi o o catastrofă în derulare.

alienware

Tastatura Alienware 17 2014

Tastatura este iluminată din interior, așa cum te-ai aștepta, iar Alienware oferă un sistem de iluminat pe 10 de zone, ce se poate personaliza cu un software utilitar. Cele mai multe dintre iluminări sunt noutăți, dar gamerii vor aprecia în special cele patru zone dedicate tastaturii și padului cu numere (trei pentru prima și una pentru cel din urmă). Zona de acoperire a trackpad-ului, care se aprinde de fiecare dată când o atingi, este deosebit de distractivă, deși în joc probabil îți va distrage un pic atenția.

Ecranul și difuzoarele: Super si nu prea…

Alienware 17 are un display de 17.3 inci cu o rezoluție nativă de 1920×1080 pixeli. Ecranul anti-glare (nelucios) arată bine: e luminos, culorile sunt clare și precise și unghiurile de vizualizare ”off-axis” arată foarte bine. Singura plângere poate fi că pare un pic pixelat, mai ales în cazul în care v-ați obișnuit cu ecrane mai mai mici cu rezoluție mai mare. Dacă utilizezi acest laptop în primul rând pentru muncă, vei observa acest lucru mai mult decât dacă l-ai folosi pentru a juca jocuri. Video-urile HD se redau frumos, cu nuanțe profunde de negru și doar un pic de tremurături în scenele foarte rapide.

alienware_battery

Grafic baterie Alienware 17

Alienware 17 are capabilități audio bune: boxele oferă un sunetul relativ complet și plin de bas. Difuzoarele sunt mai bune decât cele ale laptopurilor normale, dar am auzit cu siguranta altele sunând mai bine pe desktop-uri la dimensiuni similare. Notebook-ul are trei mufe audio: un ”jack” dedicat pentru căști, o mufă pentru microfon dedicat și o combinație ”jack” pentru căști+microfon, ceea ce este o veste buna pentru gamerii cu căști.

Concluzia

Alienware 17 2014 este atractiv, rapid și cu specificații maxime la această oră. Este cel mai bun laptop pentru jocuri testat până acum, și este relativ ușor pentru categoria. Are și câteva neajunsuri, totuși: puterea sub-medie a bateriei, o tastatură alunecoasă și un trackpad mediocru. Acestea fiind spuse, Alienware 17 2014 este unul dintre celr mai bune notebook-uri de 17,3 inci de pe piață, ce oferă performanță la un preț acceptabil pentru un gamer care dorește o ”bestie mobilă”.

4 thoughts on “Alienware 17 2014: Frumoasa sau Bestia?

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.