Afacerea Microsoft + Nokia, gata in 25 Aprilie!

Microsoft.Nokia

Achiziționarea de către gigantul Microsoft a afacerii mobile Nokia se va încheia vineri, 25 aprilie, a confirmat azi compania (21 Aprilie n.tr.).
La mai mult de șapte luni după anunțarea acordului, cei din „Redmond” au raportat că “ne-am completat măsurile necesare pentru a finaliza achiziționarea de către Microsoft a afacerii dispozitivelor și serviciilor Nokia.”

Windows - Nokia

Windows Smartphone

Această mișcare, conform celor din Redmond, va ajuta compania “la accelerarea inovatiilor și adoptării produselor noastre pe piață” in special pentru telefoanele Windows, marea majoritate a lor, fiind produsă de Nokia.

Cat costă afacerea Nokia?

Redmond si-a anuntat planurile incă de anul trecut, si anume că doresc să achiziționeze dispozitivele mobile și serviciile afacerii cu telefoane pentru 3.79 miliarde € (5.2 miliarde dolari). Gigantul tech va plăti, de asemenea, incă 1,65 miliarde € (2,18 miliarde dolari) pentru licențele si brevetele celor din Finlanda, ajungand astfel la un total de 5.44 miliarde € (aproximativ 7,2 miliarde dolari), platibili companiei finlandeze.

Windows Phone 8.1

8.1

Câteva săptămâni după ce acționarii companiei finlandeze au aprobat acordul, Departamentul de Justiție al SUA a dat ștampila de aprobare, înainte ca UE să aprobe la randul ei afacerea, concluzionând că operațiunea “nu ar ridica probleme de concurență”.

Tranzactia, care a fost stabilită inițial a se încheia la sfârșitul primului trimestru (31 martie) a fost amânată deoarece companiile așteptau aprobări de la “piețele finale” din Asia. Autoritățile chineze au ridicat degetul aprobator, până în urmă, in urmă cu aproape două săptămâni, după ce „Redmond” a reiterat angajamentul de posibilă licențiere a standardelor esențiale ale brevetelor ce vor fi achizitionate.

“Ca în orice contract multinațional de această dimensiune și complexitate, a declarat Microsoft, acordul a fost modificat de-a lungul timpului, pentru a include si promisiunea că cei din Redmond vor gestiona domeniul Nokia.com și site-urile sociale media până la un an de la data cumpărării”.

În plus, acord final spune că 21 de angajați din China concentrati pe telefoanele mobile se vor alătura Microsoft și că gigantul technologic nu va cumpăra facilitătile de producție ale Nokia din Coreea de Sud.
Tranzactia intăreste toate zvonurile ce relatează că Microsoft se pregăteste să lanseze noul Windows 8.1 în această vară.

4 thoughts on “Afacerea Microsoft + Nokia, gata in 25 Aprilie!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.