5 Aplicatii de Smartphone pentru Somn Usor | Relax Melodies

Am tot auzit-o înainte – regula generală cea mai bună este că un somn de noapte perfect este de aproximativ sapte-opt ore. Dar cu orele târzii de muncă până în noapte, cu tot acest stres de peste zi sau cu serialele puse de televiziuni la ore din ce în ce mai nepotrivite, realizezi că orele maxime de somn sunt la o cifră tot mai mică.
De la situri de meditații până la listele cu redări ale sunetelor din natură, există o mână de aplicații în ”universul smartphone”, ce v-ar putea ajuta să obțineți somnul profund dorit și o odihnă mai bună cu mai puține ore dedicate. Probabil că dormi deja lângă smartphone sau PC, citind acest articol, așa că îți vom arăta rapid ce aplicații sunt mai bune și ce au de oferit…
Iată mai jos cele mai bune 5 dintre aplicațiile ”somnifer” care vă vor ajuta să vă pregătăți pentru o noapte odihnitoare și o pauză a creierului. (Atenție: a nu se umbla la ele în timpul programului de lucru!)

1. Relax Melodies

Scăpa de nopțile agitate ascultând mixuri personalizate de sunete dintr-o selecție de 64 de melodii ambientale de înaltă calitate. Această aplicație de asistență pentru somn include două bătăi binaurale, o alarmă și un sistem de timer. De asemenea, puteți salva numele și relua sunetul favorit cu ușurință.

relaxmelodie

Relax Melodies

Relax Melodies se poate descărca pe Android sau iPhone. Preț: la liber.

2. Pzizz Sleep

Daca esti serios cu privire la reglementarea orelor somn, Pzizz poate fi un valoros ”download”. Această aplicație pretinde a fi soluția la insomnie. Datorită tehnicii sale dovedite științific care combină NLP (programare neurolingvistică), bătăile binaurale și efectele sonore, aplicația este pe partea de metode scumpe. Cu mai multe sunete disponibile, acest software va mixa o listă de redare nouă de fiecare dată, astfel încât să nu auzi același ton de două ori.

Pzizz Sleep

Pzizz Sleep

Aplicația este valabilă și pe Android și pe iPhone. Preț: de la 4.99$ la 10.99$. Dacă vi se pare prea mult, aveți o versiune ”lite” la 0.99$ în magazinul iTunes.

3. Sleepmaker Rain

Puneți căștile și colindă zona sunetelor naturale ale ploii. Există 20 de clipuri audio disponibile, care variază de la sunete blânde la cele medii și grele ale unor precipitații foarte realiste. Unele dintre opțiuni sunt “ploaie blândă pe frunzișul din pădure” sau “ploaie torențială”, iar printre acestea sigur vei găsi ploaia care se potrivește gustului tău.

rainappAplicația o vei gasi aici pentru Android și aici pentru iPhone. Preț: la liber.

4. Nature Sounds Relax and Sleep

Adormi cu sunetele liniștitoare și de vindecare ale naturii pe care le găsești în această aplicație. Împreună cu sunete de apă, sunete din natură, te relaxezi, iar pentru somn greu ai incluse sunete ale mării, sunete din junglă, zgomotul zăpezii, ciripituri de păsări și multe altele. Nu numai că poți folosi melodiile pentru a adormi mai repede, dar, de asemenea, pentru relaxare în orice moment, pe tot parcursul zilei.

Nature-Sounds-Relax-and-Sleep

Nature Sounds Relax and Sleep

Aplicația este valabilă doar pentru telefoanele Android. Preț: la liber.

5. Relax Melodies: Oriental Meditation

Creată de aceleași dezvoltatorii ai ”Relax Melodies”, această aplicație se concentrează pe sunete din natură și exclusiv din orient. Inchide ochii si asculta muzică tradițională din Asia, la flaut chinezesc, harpă și multe alte instrumente exotice. Aveți posibilitatea să amestecați listele de melodii precum și a controla volumul fiecărui sunet. Aplicatia include, de asemenea, un ceas cu alarmă și timer.

Relax Melodies: Oriental Meditation

Relax Melodies: Oriental Meditation

Aplicația este gratuită și este valabila atât pentru Android cât și pentru iPhone.

3 thoughts on “5 Aplicatii de Smartphone pentru Somn Usor | Relax Melodies

  1. cosmin says:

    bine v-am gasit as dori o aplicatie ceas/timer cu caracteristicile: sa pot stabili durata alarmei,fara repetare si sa aiba mai multe alarme daca se poate.va multumesc

  2. admin says:

    puteti gasi aceste caracteristici cam la toate telefoanele smart de azi, trebuie sa intrati in aplicatia telefonului de unde puteti seta toate cele dorite… sau puteti instala pentru android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alarmclock.xtreme.free&hl=en sau pentru iphone: https://itunes.apple.com/en/app/alarm-clock-free/id332064280?mt=8

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.