5 motive pentru care Google a vandut Motorola, și 5 motive pentru care Lenovo a cumpărat-o!

Google a vândut restul de actiuni detinute la Motorola catre Lenovo (cu o pierdere de peste 9 miliarde de dolari)  in 29 ianuarie, iesind astfel din afacerile cu telefoane mobile. Aceasta este o miscare buna pentru Google (!) si o miscare buna pentru Lenovo, deși nu va fi la fel de buna pentru consumatori. Iată in randurile urmatoare de ce cele doua companii ies din aceasta afacere atat de fericite.

De ce a vandut Google?

1. Strategia telefoanelor mobile la Google a fost de a instala cât mai multe sisteme Android pe telefoanele mobile, sisteme care folosesc aplicatia de publicitate a Google si de unde provine majoritatea veniturilor. Acest lucru este foarte diferit data de Apple, BlackBerry și Microsoft, care sunt toate afaceri de hardware-software integrat.

Google Play

Google Play

2. Google a vrut Motorola pentru brevetele acestuia, nu pentru fabricarea telefoanelor mobile. Atacurile patentelor Apple asupra licențelor Android, încetineau Google și îngrijora clienții acestuia. Motorola a avut o bibliotecă masivă cu brevete si care poate fi folosit ca defensivă.

3 . După ce Google a cumparat Motorola , unii dintre concesionarii sai majori si-au inceput planurile pentru dezvoltare sau pentru cumpărarea propriilor sisteme de operare non- Google: Samsung cu Tizen și LG cu WebOS, de exemplu . Ei au fost ingrijorati ca Google va concura direct cu ei.
4 . Motorola nu a adus lui Google nici un ban.
5 . Renuntand la Motorola, Google poate fi un broker neutru, onest, pentru sisteme de operare în lume și poate face bani prin acest lucru.

De ce a cumparat Lenovo?

1 . Lenovo este unul dintre primii cinci producatori de smartphone-uri din lume, dar cota sa de piață în Statele Unite, una dintre cele mai mari piețe, este zero. Motorola are o istorie de 85 de ani în Statele Unite și, în acest moment, o distribuție destul de proastă în altă parte a lumii.

Kobe Bryant & Lenovo

Kobe Bryant & Lenovo

2 . Cea mai mare afacere a companiei sunt încă PC-urile fiind producătorul mondial no. 1. Dar vanzarile de PC-uri sunt in scadere (vezi articol). În cazul în care compania va fi un lider în tehnologie la sfârșitul anilor Anii 2010, aceasta trebuie să fie cea mobilă. Asamblarea unei afaceri smartphone la nivel mondial este cheia.

3 . Compania are o experiență mare de integrare și de funcționare a unor companii tehnologice cu sediul în SUA. Acesta a cumparat afacerile ThinkPad de la IBM și a dus -o la un real succes, iar acum are o fabrica in Whitsett, North Carolina, realizand produse sub marca Think.

4 . Sa intri pe piața de telefonie din SUA presupune foarte bune legaturi cu providerii de semnal americani. Relațiile producatorului american sunt  foarte foarte bune la acest moment avand acordul “Droid” în curs de desfășurare cu Verizon Wireless și si-a plasat principalul smartphone  “Moto X” pe trei din cei patru operatori naționali.

Moto X

Moto X

5 . Lenovo nu vrea doar să fie un producator de smartphone-uri de consum. Compania are relații foarte puternice la nivel de concern prin produsele sale ThinkPad și ThinkCenter și recent a achizitionat afacerea IBM cu servere low-end pentru intreprinderi mici si mijlocii. Oferind din acest moment si telefoane, compania poate livra pachete complete de tehnologie pentru clientii sai de afaceri din SUA.

Cartridge Service Cluj

18 thoughts on “5 motive pentru care Google a vandut Motorola, și 5 motive pentru care Lenovo a cumpărat-o!

  1. super site de rencontre en ligne

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.