8 Sfaturi pentru a Economisi Cerneala de Imprimanta | imprimantă

Cele mai frecvente plângeri legate de imprimantă pe care le primim, sunt de la cititori care deplâng costul ridicat de cerneală sau toner. Da, cerneala poate fi costisitoare, în special pentru persoanele care imprimă la volum mare, dar există și modalități de a reduce costurile de imprimare de-a lungul timpului. Aici, oferim opt sfaturi pentru imprimarea ce economisește bani. Cele mai multe dintre ele sunt încercate și adevărate, dar au unele dezavantaje sau costuri pe care ar trebui să le analizați cu atenție înainte de a le pune în aplicare. De asemenea, e bine să aveți o idee generală despre cât de mult imprimați în fiecare lună sau în fiecare an (fie personal, fie pentru afacerea dvs.) alegând în cunoștință de cauză ce sfaturi vor lucra mai bine pentru situația dumneavoastră particulară.
În cazul în care unele dintre aceste sugestii par a fi de la sine înțeles, le puteți ignora și puteți să vă bucurați că sunteți deja pe drumul cel bun. Iata in continuare cele 8 sfaturi pentru a economisi cerneala de imprimanta.

1. Cumpără o imprimantă cu un cost redus pe pagină.

printer

Imprimantă de Birou

Multe imprimante au un preț scăzut la vânzare, dar atunci când socotim în costuri de cerneală, s-ar putea plăti mai mult pe termen lung. Costurile la cerneală sau toner tind să fie invers proporționale cu prețul imprimantei; imprimantele laser high-end au adesea un cost foarte scăzut pe pagină, în timp ce multe imprimante inkjet ieftine au costuri ridicate de cerneală. Dar chiar și pentru unele imprimante într-o gamă de preț dată, pot exista variații la costurile de funcționare considerabile. Merită să citiți aceste sfaturi, astfel încât să nu rămâneți blocat cu o imprimantă cu cerneală sau toner la prețuri maxime.

În toate articolele cu review-uri de la Cartridge Service Cluj includem costuri de imprimare pe pagină la imprimantele pe jet de cerneală sau pentru cartușe laser toner, la informațiile generale, furnizate de fabricant, precum și a altor consumabile pentru imprimante, de multe ori chiar și informații despre testele noastre care vă pot da o imagine despre economie sau cheltuieli. Un avertisment: cartușele cele mai economice sunt, de asemenea, cele de mai mare capacitate și cele mai scumpe, astfel încât, deși le veți schimba mai rar decât cartușele de capacitate mică, va trebui să plătiți mai mult la cumpărare pentru ele. De exemplu, înlocuirea unui set cartușe toner laser de culoare poate costa sute de lei. Iar pentru imprimante inkjet, dacă nu imprimați mult, ar putea fi mai economic să cumpărați cartușe de capacitate mai mică.

2. Imprimă-ți materialele de publicitate ”acasă”

Unele imprimante laser sunt capabile a imprima fotografii color și/sau text, la o calitate adecvată pentru utilizarea în broșuri de marketing. Cumpărarea unei imprimante laser de înaltă calitate sau a unei imprimante pe bază de LED-uri poate reduce sau elimina necesitatea și costurile cu printarea acestor materiale la un magazin specializat. Investițiile în astfel de imprimante se vor plăti de la sine, în timp, având pe lângă economiile costurilor și confortul de a le imprimare la cerere oricând doriți.

Printează Acasă!

Printează Acasă!

3. Cumpără o imprimantă cu duplex automat și folosește-o!

Imprimantele de afaceri vândute astăzi și multe alte imprimante de larg consum, includ (sau oferă ca opțiune), un sistem duplex automat, care vă va permite să imprimați pe ambele fețe ale unei coli de hârtie. Mai multe companii vând acum imprimante laser, cu imprimare duplex ca mod ”default”. Duplex-ul (față-verso) de imprimare este atât ”eco-friendly” cât și economic, astfel reducându-se consumul de hârtie și costurile de imprimare aproape la jumătate. Doar amintiți-vă, când aveți nevoie a imprima documente pe o singură față, să schimbați setarea de imprimare la modul ”simplex”. Este de asemenea important să rețineți că imprimarea duplex este ceva mai lentă decât imprimarea simplex pentru un anumit document, deoarece duplex-ul trebuie să întoarcă pagina pentru a imprima pe spatele ei.

4. Gandește-te (și uită-te), înainte de a imprima.

Puteți reduce dezordinea și puteți economisi cerneală și hârtie, imprimând doar materialul de care aveți nevoie. Examinați documentele înainte de tipărire; unele documente, paginile web în special, se imprimă altfel decât arată pe ecran, de multe ori cu lacune sau spații goale în interior.

