5 aplicatii de smartphone pentru linistea interioara

Meditația și într-un sens mai larg, implinirea mentală, in ultimii ani au fost legate de orice, de la creativitatea crescuta a creierului la gradul de reducere a stresului din viata de zi cu zi. Dar cine are timp a se întrerupe din activităti și să-si asume poziția de lotus in timpul apelurilor tot mai insistente ale unui șef nervos, de a ajunge la conferințele zilnice, avand in față și un inbox care dă pe-afară?

Poate nu vă dati seama, dar smartphone-ul pe care îl utilizați în prezent pentru a parcurge e-mailuri ar putea fi biletul pentru „ziua de lucru in mod zen”. Fiecare dintre următoarele cinci aplicații mobile, fie gratuite sau destul  de ieftine, vă vor ghida în canalizarea unei paci interioare (chiar dacă e doar in frânturi de cate cinci minute între o întâlnire de bord și pregătirea cafelei).

1. Headspace

Headspace

Headspace

Ce face: intrați în această aplicație pentru a învăța cum să meditati, si asta în doar 10 minute pe zi. Acest program vă va ghida prin podcast catre meditații moderne cu privire la modul de a ajunge la un somn rapid și ușor,  precum si modul de a face zilnic nebunia navetei la munca fără stres, sau cum să iti faci timp pentru a aprecia mâncarea din timpul pranzului și multe altele.

De ce ne place: Headspace face mai ușoara setarea memoriei proprii pentru a vă menține pe drumul cel bun și oferă chiar și un tablou de bord pentru a va evalua progresul, zi de zi. In plus fata de toate acestea, piesele de meditatie sunt insotite de vocea de fondatorului „Headspace”,  fost călugăr budist, Andy Puddicombe, al cărui ritm britanic din voce este antidotul perfect pentru o zi agitata de lucru.

2. Buddhify

Buddhify

Buddhify

Ce face: Buddhify oferă piste de  meditatie pentru 14 activitati diferite, de la mancat și de călătorii pana la mersul pe jos în oraș și chiar orele de lucru on-line. Semanand cu un abonament la sala de gimnastică pentru creier, Buddhify este conceput special pentru oamenii ocupati care încă mai doresc să acorde prioritate sanatatii lor mintale.

De ce ne place: proiectat de un artist al programelor software, Buddhify este una dintre cele mai frumoase (și ușor de utilizat), aplicații de „implinire mentala” de pe piață. Ne place, de asemenea, modul “solo” al aplicatiei, care permite să iti acorzi 10 de minute de eliberarare fara ghidare, pentru ati goli creierul de ganduri și a te „reseta”.

3. GPS for the Soul

GPS for the Soul

GPS for the Soul

Ce face: această aplicație, prezentata si de Huffington Post,  bLife  și HeartMath, foloseste lentila camerei foto a telefonului pentru a măsura nivelul de stres, invitandu-va să urmati un curs de corectie prin muzică, poezie, exerciții de respirație, poze cu cei dragi și multe altele.

De ce ne place: orice program cu ștampila „aprobat” de la Arianna Huffington devine „de cumparat”. În plus, aplicația este un adevarat “antrenor  de respirație”, ajuta la reglarea respirației în timpul fiecarei meditații și efectele vizuale frumoase, pentru relaxare, sunt acompaniate cu un conținut scris inteligent  – în special pentru gânditori vizuali ca mine. Pentru că este o aplicație sponsorizată de Huffington Post, „GPS pentru Suflet” include, de asemenea, acces la articole interesante pe teme cum ar fi „indecizia”, „acceptă liniștea”, „rămâi în prezent” și altele.

4. Happier

Happier

Happier

Ce face: mai mult un “jurnal pentru recunoștință socială” decât un yoghin de buzunar, „Happier” vă ajută să cultivati si sa impartasiti ganduri  frumoase pe tot parcursul zilei, cu o comunitate mai largă, pentru a răspândi iubirea. Aveți posibilitatea să partajați în mod liber orice moment fericit și să-l adăugați la o colecție, fie că este vorba de “lucruri de făcut”, “fiind afară”, “învață lucruri noi”, “oameni minunati întâlniti”, sau orice altă categorie o doriti creată.

De ce ne place: În rețeaua socială a „Happier”, aveți posibilitatea să zâmbiti la momentele fericite ale celorlalti prieteni din retea, le puteti redistribui celor care vă urmează  și puteti culege inspirație de la utilizatorii din întreaga lume

5. Stop, Breathe & Think

Stop, Breathe, & Think

Stop, Breathe, & Think

Ce face: creat de „Tools for Peace”, o organizație cu sediul în Pasadena, axată pe cultivarea compasiunii  și a bunătătii în primul rând la elevi, această aplicație vă solicită să verificați modul în care vă simțiți mental, fizic si emoțional ca apoi să vă recomande meditații orientate spre starea mentală dorită.

De ce ne place: putem urmări progresul prin autocolante virtuale si invătăm cum funcționează meditația și de ce e bine pentru noi. Plus, paleta de teme de meditație posibil de a fi alese este extrem de largă:  „a fi prezent”,  „recunoștința”, „cum să te descurci cu schimbările”, „bunătatea”, „calmul”, „compasiunea” și incă multe altele.

Gândirea pozitivă și o abordare serioasă in gestionarea stresului modern pot face minuni in productivitatea dvs. si pentru ziua de lucru. Incercati o zi-doua, cine stie, s-ar putea sa deveniti dependent  si mai linistit…

1 thought on “5 aplicatii de smartphone pentru linistea interioara

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.