5. Verifică driverele sau setările software ale imprimantei.

Cele mai multe imprimante vin cu o interfață software ușor de utilizat ce vă permite să accesați și să modificați multe dintre funcțiile imprimantei. Toate sunt dotate cu drivere de imprimantă – programe ce vă permit controlul asupra imprimantei și a fișierelor și comenzilor pe care le puteți da. Driverele oferă un mod mai direct (și, în unele cazuri, singura modalitate) pentru a modifica setările, toate setările fiind accesibile printr-o interfață cu tab-uri.
Pentru a găsi driverele, deschideți pagina Printers (în unele versiuni de Windows, se numește ”Devices and Printers”) din meniul Start sau Panoul de control (”Control Panel”), faceți clic pe mouse pe butonul din dreapta pe numele imprimantei sau pe pictogramă și deschideți fisierul ”Printing Preferences”.

eco-friendly-printing

Eco Friendly Printing

Indiferent dacă lucrați din interfața software sau din drivere, recomandările noastre sunt aceleași. Uita-ți-vă după modurie economice de folosit cerneala sau tonerul laser. Alegeți și folosiți întotdeauna modul de imprimare ”Draft”, cu excepția imprimărilor unde aveți nevoie de calitate. Acolo unde este posibil, imprimați în alb-negru în loc de color. Dacă imprimanta acceptă imprimarea duplex, folosind-o, vă veți permite mult mai multă hârtie.

6. Un cartuș compatibil vă poate economisi o mică avere.

Multe companii care oferă cartușe remanufacturate susțin că acestea sunt compatibile cu imprimantele date, aducând economii de costuri față de cartușele originale oferite de către producători. Deși economiile sunt reale, uneori veți avea ceva dureri de cap. Cele mai multe plângeri despre aceste cartușe includ calitatea la ieșire mai mică și necesitatea de a curăța frecvent duzele. Dacă sunteți mai tentat să încercați cartușe compatibile, folosiți sfaturile noastre: căutați o compania care vă poate oferi garanție la înlocuirea unui cartuș ce dă rateuri la sau după instalare (la www.cartuse-shop.ro aveti această garantare 100%).

7. Fii sceptic la avertismentele ”low-cartridge”.

Avertismentele imprimantei cum că un anumit cartuș color este la un nivel scăzut și trebuie să fie înlocuit, trebuie luate în serios doar la momentul în care se și vede pe hârtie acest lucru. Precizia avertismentelor poate varia foarte mult între mărcile de imprimante și chiar între modele diferite ale aceleași mărci și sigur nu veți dori să aruncați cerneală și bani prin înlocuirea cartușelor prea curând. În timp, veți afla și câtă cerneală aveți în cartuș la momentul ”teribilului avertisment”. Până atunci, nu vă grăbiți să înlocuiți cartușul, dacă nu se observă o degradare a calității imprimărilor, ci doar dacă sunteți pe cale de a începe o imprimare cu multe pagini si multă cerneală. În orice caz, puteți comanda cartuse compatibile pentru imprimantă dacă primiți semnalul, ca să dați timpul necesar acestora să ajungă la dumneavoastră și a nu fi în situația disperată de a avea nevoie de ele în două ore.

8. Aveți grijă de cerneala imprimantei sau a tonerului laser.

La cartușele de cerneală mai vechi, ies particule întărite din soluție care blochează duzele. Pentru a preveni acest lucru, nu cumpărați cartușe de cerneală în stoc, evitând astfel nefolosirea lor. De asemenea, cumpărați capacitatea de cartuș potrivită pentru cât de mult imprimați evitînd astfel cartușele de mare capacitate ce se pot termina mult după termenul lor de folosire. (este, de asemenea, o idee bună să curățați în mod regulat duzele imprimantei și să efectuați o imprimare de test).

Test la Imprimantă

Test la Imprimantă

La unele imprimante laser, tonerul se depune în timp, făcându-l să fie distribuit inegal pe pagina imprimată, cauzând zone și/sau dungi decolorate. În cazul în care calitatea la imprimarea cu laser se deteriorează, scoateți cartușul de toner din imprimantă și scuturați-l dintr-o parte în alta, de cinci sau șase ori. Puteți face acest lucru de mai multe ori înainte de a da bani pe unul nou.

Un sfat Bonus: citiți review-urile noastre despre imprimantele la vânzare, precum și ghidul nostru pentru cumpărarea unei imprimante.

 

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.